R2300 3D LiDAR-sensor

Enabling 3-D perception.
Reimagining LiDAR.
Minimizing costs.

Drevet av Pulse Ranging Technology

Den nye R2300 3D LiDAR-sensoren er utstyrt med Pulse Ranging Technology (PRT), som gir pålitelige og ekstremt presise målinger med høy nøyaktighet og kort responstid. PRT måler kontinuerlig avstanden til målet ved bruk av lysets hastighet som en konstant, mens den sender ut ekstremt korte, men sterke pulseringer av lys og beregner tiden det tar fra pulsen sendes til den mottas. Mekanisk separasjon mellom de avgivende og mottagende områdene gir usedvanlig høy toleranse mot forurensing. Med 1000 punkt per skannelinje og en skannefrekvens på 50 kHz, passer 3D LiDAR-sensoren til et stort utvalg av industrielle applikasjoner innen automasjon.

R2300 3D LiDAR-sensoren bruker Pulse Ranging Technology

Fordeler

Allsidig og kostnadseffektiv

Allsidig og kostnadseffektiv

R2300-serien integrerer fire skanneplan i en LiDAR-sensor. Sammenlignet med en ettlagsenheter produserer den et virtuelt 3D-skann, som gir mer informasjon og et mer pålitelig måleresultat. Når du bruker én sensor i stedet for flere, blir innhenting-, kabling- og integreringskostnader betydelig redusert.
Nøyaktighet og fleksibilitet i applikasjonen

Nøyaktighet og fleksibilitet i applikasjonen

Med en meget høy vinkeloppløsning på 0,1°, høy prøvefrekvens og et presist lyspunkt oppdager fotocellen nøyaktig og pålitelig minste struktur og kontur. 100° horisontalt måleområde kan i tillegg reduseres til hvilken som helst størrelse, slik at alle brukere kun mottar de måledataene som er relevante til sine respektive applikasjoner.
Enkel montering og idriftsetting

Enkel montering og idriftsetting

En innebygd pilotlaser kan aktiveres, slik at brukerne enkelt kan justere og sette R2300 i drift uten tilleggsverktøy. Den nye 3D LiDAR-sensoren kan monteres individuelt, eller flere sensorer kan monteres side om side, avhengig av ønsket synsfelt.
Kompakt og robust kapsling

Kompakt og robust kapsling

Halvlederelektronikk gjør den nye R2300 3D LiDAR-sensoren fra Pepperl+Fuchs spesielt slitesterk. Sensoren er skapt for holdbarhet og kan motstå støt og vibrasjoner. Takket være den kompakte kapslingsdesignen er flerlagssensoren også ideell til applikasjoner i trange steder, som f.eks. førerløse kjøretøy (AGV-er).

R2300 i et nøtteskall

Denne teaservideoen gir en kort introduksjon av 3D LiDAR-sensoren og dens viktigste fordeler og egenskaper, som den dreibare speilkuben og det mekaniske konseptet.

Objekter i 3D-rom

Oppdag de fire skannelagene i sensoren og den forenklede monteringen med den valgbare og synlige pilotlaseren. To applikasjonseksempler forklarer fordelene ved sensoren i applikasjonen: montert på et førerløse kjøretøy for kollisjonsunngåelse og for montering i bakre sone.

R2300 – forklart ved utstillingsstanden

Thorsten Schroeder, produktsjef hos Pepperl+Fuchs, introduserer R2300 3D LiDAR-sensoren for et stort utvalg applikasjoner.

Brukstilfeller

Navigasjonsstøtte og kollisjonsunngåelse
Når R2300 3D LiDAR-sensoren er integrert i AGV-er, aktiveres objektsporing, følg-meg og pålitelig kollisjonsunngåelse. Fotocellen overvåker området foran kjøretøyet – fra gulv til benhøyde. Disse fungerer som referansepunkt for gjenkjenning av en persons bevegelsesretning, og for sporing ved en definert avstand. Takket være de fire skanneplanene og de presise lyspunktene registrerer R2300 selv de minste hindringer og sørger for jevne prosesser.
Bæreregistrering innen robotikkapplikasjoner
En R2300 3D LiDAR-sensor montert på en robotarm kan gi data om lastbærere, posisjonen deres og lasten de bærer via de fire skanneplanene. Dette lar roboten måle den relative posisjonen mellom bæreren og lasten, uten behov for et faste referansepunkter. Brukere drar fordeler av pålitelig registrering og en kostnadseffektiv løsning.
Overvåking av sone bak
R2300 3D LiDAR-sensoren kan monteres bak på en gaffeltruck. Når gaffeltrucken er i revers, overvåker fotocellene området bak trucken basert på styrevinkelen og kjøretøyets hastighet. R2300høye prøvefrekvens og måletetthet sikrer at objekter og strukturer i alle størrelser registreres. Hvis en hindring oppdages, kan et varselsignal utløses, og kjøretøyet kan stoppes.
Hylleovervåking i store lagre
Flere hylledybder må skannes når det skal sjekkes om en hylle eller et oppbevaringsrom er opptatt. Siden den er utstyrt med PRT og fire skanneplan, er R2300 3D LiDAR-sensoren perfekt for oppgaven. Det presise lyspunktet legger til rette for registrering av strukturer og kanter. Flerlagssensoren gir i tillegg verdifull informasjon om vektfordeling på lastepallen. Den utklasser andre sensorløsningers ytelse med god margin.

Kontakt oss

Har du spørsmål om R2300 3D LiDAR-sensoren? Vil du ha mer informasjon?
Vi hjelper mer enn gjerne til! Fyll ut kontaktskjemaet for å sende oss en melding.