posisjonering med presisjon

økende holdbarhet

drar nytte av erfaringer

WCS system for posisjonskoding

Fordeler

Nøyaktig absolutt posisjonsregistrering

Pepperl+Fuchs WCS system for posisjonskoding har vært på markedet siden 1989, og har kontinuerlig blitt utviklet og optimalisert igjennom utallige prosjekter. Det sikrer pålitelig posisjoneringsregistrering selv ved svingete spor, stigninger, hellinger, avbrytelser eller bytter.

Fleksibel integrering

Posisjonsverdien kan sendes direkte fra lesehodet til kontrolleren via flere integrerte interface, som RS-485, SSI, CANopen, PROFINET, eller Ethernet. Et bredt spektrum av interfacemoduler er tilgjengelige for tilkobling til andre feltbussinterface.

Robust design

Takket være den U-formede designen er WCS motstandsdyktig mot omgivelseslys og kan til og med lese skitne kodeskinner med de kraftige LED-lampene. Kontaktløs fotocelleskanning beskytter WCS fra slitasje, og Outdoor-alternativet gir beskyttelse opp til IP69.

Enkelt oppsett

WCS Outdoor-versjonen har gjennomsiktig kapsling som gjør det enkelt å se LED-indikatoren og displayet. Dette gjør det raskt og enkelt å lese av posisjonsinformasjonen til feilmeldinger.

Nøyaktig absolutt posisjonsregistrering

Takket være den modulære designen kan banekodingsystemet tilpasses til hvilken som helst applikasjon eller miljøsituasjon. Det leveres alltid med lesehode, kodeskinne og det egnede monteringssystemet. Lesehodet er tilgjengelig i forskjellige alternativer, som for eksempel WCS Outdoor for krevende miljøer, eller WCS Extended for lange avstander.De kan også kombineres. Hvis lesehodet og kodeskinnen velges, vil tre forskjellige monteringssystemer være tilgjengelige.

 

Nøyaktig absolutt posisjonsregistrering

Robusthet og presisjon i all slags vær

Utendørsalternativ
WCS-alternativet «O» for Outdoor er tilgjengelig for applikasjoner med ekstreme miljøforhold. Robust kapsling med IP69-beskyttelse gjør lesehodet motstandsdyktig mot støv, fuktighet og støt. Dette betyr at det også kan brukes i miljøer med høytrykkspyler, eller der WCS kommer i kontakt med saltvann, syrer eller alkalier. Hvis det oppstår en funksjonsfeil, kan WCS-lesehodet enkelt vedlikeholdes, da LED-indikatorene og displayet er lett å lese igjennom den gjennomsiktige kapslingen.
Displayvalg
Et sekssifret (syv segmenter) display er innebygd i lesehodet og kan justeres til monteringsposisjon. Dette gjør at displayet enkelt kan roteres 180°, noe som sikrer raskere og enklere idriftsetting – uavhengig om monteringen er hengende eller stående. Displayet kan vise nåværende posisjonsverdi og diagnosefunksjoner, og kan informere om skitne eller skadede kodeskinnesegmenter.
Forlengende valg
Hvis en applikasjon krever en spesielt lang avstand, gjør WCS Extended det enklere å dekke avstander opp til 629 m. Montering og integrering av de to standard kodeskinnesegmentene er fleksible. Det forlengede lesehodet kan måle avstand uten tilleggsprogrammering.
Varmevalg
Ved å velge «H» kan WCS brukes i temperaturer så lave som –40 °C. Varme forsynes via lesehodet og kan kombineres med utendørsversjonen. Dette sikrer arbeid i vintervær og beskytter mot kondens.

Kodeskinne og ID-brikker for krevende miljøer

WCS kodeskinne

 

 

 

Laminerte kodeskinner:

Laminerte kodeskinner fra Pepperl+Fuchs er laget av rivebestandig polyesterlaminat som ikke påvirkes av olje, fett eller løsemiddel. Takket være motstandsdyktigheten mot kjemikalier, syrer, alkalier og aggressive gasser kan kodeskinnen også brukes i elektroplettering.

Kodeskinne i rustfritt stål:

Kodeskinne i rustfritt stål fra Pepperl+Fuchs er korrosjonsbestanding og kan brukes i temperaturer fra –40 til 80 °C. De er motstandsdyktige mot gnister i sveiseverksted og kraftig forurensing. Med WCS Outdoor garanteres sikker og pålitelig posisjonering.

Registrering med nettbretts-ID:

Montert på objekter i bevegelse kan ID-puten identifisere et understell når det passerer. Dette sørger for nøyaktig posisjonering og egner seg til ekstreme miljøer.

Mounting Systems

Nøyaktig posisjon i all slags vær

Bruk av WCS i havneanlegg

Nøyaktig posisjonsregistrering garanteres, selv med temperaturvariasjoner. Med kombinasjonen av Outdoor og Extended , er ikke avstand lenger noe problem i moderne havnedrift. Dette gjør det mulig for kraner å flytte containere fra et sted til et annet over en avstand på maksimalt 629 meter, og sørger for at kranen er posisjonert med millimeterpresisjon. Slik det vises på ilustrasjonen, kan trallen under containerlasting fastslås nøyaktig ved å bruke WCS. Begge er basert på slitesterke kodeskinner i rustfritt stål som bruker WCS lesehode

Applikasjon av WCS i en havn

WCS Outdoor med beskyttende spesialkapsling ble utviklet for ekstreme utendørsapplikasjoner – saltvann, saltholdig luft og andre typer fuktighet. Med beskyttelse opp til IP69 har den høyeste grad av forsegling. Det støtbestandige lesehodet er i tillegg immunt mot hagl og gir beskyttelse mot mekaniske forstyrrelser.

WCS kan også brukes i galvaniske applikasjoner.

Takket være den beskyttende kapslingen til lesehodet er utendørsversjonen av WCS motstandsdyktig mot aggressive substanser – dette gjelder også de tilgjengelige kodestripene av plast med spesielt belegg. Selv komplekse ruter, svinger, gradienter og hellinger er ikke noe problem for WCS.

Motstandsdyktig mot syrer og alkalier

WCS kan også brukes i galvaniske applikasjoner.

Høye temperaturer kan oppstå i galvaniske anlegg, og luften er ofte mettet med damp fra løsninger. I disse krevende miljøene er arbeidsstykkene normalt festet til en metallramme og automatisk transportert til nedsenkingsbad med ekstremt aggressive løsninger.

Kontakt oss