Driving technology.
Ensuring reliability.
Redefining safety.

Sikkerhetsreleer med integrert diagnostikk og LFT

Trippel beskyttelse

Hvis det oppstår en nødssituasjon i et prosessanlegg, er det nødvendig med rask handling. Sirener, varsellys eller aktive kjølesystemer må aktiveres på en trygg måte i tråd med prosedyren «strøm for aktivering» (ETS), mens motorkontrollene eller ventilene for nødavstenging er slått av i henhold til «strømutkobling for aktivering» (DTS). For å sikre sikker signaloverføring setter Pepperl+Fuchs en ny standard av pålitelighet med nyutviklede sikkerhetsreleer. Med trippel redundante koblingskontakter kan interface-modulen fra det velprøvde K-systemet gi pålitelig og sikkerhetsmessig aktivering og deaktivering for applikasjoner i henhold til IEC61508 opptil SIL 3.

Funksjoner

Smarte sikkerhetsreleer med 1oo3-arkitektur, diagnostikk og transparens for linjefeil
Sertifisering i henhold til ATEX/IECEx sone 2 samt UL
Identisk inngangskrets for alle enheter fra hele porteføljen
Immunitet mot testpulser fra alle vanlige kontrollpaneler

Fordeler

Bedre tilgjengelighet

Bedre tilgjengelighet

De nye sikkerhetsreleene er basert på en 1oo3-arkitektur (én-av-tre) med trippel redundante kontakter. Dette sikrer pålitelig start og stopp – selv med to defekte kontakter. Du kan stole på at sikkerhetsfunksjonene på anlegget er tilgjengelig!
Minimal testinnsats

Minimal testinnsats

Takket være den integrerte diagnostikkfunksjonen kontrolleres én av de tre kontaktene automatisk i løpet av hver omkobling. Ved å gjenta denne prosessen årlig kan interface-modulen være fullstendig testet etter tre år, uten at det er behov for videre testing. På denne måten kan du dra nytte av den integrerte diagnostikken til koblingsfunksjonen.
Kontinuerlig overvåking

Kontinuerlig overvåking

Med transparens for linjefeil (LFT) kan sikkerhetsreleene brukes til å overvåke signallinjen. Finn potensielle linjefeil på feltsiden og kontrollersiden uten behov for ekstra kabling.
Ubegrenset kompatibilitet

Ubegrenset kompatibilitet

Sikkerhetsreleene er immune mot testpulser fra kontrollpanelet, som innebærer at de ikke lenger utløser utilsiktet kobling av prosesser. På denne måten er de nye interface-modulene kompatible med alle vanlige utgangskort. Du kan regne med problemfri drift på anlegget.
1oo3-arkitektur koblet i serie eller parallelt

1oo3-arkitektur for maksimal sikkerhet

1oo3-arkitekturen – koblet i serie i DTS-applikasjoner og parallelt i ETS-applikasjoner – sikrer maksimal tilgjengelighet av sikkerhetsfunksjonen etter feil i opptil to kontakter. Dette gir en sikkerhetsmessig fordelsammenlignet med tvangsstyrte kontakter: Hvis det oppstår feil på en kontakt på et tvangsstyrt relé, kan dette bare påvises, og aktuatoren er ikke slått på eller av. Ekstra kabling for evalueringskanaler i kontrollpanelet, kombinert med tilknyttet arbeid og kostnader, er nødvendig for å sende tilbake informasjonen om plasseringen til koblingskontakten. Det nye sikkerhetsreleet med 1oo3-arkitektur sikrer derfor høyere pålitelighet mens den også gir enklere håndtering.

Velprøvd i praksis: K-systemet

Som del av det velprøvde K-systemet er de nyutviklede sikkerhetsreleene basert på 25 år med kunnskaper og vellykkede applikasjoner i prosessindustrien. K-systemet har over 200 isolerte barrierer for Ex-områder og omtrent 150 galvaniske skiller for bruk i sikre områder, og det tilbyr det største utvalget av produkter av denne typen for ulike typer signaler og applikasjoner. Det kjennetegnes av kostnadseffektiv montering på Power Rail, en høy tilgjengelighetsgrad og enkelt vedlikehold. Med pluggbare terminaler får man rask utskifting av sikkerhetsreleene hvis det skulle oppstå feil, uten å måtte koble fra kablingen. Finn den rette løsningen til din spesifikke applikasjon!

K-system-sikkerhetsreleer fra Pepperl+Fuchs

Kontakt oss

Har du spørsmål om sikkerhetsreleene, eller ønsker du mer informasjon? Vi hjelper mer enn gjerne til! Fyll ut kontaktskjemaet for å sende oss en melding.