Multifunctional.
Modular.

Identifies, positions and measures―with 5 megapixels and at the same time

VOS – 2-D universelle vision-sensorer

Det omfattende integrerte vision-verktøysettet til VOS-enhetene kan kombineres fleksibelt, slik at et stort utvalg automasjonsoppgaver innen 2-D vision kan løses med bare én sensor. Takket være de individuelle konfigurasjonsvalgene og evalueringsmetodene kan universelt anvendbare 2-D vision-sensorene til VOS-serien integreres i en rekke applikasjoner som vanligvis krever et komplekst vision-system – uten behov for ytterligere programvare:

 • posisjonering og veiledning av objekter
 • detektering og samsvar av egenskaper
 • optisk måling
 • tekstgjenkjenning (OCR)
 • avlesing av 1-D- og 2-D-koder

De kamerabaserte vision-sensorene kombinerer en bildetakings-chip, justerbare linser, systemlys, integrert evaluering, digitale utganger og kommunikasjons-interfaces i en kompakt kapsling. Uansett om det er innen maskin- og anleggskonstruksjon, transportbåndteknologi eller emballasjeindustrien – de kraftige VOS-sensorene gir konsekvent raske og pålitelige måleresultater, og de legger til rette for presis kvalitetskontroll og inspeksjon.

Finn ut mer om oppsettsalsternativer – og konfigurer en vision-sensor som passer perfekt til din spesifikke applikasjon!

Applikasjoner og bruksområder

VOS 2-D universelle vision-sensorer er allsidige og fleksible, og de håndtere et stort antall identifiserings- og inspeksjonsoppgaver innen Industrial Vision:

Behandling av 2-D-bilde i X- og Y-akse bildeevaluering av todimensjonalt område
Behandling av 2-D-bilde i X- og Y-akse
bildeevaluering av todimensjonalt område
Kontroll av tilstedeværelse   kontroll om objekter er til stede
Kontroll av tilstedeværelse 
kontroll om objekter er til stede
Kontroll av om innhold er fullstendig kontroll av om antall objekter stemmer
Kontroll av om innhold er fullstendig
kontroll av om antall objekter stemmer
Formdetektering sammenligning av form med referanseprofil eller kontur
Formdetektering
sammenligning av form med referanseprofil eller kontur
Fargedetektering klassifisering av objekter og omgivelser i henhold til fargeklasser og fargevalg
Fargedetektering
klassifisering av objekter og omgivelser i henhold til fargeklasser og fargevalg
Posisjonering  posisjoneringssjekk av objekter og utdata for posisjon
Posisjonering
posisjoneringssjekk av objekter og utdata for posisjon
Områdeovervåking overvåking av områder
Områdeovervåking
overvåking av områder
Måling dimensjonering av objekter og utdata for måling
Måling
dimensjonering av objekter og utdata for måling
Kodelesing lesing av alle vanlige 1-D- og 2-D-koder samt en rekke vanlige typer kodesymbolikk
Kodelesing
lesing av alle vanlige 1-D- og 2-D-koder samt en rekke vanlige typer kodesymbolikk
OCR-lesing konvertering av trykt tekst til maskinlesbare tegn
OCR-lesing
konvertering av trykt tekst til maskinlesbare tegn
Kombinerte applikasjoner kombinering av flere vision-verktøy for å utføre ulike oppgaver samtidig
Kombinerte applikasjoner
kombinering av flere vision-verktøy for å utføre ulike oppgaver samtidig

Fordeler

Omfattende Vision-verktøysett med høy fleksibilitet

Omfattende Vision-verktøysett med høy fleksibilitet

Universelle vision-sensorer tilbyr en omfangsrikt, fleksibelt og kombinerbart vision-verktøysett i et enkelt kamera – uten ekstra lisensieringskostnader. Vision-verktøyene kan kombineres individuelt til én eller flere oppgaver, avhengig av kravene i applikasjonen. På denne måten kan VOS-sensorene også håndtere spesielt krevende detekteringsoppgaver uten vision-system.
Modulær kameraportefølje

Modulær kameraportefølje

Maskinvaren til VOS-serien består av en modulær kameraportefølje med standardiserte tilkoblinger. Sensor, belysning og linse kan kombineres individuelt, avhengig av applikasjon. Pepperl+Fuchs tilbyr grunnleggende modeller med integrert belysning eller varianter med C-feste og ekstern belysning.
Vision-verktøyevaluering innebygd i sensoren

Vision-verktøyevaluering innebygd i sensoren

Evalueringen integrert i sensoren sikrer enkel integrering og brukerdefinerte utdata. Til forskjell fra klassiske PC-baserte vision-systemer, trengs ikke ytterligere bildebehandling på en ekstern PC for databehandling. VOS-sensorene legger til rette for enkel og rask diagnostisering og gir pålitelige måledata.
Grafisk bruker-interface

Grafisk bruker-interface

VOS-enhetene har et grafisk bruker-interface for enkel idriftsetting og sensorparametrisering. Dette gjør at inntil 32 jobber enkelt kan parametriseres i én enhet. På denne måten kan én sensor også utføre flere detekteringsoppgaver samtidig. Kameraene kan ikke bare veksle mellom jobber dynamisk – de kan også lagre, duplisere og overføre jobber til andre enheter.
Sensorer
Industrilinser
Beskyttelsesdeksler
Belysning
Sensorer
Pepperl+Fuchs tilbyr enhetene i VOS-serien i mange varianter for en lang rekke krav til applikasjoner. I kompaktkameraene i VOS1000- og VOS2000-serien er både belysningen og linsene integrerte. Med oppløsninger på 640 × 480 piksler (VOS1000) og 280 × 960 piksler (VOS2000) egner de seg til standardapplikasjoner, men også til mer krevende vision-oppgaver.

For spesielt utfordrende oppgaver egner VOS2000- og VOS5000-sensorene seg som varianter med C-feste. Ekstern belysning kan kobles til via en pulsutgang, og sensoren kan utstyres med en passende linse. Derfor kan vision-sensorer håndtere måleoppgaver med krevende belysningsscenarioer og større avstander, samtidig som de kan gi enda høyere nøyaktighet.

Vis kameraer

Modularitet og fleksibilitet

De er fleksible og modulære – VOS 2-D universell vision-serie gir en komplett portefølje som består av sensor, linse, belysning og beskyttelsesdeksler, som fleksibelt kan kombineres, avhengig av krav til applikasjonen. Finn ut mer om de ulike modellene og hvordan du kan kombinere komponentene slik at de passer til din vision-oppgave.

Fleksibel tilkobling til kontrollsystem og PC

Fleksibel tilkobling til kontrollsystem og PC

Enhetene i VOS-serien har fritt programmerbare, optisk uavhengige signalutganger for enkel signalisering av en jobbs godkjente / ikke godkjente måleresultat. De fritt parametriserbare signalinngangene kan brukes som utløser eller for veksling mellom jobber.

I tillegg kan spesifikke kontrollkommandoer som kommandoer for jobbveksling, innlæring eller utløsing sendes til kameraet via all vanlige Ethernet-baserte interfacer, for eksempel TCP/IP, PROFINET og EtherNet/IP. Detaljerte måledata kan deretter overføres til kontroller eller PC. Formatet til utdataene kan tilpasses systemet individuelt.

Programvare og interfacer

Integrert verktøysett for krevende 2-D Vision-oppgaver

Integrert verktøysett for krevende 2-D Vision-oppgaver

Den integrerte, lisensfrie programvaren til VOS-serien har et omfattende vision-verktøysett for oppsett og kvalifisering av vision-applikasjoner. Dette verktøysettet legger til rette for grafisk parametrisering basert på et referansebilde. Verktøyene som er tilgjengelige i kameraprogramvaren for ulike applikasjoner, kan velges og kombineres for å opprette én eller flere målingsoppgaver. Sensoren kan veksle mellom inntil 32 jobber dynamisk. Takket være intuitivt bruker-interface kan sensorutskifting, idriftsetting og jobbstyring utføres raskt og enkelt.

I tillegg til monitoren for parametrisering, er en monitor for applikasjoner tilgjengelig, som viser både situasjonsbildet og måleresultatet – også via ekstern tilgang. Prosesser kan overvåkes eksternt i sanntid eller søkes opp via historikken. Kameraet bufrer prosesser og feilbilder eller overfører dem automatisk.

Vision-verktøy

Posisjonering og veiledning

Posisjonering og veiledning

Innen produksjon av biler monteres hjul som regel helautomatisk. En robotgriper monterer de ulike typene felger på hjulkapslene. I denne applikasjonen fastslår VOS vision-sensoren felgens nøyaktige posisjon i forhold til hjulkapselen. Et forhåndsinstallert vision-verktøy rapporterer hjulboltsirkelens orientering og posisjon på et 2-D-plan, til roboten. Nye felgtyper kan innlæres.

Detektering og samsvar

Detektering og kalibrering

På tappeanlegg fylles, merkes og korkes flasker automatisk. Feil som skjeve etiketter eller skjeve korker kan oppstå i prosessen. Berørte flasker må sorteres ut og fjernes ved svært høye hastigheter. For slike tilfeller tilbyr VOS vision-sensor et vision-verktøy som garanterer sømløs kvalitetskontroll ved høy målefrekvens: Sensoren sjekker posisjonen til etiketten og korken samtidig. Sensorens globale lukkerprinsipp sikrer bilder fri for fordreininger. I tillegg gir en maskinvareutløser som en lysbarriere, presis tidsstyring av bildetakingen.

Identifisering og tekstgjenkjenning (OCR)

Identifisering og tekstgjenkjenning (OCR)

I bilbransjen legger koder og direkte merking av deler til for kvalitetskontroll og fullstendig sporbarhet av sikkerhetsrelevante komponenter. Belysning kan skape kraftige refleksjoner på metallflater. Ytterligere lyskilder og varierende omgivelseslys kan påvirke måleresultatene negativt. Derfor sikrer de spesielle vision-verktøyene til VOS 2-D universell vision-sensorer pålitelig detektering og avlesning av merking med ulike skrifttyper og ulik kodesymbolikk. Med det omfattende belysningsområdet kan sensorene pålitelig lese av direktemerkede koder – selv under krevende forhold og på større måleavstander.

Optisk måling

Optisk måling

Under sluttinspeksjon av sikkerhetskritiske komponenter eller komponenter av høy kvalitet, kan små avvik føre til vibrasjoner, skade eller farlige situasjoner. Med VOS vision-verktøy for optisk måling kan du måle sirkeldiametre, lineære dimensjoner og komplekse former. Verdiene kan enten sendes til kontrollsystemet på et høyere nivå, eller de kan brukes direkte som et vekslesignal for godkjent / ikke godkjent. Lengdeenheter konverteres automatisk til en metrisk lengdeverdi etterfulgt av en kalibrering på 2-D-planet. I tillegg legger et kalibreringssjakkbrett til rette for nøyaktig kalibrering av linseforvrengning.

Eksempler på applikasjoner

Finplassering av batterimoduler
Finplassering av batterimoduler

Innen batteriproduksjon gripes individuelle moduler av roboter og plasseres i batteripakker. Roboten må vite nøyaktig hvor den skal strekke seg for å få til dette. VOS 2-D universell vision-sensor bruker et lagret vision-verktøy for å beregne modulenes nøyaktige posisjon, og deretter sendes dataene videre til roboten. De fleksibelt formaterte utdataene legger til rette for enkel tilkobling til robotkontrolleren. Dette gjør at robotarmen kan gripe batterimodulene med nøyaktighet.


Posisjonering
Automatisert etikettsamsvar

For å sikre maksimal transparens og kvalitetskontroll sjekker VOS 2-D universell vision-sensor at trykket til etikettene er fullstendig. Kameraet leser innholdet til en todimensjonal datamatrisekode automatisk, bekrefter den og sammenligner den med det faktiske trykket ved hjelp av et testlesingsverktøy (OCR). Måleresultatet og bildedataene for dokumentasjon er tilgjengelige for et kontrollsystem på et høyere nivå.

Utfordre oss!

Ser du etter en bildebehandlingsløsning med VOS 2-D universell vision-sensor? Sammen med integreringspartnerne våre designer vi en vision-løsning for din individuelle maskin. Vi ser frem til å høre fra deg!