Åpne døren.

 

 

Gjør installasjonen klar for IIoT, og vær forberedt på morgendagens utfordringer.

Remote I/O PROFINET Gateways – fordeler

Kostnadseffektiv forbindelse

Kostnadseffektiv forbindelse

Når du vil modernisere kontrollteknologien med PROFINET samtidig som du gjenbruker eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene som muliggjør dette, slik at du kan redusere kostnadene og kompleksiteten.
Klar for store data («big data»)

Klar for IIoT

LB/FB PROFINET-gatewayene er begge laget for applikasjoner som samler inn og analyserer store data – de ideelle gatewayene for IIoT-applikasjoner innen prosessautomasjon. Ved å bruke PROFINET og HART IP samtidig sendes prosessdata og enhetsstatus til master-systemet via den samme forbindelsen i sanntid.
Innebygd redundans

Innebygd redundans

PROFINET-gatewayene forhindrer nedetid ved å sørge for nettverksstabilitet for kritiske applikasjon. To Ethernet-interfacer muliggjør et intelligent redundanskonsept: Gatewayene har en integrert bryter som sørger for at nettverket fungerer til enhver tid.
Intuitiv brukervennlighet

Intuitiv brukervennlighet

Med den største berøringsskjermen på markedet for denne typen enhet tilbyr PROFINET-gatewayene enestående brukervennlighet. RGB-LED-lamper og visningssymboler er i samsvar med NAMUR 107 og viser informasjon på en tydelig og standardisert måte.

Ex-Protection 4.0 – integrert kommunikasjon ved prosessanlegg

Ex Protection 4.0-logo

Feltenheter i prosessanlegg samler verdifulle tilleggsdata fra egen tilstand i egne omgivelser. Til nå har denne informasjonen sjeldent kunne brukes på grunn av mangel på kontinuerlige kommunikasjonskanaler fra felt til kontrollrommet.

Industri 4.0-tilnærminger som tilstandsovervåking og prediktivt vedlikehold krever imidlertid denne informasjonen. Dette er grunnen til at vi utvikler produkter som de nye PROFINET-gatewayene, som er skreddersydde for å dekke disse behovene. Med kraftige prosessorer og store minner bygger de bro mellom nettverksstrukturer på feltnivå og basert på Ethernet.

I tillegg til avanserte produktløsninger samarbeider vi også med ulike partnere for å gjøre data mest mulig tilgjengelige – i kontrollrommet, i skybaserte systemer eller til og med på mobile enheter. For oss er det dette som er Ex-Protection 4.0.

Neste generasjons datakommunikasjon innen prosessindustrier

Remote I/O-løsning med PROFINET Gateway

PROFINET gatewayer støtter HART / HART IP for å sende prosessvariabler og ytterligere statusinformasjon fra feltenheter. Samtidig kan HART IP brukes til effektiv styring av ressurser.

Med to Ethernet-interfacer og integrert MRP (Media Redundancy Protocol) er de nye PROFINET-gatewayene dessuten perfekt for å konfigurere ringnettverk med høy tilgjengelighet. Når det er nødvendig, starter redundansstyreren automatisk rekonfigurasjon av nettverket og sørger for kommunikasjon for segmenter som ikke er berørt av svikten.

PROFINET gatewayer er utviklet i samsvar med toppmoderne sikkerhetsstandarder. Sikkerhetsfunksjonene omfatter en brannmur og et skrivebeskyttet filsystem for å unngå at det infiseres med skadelig programvare.

Stor berøringsskjerm for lokal diagnostikk og statusinformasjon

Justerbar skjerm for Profinet Gateway

LB og FB PROFINET-gatewayene har den største berøringsskjermen på markedet for denne typen enhet. RGB-LED-lamper og visningssymboler er i samsvar med NAMUR 107-standarden og angir enhets- og feltenhetsstandard ved å vise diagnostikk- og statusinformasjon på en tydelig og standardisert måte.

Mulige kontroller omfatter status på kommunikasjonen med master-systemet, intern bus-status, HART-enhetsgjenkjenning og identifisering av defekte moduler. Dette reduserer nedetid og kostnader. Gatewayene kan enkelt konfigureres i felten via berøringsskjermen.

Høy fleksibilitet med dynamisk rekonfigurasjon

Dynamisk rekonfigurasjon av remote I/O

Ved hjelp av dynamisk rekonfigurasjon vil ikke PROFINET LB og FB remote I/O-systemer fra Pepperl+Fuchs bare legge til rette for å endre innstillingene til feltenheter. De utvider også konseptet til de pluggbare I/O-modulene, som også kan konfigureres fritt når det gjelder signaltype og -nummer. Dette gir maksimal fleksibilitet og lavere tidsbruk, for eksempel ved utskifting av en modul.

Delt enhet – administrer inntil 184 inn- eller utganger

Remote I/O delt enhet

Remote I/O er også en delt enhet for flere kontrollere og systemer. Via den tekniske prosessen kan inntil 184 inn- eller utganger konfigureres og tilordnes kontrollere på én LB eller FB remote I/O-stasjon. Dermed kan brukere redusere instrumenter, rør, ledninger og antall styreskap betraktelig.

Ulik informasjon – én forbindelse

PROFINET-gatewayen støtter HART / HART IP og gjør det mulig å sende prosessvariabler og ytterligere statusinformasjon fra feltenheter ved høy hastighet.

Åpne døren for Industri 4.0

Den nye Sone 2, Klasse I / Div. 2-sertifiserte RemoteI/O LB PROFINET-gateway fra Pepperl+Fuchs åpner for Industri 4.0-applikasjoner i prosessindustrier samtidig som den setter nye standarder når det kommer til håndtering, brukervennlighet og sikkerhet.

LB og FB PROFINET Gateways

Fantastisk ytelse med høy pakketetthet – selv for IIoT
Løsninger fra én enkelt kilde
Ekspertise innen Ex-beskyttelse

Kontakt oss