Driving technology.
Ensuring reliability.
Redefining safety.

Sikkerhetsreleer med integrert diagnostikk og LFT

Trippel beskyttelse

Hvis det oppstår en nødssituasjon i et prosessanlegg, er det nødvendig med rask handling. Sirener, varsellys eller aktive kjølesystemer må aktiveres på en trygg måte i tråd med prosedyren «strøm for aktivering» (ETS), mens motorkontrollene eller ventilene for nødavstenging er slått av i henhold til «strømutkobling for aktivering» (DTS). For å sikre sikker signaloverføring setter Pepperl+Fuchs en ny standard av pålitelighet med nyutviklede sikkerhetsreleer. Med trippel redundante koblingskontakter kan interface-modulen fra det velprøvde K-systemet gi pålitelig og sikkerhetsmessig aktivering og deaktivering for applikasjoner i henhold til IEC61508 opptil SIL 3.

Funksjoner

Smarte sikkerhetsreleer med 1oo3-arkitektur, diagnostikk og transparens for linjefeil
Sertifisering i henhold til ATEX/IECEx sone 2 samt UL
Identisk inngangskrets for alle enheter fra hele porteføljen
Immunitet mot testpulser fra alle vanlige kontrollpaneler

Fordeler

Bedre tilgjengelighet

Bedre tilgjengelighet

De nye sikkerhetsreleene er basert på en 1oo3-arkitektur (én-av-tre) med trippel redundante kontakter. Dette sikrer pålitelig start og stopp – selv med to defekte kontakter. Du kan stole på at sikkerhetsfunksjonene på anlegget er tilgjengelig!
Minimal testinnsats

Minimal testinnsats

Takket være den integrerte diagnostikkfunksjonen kontrolleres én av de tre kontaktene automatisk i løpet av hver omkobling. Ved å gjenta denne prosessen årlig kan interface-modulen være fullstendig testet etter tre år, uten at det er behov for videre testing. På denne måten kan du dra nytte av den integrerte diagnostikken til koblingsfunksjonen.
Kontinuerlig overvåking

Kontinuerlig overvåking

Med transparens for linjefeil (LFT) kan sikkerhetsreleene brukes til å overvåke signallinjen. Finn potensielle linjefeil på feltsiden og kontrollersiden uten behov for ekstra kabling.
Ubegrenset kompatibilitet

Ubegrenset kompatibilitet

Sikkerhetsreleene er immune mot testpulser fra kontrollpanelet, som innebærer at de ikke lenger utløser utilsiktet kobling av prosesser. På denne måten er de nye interface-modulene kompatible med alle vanlige utgangskort. Du kan regne med problemfri drift på anlegget.

Pålitelig drift med diagnostikk og transparens for linjefeil (LFT)

De nye sikkerhetsreleene er basert på en 1oo3-arkitektur med trippelredundante releer. I kombinasjon med integrert diagnostikk og transparens for linjefeil (LFT) er sikkerhetsreleene svært pålitelige og forenkler testing. I denne videoen kan du finne ut mer om disse funksjonene …

Moduler med transparens for linjefeil krever mindre ledninger i felten og gir et mye høyere sikkerhetsnivå. De overvåker ikke bare koblingssignalene, men gir også sømløs overvåking av kablene på felt- og kontrollsidene. Lær mer om LFT ... 

Ved nødssituasjoner, for eksempel ved brann i motorrommet på et skip, er det nødvendig med rask respons: Sprinklersystemer må aktiveres, og drivstofftilførselen til brannkilden må stenges. Denne videoen viser hvordan de nye sikkerhetsreleene fra Pepperl+Fuchs hever standarden når det gjelder pålitelighet og sikkerhet, takket være 1oo3-arkitekturen …

1oo3-arkitektur for maksimal sikkerhet

1oo3-arkitekturen – koblet i serie i DTS-applikasjoner og parallelt i ETS-applikasjoner – sikrer maksimal tilgjengelighet av sikkerhetsfunksjonen etter feil i opptil to kontakter. Dette gir en sikkerhetsmessig fordelsammenlignet med tvangsstyrte kontakter: Hvis det oppstår feil på en kontakt på et tvangsstyrt relé, kan dette bare påvises, og aktuatoren er ikke slått på eller av. Ekstra kabling for evalueringskanaler i kontrollpanelet, kombinert med tilknyttet arbeid og kostnader, er nødvendig for å sende tilbake informasjonen om plasseringen til koblingskontakten. Det nye sikkerhetsreleet med 1oo3-arkitektur sikrer derfor høyere pålitelighet mens den også gir enklere håndtering.

1oo3-arkitektur koblet i serie eller parallelt

Integritetsnivå for sikkerhet (SIL)

Siden teknisk utstyr kan utgjøre en sikkerhetsrisiko for mennesker, er det viktig å identifisere, tallfeste og redusere risikoen. Ved hjelp av metoder for risikoanalyse er det mulig å fastslå nødvendig risikoreduksjon.
Et lavt SIL-behov (SIL 1) betyr at det er nødvendig å redusere risikoen forholdsvis lite, mens et høyere SIL-nivå (for eksempel SIL 3) krever at risikoen må reduseres i større grad. En vurdering av et sikkerhetsrelevant system er derfor enklere å gjennomføre hvis risikoen for at de relevante komponentene svikter, er kjent på forhånd. Til dette formålet tilbyr Pepperl+Fuchs et stort antall produkter med en SIL/PL-vurdering.

Integritetsnivå for sikkerhet (SIL)

Kontakt oss

Har du spørsmål om sikkerhetsreleene, eller ønsker du mer informasjon? Vi hjelper mer enn gjerne til! Fyll ut kontaktskjemaet for å sende oss en melding.