WILSEN.sonic.level


IoT-sensor for smart kontroll av fyllenivå

WILSEN.sonic.level

Industribruk

IoT ultralydgivere for industribruk

Den batteridrevne WILSEN.sonic.level IoT-ultralydgiveren fra Pepperl+Fuchs er utviklet i henhold til industrikrav. Den registrerer fyllenivået og posisjonen til containere den er installert i, og overfører disse dataene sikkert til Internett.
Enhetsadministrasjon

Praktisk enhetsadministrasjon via mobilapp

Med den brukervennlige WILSENcontrol-mobilappen for Android kan WILSEN.sonic.level konfigureres til det tiltenkte formålet ved driftsstedet via Bluetooth® LE.
Systemfleksibilitet

Standardisert LPWAN-teknologi for høy systemfleksibilitet

Bruken av standardiserte radioteknologier med lavt strømforbruk, som LoRaWAN®, gir brukerne frihet til å velge de beste programvareløsningene for sine behov.
Markedsleder

Ultralydekspertise fra markedslederen

Pepperl+Fuchs er markedsledende innen ultralydgivere for industrielle anvendelser. Porteføljen vår omfatter et stort utvalg standardsensorer. Vi kan også lage prosjektrelaterte tilpasninger for individuelle kunder.
Pepperl+Fuchs is a member of the LoRa Alliance®

Optimaliser forretningsprosessene dine med IoT-sensorer

Trådløse IoT-sensorer gjør containere, tanker og siloer smarte. Den batteridrevne, trådløse WILSEN.sonic.level-nivåsensoren brukes primært innen smartbyer, smartlogistikk, smart gårdsbruk og smarte miljøsektorer. Sensorparametere gjør at den kan justeres for et stort spekter av installasjonsforhold, og for registrering av ulike materialer.

Den standardiserte LoRaWAN®-teknologien lar sensoren overføre relevante data autonomt, over mange kilometer i flere år. WILSEN.sonic.level kombinerer derfor alle de viktige egenskapene som trengs i krevende scenarioer for industriapplikasjoner, med tilkoblingsmulighetene og håndterbarheten til en IoT-sensor.

Som medlem av LoRa Alliance® jobber Pepperl+Fuchs for produktinteroperabilitet og distribusjon av denne teknologien over hele verden.

IoT-system

IoT-system

I tillegg til sensorene og dataoverføringen, består et IoT-sensorsystem også av mottakspunktet for sensordataene på Internett. I LoRaWAN®-systemer er gateway-en ansvarlig for oversetting av sensordata til en protokoll med Ethernet-støtte.

Den sender den konverterte informasjonen til LoRa-nettverksserveren. Denne dekrypterer først informasjonen og sender den deretter videre til relevant applikasjonsserver. Der behandles sensordataene først og overføres til en IoT-plattform, der de vises grafisk og analyseres mer detaljert.

WILSEN.sonic.level-sensorene parametriseres på praktisk vis med en app for mobilenheter, slik at de kan brukes optimalt i applikasjonen i felten.

Hvordan fungerer den?

IoT-sensoren

IoT-sensor WILSEN.sonic.level

Multisensor

WILSEN.sonic.level overfører mer enn data om fyllenivåer. GPS-data fra sensorene gjør at containere kan spores, mens ytterligere informasjon som temperaturverdier og ladestatus for batteri, gjør prediktivt vedlikehold mulig.

Mobilapp

WILSEN.sonic.level eliminerer behovet for møysommelig justering av individuelle sensorer via trykknapper, siden parameterisering og nettverksregistrering utføres på mobilenheten med en Android-app (WILSENcontrol) via Bluetooth® LE.

Standardisert

WILSEN.sonic.level er ikke knyttet til spesifikke systemer – den kan integreres i alle LoRaWAN®-nettverk. Det er enkelt å bruke leverandøruavhengig programvare og raskt utvikle og tilpasse IoT-løsninger.

Industriell bruk

Egnetheten for industriell bruk skiller WILSEN.sonic.level fra andre IoT-sensorer – den har en robust kapsling med IP66/67-beskyttelse, og kan også brukes utendørs ved temperaturer fra –25 til 70 °C.

Smart miljø

Den trådløse WILSEN.sonic.level-sensoren overvåker fyllenivået i elver, innsjøer og flombassenger. Den sender tilleggsinformasjon som temperatur, geolokasjon og batteristatus, selv på mange kilometers avstand for å bidra til å gi bedre beskyttelse mot overfylling.

Applikasjoner

Smart gårdsbruk

Moderne landbruk leverer både mat og energi. WILSEN.sonic.level hjelper bøndene med å overvåke fyllenivåene i distribuerte fôrsiloer sjakten i et biogassanlegg. Bruk av et slikt IoT sparer bonden for inspeksjonsrunder og gir rom for viktige oppgaver i den viktige driften.

Smart logistikk

Smart logistikk

Effektive forsyningskjeder i en globalisert verden må ikke gå tom for råmaterialer og forsyninger. WILSEN.sonic.level bidrar til å måle nivå i tanker eller siloer, og gir leverandøren muligheten til å tilby kundene et forsyningslogistikksystem som er tilpasset deres behov.

Smartbyer

Smartbyer

Kravene som stilles til byer og kommuner om å gi innbyggerne praktiske og miljøvennlige boliger, er økende. WILSEN.sonic.level legger til rette for intelligent avfallsadministrasjon, der fyllenivåene til containere for brukt glass, gamle klær og resirkulerbart materiale overvåkes eksternt, slik at containerne bare hentes når de har nådd et visst nivå.

LoRa-topologi

LoRa-teknologi

En rekke fordeler for dine applikasjoner

LoRa-teknologi har en rekke fordeler som er spesielt egnede for bruk med IoT-sensorer som WILSEN.sonic.level:

  • tilkobling av enheter inntil 15 km unna – kan gå gjennom bygningsvegger
  • global tilgjengelighet og leverandøruavhengighet for rask distribusjon av IoT-applikasjoner
  • minimalt strømforbruk under overføring – sensordrift i årevis uten batteriskifte
  • dataoverføring via radio – ingen krav til sensorkabling
  • høy sikkerhet og integritet takket være autentisering og ende-til-ende-kryptering
  • lave driftskostnader takket være bruk av lisensfritt frekvensbånd

Disse egenskapene betyr at LoRa kan brukes til å opprette svært store trådløse nettverk for implementering av applikasjoner for byer og kommuner. Man kan også sette opp kostnadseffektive private nettverk på bedriftsinterne områder. Skjemaet til høyre viser de topologiske forskjellene mellom versjonene.

Les gjerne artikkelen vår på nett hvis du vil vite mer om fordelene med LoRaWAN®:

Kontakt oss