Uendelige muligheter

SmartRunner Explorer 3-D med Stereo Vision- og Time-of-Flight-teknologi

SmartRunner Explorer 3-D

Opplev den tredje dimensjonen av automasjon i lysets hastighet – SmartRunner Explorer 3-D genererer 3-D-punktskybilder med høy presisjon i tillegg til 2-D-bilder. Du kan også få med stereo vision-teknologi eller time-of-flight-teknologi (ToF) som tilvalg.

Som rådatasensor egner 3-D vision-sensoren seg for et stort utvalg applikasjoner som krever detaljert konturdetektering – uansett om det gjelder inspeksjon av varer på transportbånd, plukk-og-plasser-applikasjoner innen robotikk, eller kollisjonsunngåelse for førerløse kjøretøy.

Oppdag SmartRunner Explorer 3-D for 3-D vision-oppgaver.

Applikasjoner og bruksområder

Sensorer i SmartRunner Explorer 3-D-serien egner seg til en rekke oppgaver som krever presis konturdetektering:

3-D-detektering  detektering av objekter i tredimensjonalt område
3-D-detektering
detektering av objekter i tredimensjonalt område
Kontroll av tilstedeværelse   kontroll om objekter er til stede
Kontroll av tilstedeværelse 
kontroll om objekter er til stede
Kontroll av om innhold er fullstendig  kontroll av om antall objekter stemmer
Kontroll av om innhold er fullstendig
kontroll av om antall objekter stemmer
Formdetektering  sammenligning av form med referanseprofil eller kontur
Formdetektering
sammenligning av form med referanseprofil eller kontur
Posisjonering   posisjoneringssjekk av objekter og utdata for posisjon
Posisjonering
posisjoneringssjekk av objekter og utdata for posisjon
Områdeovervåking  overvåking av områder
Områdeovervåking
overvåking av områder
Måling  dimensjonering av objekter og utdata for måling
Måling
dimensjonering av objekter og utdata for måling

Fordeler

All-round 3-D-sensor

SmartRunner Explorer 3-D kan brukes til å lage svært presise 3-D-punktskybilder som gir en svært nøyaktig gjengivelse av objekter. De ulike sensorversjonene er tilgjengelige med stereo vision- eller time-of-flight-teknologi (ToF) og kan brukes i en lang rekke ulike applikasjoner – for eksempel for vareinspeksjon på transportbånd eller plukk-og-plasser-applikasjoner i robotikk.

Fleksibel løsning

Pepperl+Fuchs kan hjelpe deg med å velge riktig sensorversjon og kan utføre maskinvarespesifikke justeringer ved behov. Sensoren er kalibrert på fabrikken på forhånd og kan integreres direkte i applikasjonen. Dette sparer tid og gir en fleksibel sensorløsning. 

Måleresultater med høy presisjon

En høy brikkeopplysning gjør det mulig å generere svært detaljerte 3-D-data for å produsere bilder av selv de minste objekter og de fysiske egenskapene deres. Den optimaliserte dybdeinformasjonen i z-retningen åpner for helt nye applikasjonsområder.

Standardisert datastruktur

Utdatastrukturen til de to sensorvariantene er nesten likedan – uansett hvilken sensorversjon og -teknologi som velges. Når integreringen er implementert for én sensorversjon, kan den andre versjonen dermed ganske enkelt integreres. Sammenlignet med konvensjonelle sensorer er integreringsarbeidet som kreves, betydelig redusert ved bruk av flere sensorer.

Oppdag det nye nivået av fleksibilitet

Én plattform, to teknologier for endeløse muligheter – SmartRunner Explorer 3-D gir applikasjonen din et nytt nivå av fleksibilitet.
Lær mer om de ulike teknologiene, funksjonene og fordelene i videoen.

 

Én sensorserie – to teknologier

SmartRunner 3-D med Stereo Vision-teknologi

SmartRunner 3-D med Stereo Vision-teknologi

Løsningen for applikasjoner med kort registreringsområde

Stereo vision-versjonen er utstyrt med to kameraer med en oppløsning på 1,4 MP. I det første trinnet fastsetter sensoren et disparitetsbilde, som produseres automatisk ved å legge to 2-D-bilder over hverandre. 2-D-bildene med høy oppløsning gjør at sensoren kan rettes inn optimalt til den ønskede registreringsrekkevidden, som gjør det enklere å tolke måleresultatene. Når alle justeringene er utført, opprettes det et 3-D-punktskybilde. På denne måten kan stereo vision-teknologien brukes til å generere svært presise bilder med høy oppløsning i hele måleområdet.

SmartRunner 3-D med Time of Flight-teknologi

SmartRunner 3-D med Time of Flight-teknologi

Løsningen for dynamiske applikasjoner med større registreringsområde

ToF-versjonen har et kamera med VGA-oppløsning (640 x 480 px) og en høy målefrekvens på 30 Hz. Dette gjør den spesielt godt egnet for applikasjoner med et større måleområde der raskere responstid er avgjørende – for eksempel i førerløse transportsystemer. Det 940-nanometers infrarøde lyset betyr at sensoren med ToF-teknologi er upåvirket av omgivelseslys og kan brukes effektivt både innendørs og utendørs. Kameraet tar først det som er kjent som et Z-bilde, som er sammenlignbart med 2-D-bildet til stereo-vision-sensoren. I tillegg fastslås avstanden fra objektet til sensoren og vises i form av et dybdebilde og et høydekart med 2-D-informasjon i x- og y-retningene. Denne informasjonen brukes til å lage et detaljert 3-D-punktskybilde. I tillegg optimaliserer firefasemålingen det nyttige signalet og måleresultatene.

Funksjoner og programvare

Pålitelig sensorløsning

SmartRunner 3-D monteringstilbehør

SmartRunner Explorer 3-D har en robust aluminiumskapsling med IP65-klassifisering. Den holdbare sensorkapslingen takler lett temperatursvingninger, noe som bidrar til å oppnå konsekvent pålitelige måleresultater.

Monteringstilbehør integrert bak på kapslingen gjør installasjon og innretting av sensoren i applikasjonen enklere. Dette betyr at sensoren til og med kan rettes inn helt uten verktøy når en enhet byttes ut.

Intuitiv ViSolution-programvare

ViSolution-programvareinterface

Alle SmartRunner Explorer 3-D-sensorer er konfigurert ved hjelp av Pepperl+Fuchs-programvaren ViSolution. Dette programvareverktøyet er kostnadsfritt og har en klar design, intuitiv brukerveiledning og brukervennlig enhetsadministrasjon. 2-D- og 3-D-data kan genereres med bare noen få klikk og visualiseres på en stasjonær PC og, i fremtiden, på mobilenheter (Windows, iOS, Android). Når programvareinnstillingene er implementert, kan de dupliseres på all annen maskinvare, uansett hvilken teknologi som brukes.

I tillegg legges det stadig til spesielle Vision-biblioteker til utvalget, som ROS-drivere (Robot Operating System), som gjør det enklere å integrere sensorer i robotikkapplikasjoner.

Tekniske detaljer

Click on the appropriate tablet version to see its features.

  • Stereo Vision Device
  • Time-of-Flight Device
Stereo VisionDevice Time-of-FlightDevice
Power supply 24 VDC
Resolution (optic) X = 0.5 mm / Y = 0.5 mm / Z = 2 mm
Field of view ( 1m distance) X = 300 mm / Y = 400 mm / Z = 300 mm
Eye safety Laser class 1
Operating frequency / Object speed up to 10 Hz at full resolution / up to 1 m/s
Interface Gigabit Ethernet TCP/IP
Dimensions 165 x 67 x56 mm (WxHxD) / appr. 800 gr.
Ambient light suppression >20 klux
Raw image size 1300 (H) x 1080 (V) pixel, appr. 1.4 Mpxl.

Applikasjoner

Kontroll av om innhold er fullstendig og intakt
Innenfor feltet emballasjeteknologi brukes SmartRunner Explorer 3-D med stereo vision-teknologi til å kontrollere om innhold i kartonger er fullstendig og intakt. Tappeanlegg bruker den for eksempel til å sikre at det komplette antallet glassflasker er i kartongen, og at hver av dem er intakt.
Presis objektregistrering i robotikk
Plukk-og-plasser-roboter bruker spesiell sensorteknologi til å registrere og posisjonere deler med presisjon. SmartRunner Explorer 3-D med stereo vision-teknologi er festet til robotarmen og gir nøyaktig objektregistrering og et nøyaktig gripepunkt. Dette gjør at deler kan registreres og plasseres presist.
Pålitelig registrering og måling av paller
En rekke sensorer er festet på automatisk styrte gaffeltrucker for presis registrering og posisjonering av pallene. SmartRunner Explorer 3-D med time-of-flight-teknologi er montert mellom gaflene på gaffeltrucken og genererer et tredimensjonalt bilde av pallen og tilhørende last. Dette gjør det mulig å fastslå hvor mange pakker til som kan lastes, eller om pallestablingsprosessen allerede er fullført.
Kollisjonsunngåelse i logistikk
I logistikk brukes trekktrucker med vogner ofte til å transportere materialer og ferdige varer sikkert fra ett sted til et annet. For å sikre problemfri drift kan trekktrucker med SmartRunner Explorer 3-D utstyres med time-of-flight-teknologi. Dette gir pålitelig overvåking av inngangsområdet for å sikre at kollisjoner unngås.
Porsjonering av deig i påfyllingsmaskiner
I produksjonen av bakevarer blir deig automatisk porsjonert og fylt i metallformer. På grunn av forskjellige deigkonsistenser kan porsjonene variere i størrelse under fylling. For å legge til rette for enhetlig porsjonering bruker SmartRunner Explorer 3-D stereo vision-teknologi til å måle deigvolumet og identifisere metallformene som er fylt med for lite eller for mye deig.

Kontakt oss

Har du spørsmål om SmartRunner 3-D-produktserien, eller ønsker du mer informasjon? Vi hjelper mer enn gjerne til! Fyll ut kontaktskjemaet, og send oss en melding.