Nästa generation

Maximal säkerhet och nytt användargränssnitt

VisuNet RM Shell 6 för arbetsstationer med tunna klienter

VisuNet RM Shell 6 – Programvara för remote monitor och tunn klient

VisuNet RM Shell 6 med extra Control Center-programvara är den senaste generationens firmware för remote monitor (RM) och tunna klienter (BTC). Innovativ HMI-firmware möjliggör fjärrhantering av flera enheter från en centraliserad arbetsstation, vilket eliminerar behovet av att fysiskt gå in i området.

VisuNet RM Shell 6-skärm

VisuNet RM Shell 6 är installerat på operatörernas arbetsstationer för tunna klienter och ger åtkomst till processtyrsystemet eller tillverkningssystemet (MES) via standard-Ethernetteknik och gör processdata transparenta. Tack vare de senaste säkerhetsfunktionerna för Windows® kan firmware för remote monitor och tunn klient garantera maximal säkerhet. 

Egenskaper hos VisuNet RM Shell 6

Baserat på Microsoft® Windows 10 IoT Enterprise 2021 LTSC
De senaste säkerhetsfunktionerna och inbyggda säkerhetsmekanismerna för riskreducering för Windows
Optimerad användbarhet tack vare ett tydligt användargränssnitt, ett smart aktivitetsfält och innovativa funktioner
Praktisk och effektiv fjärrövervakning via VisuNet Control Center
Utökade administratörsfunktioner möjliggör anpassning efter individuella krav

State-of-the-art Thin Client Technology
Optimerad användbarhet

Smart och enkelt: Optimerad användbarhet

VisuNet RM Shell 6 möjliggör smidig integrering av tunna klienter och remote monitor-enheter i konventionella och virtualiserade processtyrsystem. Det nya användargränssnittet förenklar både konfiguration och användning. För att optimera användarupplevelsen ger det smarta aktivitetsfältet åtkomst med ett klick till de mest relevanta nyckelfunktionerna. Den här funktionen gör det möjligt för användare att implementera och hantera komplexa tillämpningsscenarier som växling mellan flera fjärranslutningar för skrivbord, t.ex. RDP till VNC – med ett enda klick. Avancerade funktioner i RM Shell 6 garanterar en tillförlitlig anslutning till värden hela tiden. Användare kan till exempel konfigurera sin remote monitor att automatiskt upprätta en anslutning till processtyrsystemet efter start.

Hybridsystemhantering för OT- och IT-användare gör RM Shell 6 enkelt och smart för alla användargrupper: OT-administratörer kan använda en enkel guidad installation för standardkonfiguration, medan erfarna IT-administratörer har åtkomst till skrivbordet i Windows och avancerade inställningar.

Den nya generationens firmware har ett anpassningsbart, fräscht utseende: Det nya alternativet för mörkt läge ger bättre läsbarhet även i svåra ljusförhållanden. Användare kan också anpassa användargränssnittet så att det matchar företagets design.

Säkerhetsstandarder för RM Shell 6

Högsta säkerhetsstandard

VisuNet RM Shell 6 följer de högsta säkerhetsstandarderna. Den innehåller inte bara de senaste Windows-säkerhetsfunktionerna och en Windows-användarbaserad åtkomstkontroll, utan även andra säkerhetsmekanismer som UWF (Unified Write Filter) och USB-låsning. En timeout för konfigurationen säkerställer att konfigurationsläget stängs automatiskt och att andra användare inte kan få obehörig åtkomst till systemet. Dessutom publicerar Pepperl+Fuchs regelbundna säkerhetskorrigeringar på sin webbplats och har en uppdateringstjänst som informerar användarna så fort det finns en ny programvaruuppdatering.

Utökade administratörsfunktioner ger VisuNet RM Shell 6-användare ännu större flexibilitet. Administratörer kan installera alla nödvändiga program, däribland antivirusprogram från tredje part och drivrutiner som tillbehör. Administratören avgör vilka användare som får åtkomst till varje app.

Maximal effektivitet

I kombination med tilläggsverktyget VisuNet Control Center kan användarna effektivt konfigurera och hantera enheter med RM Shell från en central plats. Du behöver inte gå in i riskområden eller renrum för att installera och underhålla en remote​monitor eller en tunn klient.

Användare av VisuNet Control Center kan ansluta till vilken remote​monitor som helst med RM Shell, övervaka enhetens status och skärminnehåll, samt dessutom fjärrstyra. När en fjärranslutningsprofil har konfigurerats eller hämtats från en RM kan den överföras till flera andra RM-enheter. Om driftspersonal behöver hjälp kan administratören med hjälp av funktionen för sessionsskuggning ansluta till berörd remote monitor​och ge hjälp och support från sin arbetsstation. Den här centrala administrationspunkten förenklar supporten, sparar på resurser och ökar tillgången till tunna klienter.
VisuNet Control Center

Kontakta oss

Vill du fråga något om VisuNet RM Shell 6 eller vill du få mer information? Vi hjälper dig! Fyll i kontaktformuläret och skicka oss ett meddelande.