Ethernet Advanced Physical Layer

Nøkkelen til vellykket digitalisering innen prosessindustri

 

Ethernet-APL – Digitalisering når prosessindustrien

Industri 4.0 og Tingenes internett for industrien har vært standard i produksjonsindustrien i årevis. I prosessindustrien var det så langt ikke noen nettverksstandard for rask overføring av store mengder data fra feltnivået til informasjonsnivået i Industri 4.0-arkitekturen.

Med Ethernet Advanced Physical Layer, som forkortes til Ethernet-APL, setter Pepperl+Fuchs og andre selskaper en viktig milepæl. Det er nøkkelteknologien og den eneste måten for å få digitalisering inn i alle hjørner av prosessanlegg. Ethernet-APL inkluderer lange kabellengder, Ex-beskyttelse og interoperabilitet, noe som muliggjør kontinuerlig og transparent kommunikasjon på tvers av alle hierarkinivåer. Lær mer om den banebrytende teknologien som legger til rette for krevende IoT-applikasjoner i prosessindustrien.

Tilgjengelig nå: Ethernet-APL feltsvitsj for montering på DIN-skinne, den nyeste FieldConnex®-innovasjonen og den første svitsjen innen prosessautomasjon til å koble sammen vanlig kommunikasjonsteknologi og Ethernet-APL.

Vil du ha vite mer? Ethernet-APL-ekspertene våre gleder seg over å introdusere fremtidssikker teknologi, og å diskutere de neste trinnene med deg. Bare ta kontakt med oss

Høydepunkter – hvorfor Ethernet-APL?

For første gang kan moderne Ethernet-teknologi brukes i Ex-områder.
Oppfyller alle sentrale krav til prosessanlegg
Utformet for egensikkerhet
Effektiv modernisering av fabrikk
Høye overføringshastigheter
Høy grad av interoperabilitet

Ethernet-APL Is Ready for Deployment: Scalability Tests in March 2023

Ethernet-APL is ready for deployment under realistic conditions. To prove this, several industry partners joined forces to conduct three scalability tests. Get insights into the details and results of the tests as well as the most important benefits of the technology in the interview.

The First Ethernet-APL Field Switch for the Process Industry

Ethernet-APL Field Switch

The digital transformation is reaching the field level in process plants: The Ethernet-APL rail field switch from FieldConnex® is the first switch in process automation to enable direct, quick, barrier-free access to field devices via Ethernet-APL.

Fordeler

Effektiv kommunikasjon på tvers av alle nivåer

Effektiv kommunikasjon på tvers av alle nivåer

Ethernet-APL gjør det mulig med direkte tilkobling av feltenheter til systemer på høyere nivå, noe som for første gang gir en enhetlig kommunikasjonsinfrastruktur på tvers av alle prosesstyrings- og bedriftsnivåer. Enorme mengder data overføres med en hastighet på 10 Mbit/s over lange avstander, minst 300 ganger raskere enn med gjeldende teknologier som HART eller feltbuss.
Bedre tilgjengelighet på anlegg

Bedre tilgjengelighet på anlegg

I tillegg til rene prosessverdier gir moderne feltenheter verdifulle tilleggsdata. Med Ethernet-APL kan anleggsoperatører få mest mulig ut av enhetene i sanntid, overvåke statusen til komponentene sentralt og identifisere vedlikeholdsbehov tidlig. Dette hindrer ikke-planlagt nedetid og øker anleggstilgjengeligheten betydelig.
Enkel, kostnadseffektiv modernisering av anlegg

Enkel, kostnadseffektiv modernisering av anlegg

Ethernet-APL støtter trunk-and-spur-teknologien som er etablert i prosessindustrien, og kan brukes på alle industrielle Ethernet-protokoller, som EtherNet/IP, HART-IP og PROFINET. Dette forenkler integrasjonen for planleggere, anleggsdesignere og anleggsoperatører, siden eksisterende installasjoner og infrastrukturer fortsatt kan brukes, og investeringene beskyttes.
Fleksibel bruk globalt

Fleksibel bruk globalt

Basert på etablerte IEEE- og IEC-standarder muliggjør nye Ethernet Advanced Physical Layer kommunikasjon som kan sertifiseres i alle deler av verden. I tillegg sikrer testing og sertifisering av produkter interoperabilitet, slik at selv enheter fra forskjellige produsenter fungerer sammen uten problemer.

Forming av fremtiden til prosessindustri: grunnleggende, terminologi, topologi

Ethernet Advanced Physical Layer – forkortet Ethernet-APL – gir den raskeste og mest effektive kommunikasjonen av store mengder data fra Ex-områder til skyen. Finn ut hva Ethernet-APL betyr og hvilke aspekter som må standardiseres for å få en fullstendig omfattende definisjon av et fysisk lag.

Ethernet-APL inkluderer lange kabellengder, Ex-beskyttelse og interoperabilitet, noe som muliggjør kontinuerlig og transparent kommunikasjon på tvers av alle hierarkinivåer. Traileren gir et kort innblikk i denne banebrytende teknologien ... 

Ethernet Advanced Physical Layer passer til alle prosessanlegg, ettersom installasjonsarkitekturen gir fleksibilitet og Ex-beskyttelse for alle typer Ex-områder. Videoen illustrerer typiske topologier for prosessautomasjon …

Realisering av egensikkerhet med Ethernet-APL

Se denne videoen for å finne ut hvor enkelt det er å realisere egensikkerhet med Ethernet-APL. Ethernet-APL låner konseptet kjent fra FISCO, men legger til rette for høyere ytelse og større avstander mellom svitsj og feltenhet. For verifisering av egensikkerhet er et ekstra kapittel lagt til i den velkjente IEC-standarden (IEC 60079). Dette konseptet for egensikkerhet i Ethernet APL-forbindelser heter 2-WISE for Two-Wire Intrinsically Safe Ethernet (totråds egensikkert Ethernet).

Dermed er ikke 2-WISE helt nytt likevel. Størsteparten av brukerne som i dag bruker enhetskonseptet til å påvise egensikkerhet for enhetsteknologi med analoge signaler, får det lettere ved bruk av Ethernet APL.

 

Egensikkerhet uten beregninger

Egensikkerhet uten beregninger

For å forenkle testprosessen for validering av egensikkerheten til Ethernet APL-enheter og kabler i APL-segmenter, er et nytt systemkonsept standardisert i IEC TS 60070-47 (2-WISE). Det spesifiserer universelle grenser for definering av egensikkerhet i APL-kretser.

Produsenten av en Ethernet-APL-kompatibel feltenhet garanterer overholdelse av påkrevde grenseverdier i henhold til 2-WISE. Det skilles ikke bare mellom ulike soner, men også mellom divisjoner. Brukeren må velge enhetene i henhold til ønsket sone, sikre en egnet kabel samt dokumentere installasjonen. Tidkrevende egne beregninger er derfor ikke lenger nødvendig. 

Bruk alle generasjoner av feltenheter

Field Connex® Ethernet-APL feltsvitsj har en dobbeltfunksjon for PROFIBUS PA-instrumenter. I tillegg til Ethernet-APL har den automatisk gjenkjenning av Profibus PA feltbussprotokoll og kartlegger dataene fra instrumentene til PROFINET for kontrollteknologien. Funksjonen er definert som Proxy i standardene for Profinet og Profibus. Det viktigste elementet i denne teknologien er at denne overføringen håndteres for alle protokoller og enheter som vanligvis finnes i engineeringstasjoner og er veldig tydelig for planleggere og operatører. 
Sømløs enhetsintegrering i kontrollstasjonen og det tekniske systemet oppnås via PA-profilen, som er standardisert for Profibus og Profinet. Den definerer de målte verdiene, konfigurasjonsparametrene og kollektive meldingene til de samme feltenhetene, selv fra ulike produsenter. Det gir også mindre anstrengelser under den tekniske prosessen med et stort antall målinger og enhetsutskiftinger.

Stor variasjon med SR-serien

Ethernet-APL i SR-kapsling

SR-serien er utformet for bruk i Ex-områder og krevende miljøer. Det finnes en rekke ulike størrelser og dimensjoner for et utvalg forskjellige Ethernet-APL-applikasjoner. Tilbehør, som flensplater, hengsler, monteringsbraketter eller lokksikkerhet kan integreres i henhold til kundens spesifikasjoner. SR-kapslingene er produsert av børstet AISI 316L rustfritt stål, og alle fester er produsert av A4 rustfritt stål som standard for å gi utmerket bestandighet mot anløping og korrosjon.

Den kostnadseffektive løsningen: GR-kapslinger

Ethernet-APL i GR-kapsling

GR-kapslingsserien består av karbonlastet, glassfiberforsterket polyester med skruer i rustfritt stål. Kapslingsserien gir en antistatisk, UV-stabilisert og korrosjonsbestandig løsning. Mange egenskaper forenkler installasjon og håndtering, som dedikerte punkter for åpning, en skumpakning for IP66 samt spesialbeskyttelse for tetningskanten. Med et utvidet driftstemperaturområde ned til –60 °C kan GR-kapslingsserien tjene som et kostnadseffektivt valg for mange installasjoner som ellers ville kreve kapslinger i rustfritt stål.

Kontakt oss

Har du spørsmål om Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL), eller ønsker du mer informasjon? Vi hjelper mer enn gjerne til! Fyll ut kontaktskjemaet, og send oss en melding.