Ethernet Advanced Physical Layer

Nøglen til vellykket digitalisering inden for procesindustrien

 

Ethernet-APL - Digitalisering gør sit indtog på procesindustriområdet

Industry 4.0 og Industrial Internet of Things har været standard i fremstillingsindustrien i flere år. I procesindustrien fandtes der ikke tidligere nogen netværksstandard, der hurtigt kunne overføre store mængder data fra feltniveauet til informationsniveauet i Industry 4.0-arkitekturen.

Med Ethernet Advanced Physical Layer – også kaldet Ethernet-APL – når Pepperl+Fuchs og andre virksomheder nu en vigtig milepæl: Det er nøgleteknologien og den eneste måde at introducere digitalisering i alle afkroge af procesanlæg. Ethernet-APL omfatter store kabellængder, eksplosionsbeskyttelse og interoperabilitet, hvilket muliggør kontinuerlig og transparent kommunikation på tværs af alle hierarkiniveauer. Få mere at vide om den innovative teknologi, der baner vejen for krævende IoT-anvendelser i procesindustrien.

Fås nu: Ethernet-APL-feltkontakten til DIN-skinnemontering, den nyeste innovation fra FieldConnex® og den første kontakt inden for procesautomatisering, der forbinder fælles kommunikationsteknologi med Ethernet-APL.

Vil du vide mere? Vores Ethernet-APL-eksperter vil med glæde introducere den fremtidssikrede teknologi og diskutere de næste skridt med dig. Du skal blot kontakte os

Højdepunkter - Hvorfor Ethernet-APL?

Opfylder alle centrale krav til procesanlæg
For første gang nogensinde: moderne Ethernet-teknologi, der kan anvendes i farlige områder
Designet til egensikkerhed
Effektiv modernisering af anlæg
Høje overførselshastigheder
Høj grad af interoperabilitet

Fordele

Effektiv kommunikation på tværs af alle niveauer

Effektiv kommunikation på tværs af alle niveauer

Ethernet-APL muliggør direkte tilslutning af feltenheder til systemer på højere niveau, hvilket for første gang giver en ensartet kommunikationsinfrastruktur på tværs af alle processtyrings- og virksomhedsniveauer. Med 10 Mbit/s sendes enorme mængder data over lange afstande mindst 300 gange hurtigere end med nuværende teknologier som HART eller feltbus.
Øget anlægstilgængelighed

Øget anlægstilgængelighed

Ud over rene procesværdier giver moderne feltenheder værdifulde supplerende data. Med Ethernet-APL kan anlægsoperatørerne få mest muligt ud af enhederne i realtid, overvåge status for deres komponenter centralt og identificere vedligeholdelseskrav tidligt. Derved undgås uplanlagt nedetid, og anlæggets tilgængelighed øges betydeligt.
Enkel, omkostningseffektiv modernisering af anlæg

Enkel, omkostningseffektiv modernisering af anlæg

Ethernet-APL understøtter den trunk-and-spur-teknologi, der er etableret i procesindustrien, og kan anvendes på alle industrielle Ethernet-protokoller som Ethernet/IP, HART-IP og PROFINET. Dette forenkler integrationen for planlæggere, anlægsdesignere og anlægsoperatører, da eksisterende installationer og infrastrukturer fortsat kan anvendes, og investeringerne beskyttes.
Fleksibel anvendelse i hele verden

Fleksibel anvendelse i hele verden

Da det er baseret på de etablerede IEEE- og IEC-standarder giver det nye Ethernet Advanced Physical Layer mulighed for kommunikation, der kan certificeres i alle områder af verden. Desuden sikrer test og certificering af produkter interoperabilitet, så selv enheder fra forskellige producenter fungerer sammen uden problemer.

Fremtiden for procesindustrier: Grundlæggende principper, terminologi, topologier

Ethernet Advanced Physical Layer – også kaldet Ethernet-APL – muliggør den hurtigste og den mest effektive kommunikation af store mængder data fra farlige områder til skyen. Find ud af, hvad Ethernet-APL betyder, og hvilke aspekter der skal standardiseres for at få en fuldt omfattende definition af et fysisk lag.

Ethernet-APL omfatter store kabellængder, eksplosionsbeskyttelse og interoperabilitet, hvilket muliggør kontinuerlig og transparent kommunikation på tværs af alle hierarkiniveauer. Traileren giver et kort indblik i denne banebrydende teknologi ... 

Ethernet Advanced Physical Layer passer til alle procesanlæg, da installationsarkitekturen giver fleksibilitet og eksplosionsbeskyttelse til alle typer farlige områder. Videoen illustrerer typiske topologier til procesautomatisering…

Sådan opnår du egensikkerhed med Ethernet-APL

Se denne video for at finde ud af, hvor nemt det er at opnå egensikkerhed med Ethernet-APL. Ethernet-APL låner konceptet kendt fra FISCO, men giver højere ydeevne og større afstand mellem kontakt og feltenhed. Til verificering af egensikkerhed blev der inkluderet et yderligere kapitel i den velkendte IEC-standard (IEC 60079). Dette koncept for egensikkerhed for Ethernet APL-tilslutninger kaldes 2-WISE for 2-leder egensikkert Ethernet.

2-WISE er altså ikke helt nyt. De fleste brugere, som i dag skal bruge enhedskonceptet til at bevise egensikkerhed for enhedsteknologi med analoge signaler, vil opleve, at det er lettere ved brug af Ethernet APL.

 

Egensikkerhed uden beregninger

Egensikkerhed uden beregninger

For at forenkle testprocessen for validering af egensikkerheden for Ethernet APL-enheder og -kabler inden for APL-segmenter er et nyt systemkoncept blevet standardiseret i IEC TS 60070-47 (2-WISE). Det angiver universelle grænser for definition af egensikkerhed i APL-kredsløb.

Producenten af en Ethernet-APL-kompatibel feltenhed garanterer overholdelse af de påkrævede grænseværdier i henhold til 2-WISE. Der skelnes ikke blot mellem forskellige zoner, men også mellem divisioner. Brugeren skal vælge enhederne i henhold til den ønskede zone, sørge for et passende kabel og dokumentere installationen. Derfor er tidskrævende egenberegninger ikke længere nødvendige. 

Betjen alle generationer af feltenheder

FieldConnex® Ethernet-APL-feltkontakt tilbyder en dobbeltfunktion for PROFIBUS PA-instrumenter. Ud over Ethernet-APL genkender den automatisk Profibus PA-feltbusprotokollen og kortlægger data fra instrumenterne til PROFINET for styringsteknologien. Denne funktion er defineret som "Proxy" i standarderne for Profinet og Profibus. Det vigtigste element i denne teknologi er, at denne overførsel håndteres for alle protokoller og enheder, som er almindelige i teknikstationen, og at den er meget tydelig for planlæggere og operatører. 
Problemfri integration af enheder i kontrolstationen og tekniksystemet opnås via PA-profilen, som er standardiseret til Profibus og Profinet. Den definerer de målte værdier, konfigurationsparametrene og de fælles meddelelser for de samme feltenheder, selv fra forskellige producenter. Den gør det også nemmere at arbejde med et stort antal målinger og at udskifte enheder.

Stort udvalg med SR-serien

Ethernet-APL i SR-kabinet

SR-serien er designet til brug i farlige områder og barske miljøer og tilbyder forskellige størrelser og dimensioner til en række forskellige Ethernet-APL-anvendelser. Alt tilbehør, som f.eks. til sikring af flangeplader, hængsler, monteringsbeslag eller låg, kan integreres i henhold til kundens specifikationer. SR-kabinetterne er fremstillet af børstet AISI 316L rustfrit stål, og alle fastgørelseselementer er fremstillet af rustfrit stål i A4-kvalitet som standard for at give fremragende modstandsdygtighed over for misfarvning og korrosion.

Den omkostningseffektive løsning: GR-kabinetter

Ethernet-APL i GR-kabinet

GR-kabinetserien er fremstillet af kulstoffyldt glasfiberforstærket polyester og har dækselskruer i rustfrit stål. Denne kabinetserie er en antistatisk, UV-stabiliseret og korrosionsbestandig løsning. Mange egenskaber forenkler installation og håndtering som f.eks. dedikerede brudpunkter til åbning, en opskummet pakning til IP66 og særlig beskyttelse til tætningskanten. Med et udvidet driftstemperaturområde på ned til -60 °C er GR-kabinetserien et omkostningseffektivt alternativ til mange installationer, der ellers ville kræve kabinetter i rustfrit stål.

Kontakt os

Har du spørgsmål om Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL), eller vil du gerne have flere oplysninger? Vi hjælper gerne! Du skal blot udfylde kontaktformularen og sende os en besked.