Alltid i rörelse!

Exakt navigering, tillförlitlig miljöperception och effektiv lasthantering.

Sensorer och system för automatiskt styrda fordon

Omfattande produktportfölj

Omfattande produktportfölj

Från navigering och styrning till lasthantering och miljöperception: Pepperl+Fuchs erbjuder ett brett utbud av sensorer och tekniker för sömlösa processer i en mängd olika AGV-tillämpningar.
Anpassade lösningar

Anpassade lösningar

Tillförlitliga och mycket exakta: Pepperl+Fuchs erbjuder högpresterande sensorer, tekniker och lösningar som passar din tillämpning baserat på åratal av erfarenhet inom området automatiskt styrda fordon.
En erfaren marknadsledare

En erfaren marknadsledare

Med mer än 70 års erfarenhet inom industriautomation har Pepperl+Fuchs framgångsrikt utvecklat lösningar inom många olika tillämpningsområden och utvecklar kontinuerligt nya tekniker för att göra dina processer mer tillförlitliga och effektiva.
Sensorik4.0®

Sensorik4.0®

Er framgång är viktig för oss: Skapa säkra och effektiva processer och uppgradera din materialhanteringstillämpning till Industry 4.0 med intelligent sensorteknik från Pepperl+Fuchs.
Lasthantering

Lasthantering

Att plocka, säkra och transportera last innebär många utmaningar för automatiskt styrda fordon. Först måste AGV-fordonet docka exakt vid rätt överföringsstation. Under på- och urlastning måste det säkerställas att lastbärarna detekteras på ett tillförlitligt sätt och placeras korrekt. Dessutom måste både lastbärarna och det transporterade materialet identifieras snabbt och tillförlitligt.

Pepperl+Fuchs erbjuder ett brett utbud av kompakta och robusta sensorer som är perfekta för användning i automatiskt styrda fordon, från dockning till lastplacering och detektion till lastidentifiering.

Ta reda på hur du kan ta fram din individuella lasthanteringstillämpning med rätt sensorteknik!

Navigering och styrning

För att uppnå högsta möjliga kapacitet vid materialhantering måste automatiskt styrda fordon (AGV:er) navigera på ett tillförlitligt sätt i alla situationer. Oavsett om det gäller fri navigering, golvbaserad navigering eller rörelsespårning erbjuder Pepperl+Fuchs kraftfulla, toppmoderna tekniker inom navigering och styrning.

Oavsett krävande miljöer eller säkerhetsrelevanta områden: Beroende på tillämpningens krav finns rätt system tillgängliga för smidiga och effektiva processer.

Navigera ditt AGV tillförlitligt med sensorer och lösningar från Pepperl+Fuchs.

Navigering och styrning
Miljöperception

Miljöperception

Oavsett om det gäller logistikcentraler, fabriksanläggningar eller kontorsbyggnader måste AGV:er alltid noggrant detektera omgivningen för att utesluta kollisioner med människor och föremål.

Detta kräver särskild teknik. Pepperl+Fuchs erbjuder tillförlitliga sensorer och system för detta ändamål, till exempel ultraljudsgivarsystemet USi-safety med säkerhetsgodkännande enligt ISO 13849-1 kategori 3 PL d eller sensorn R2300 3-D LiDAR med den högsta vinkelupplösningen i klassen. Dessa och andra sensorer möjliggör exakt och tillförlitlig miljöperception och säkerställer smidig drift vid användning av AGV:er.

Skydda människor och föremål från kollisioner med unika sensorer och tekniker för miljöavkänning från Pepperl+Fuchs.

Särskilda tillämpningar

Tillförlitlig lastavkänning under överföring

Vid lastning och lossning av automatiskt styrda fordon vid transportstationer måste lastens läge identifieras exakt. För att säkerställa korrekt överföring är en R2300 3-D LiDAR-sensor monterad på fordonsmasten. Den används till att tillhandahålla mätdata när automatiserade fjärrstyrda fordon närmar sig och när lasten har lastats. De mätdata är tillgängliga för styrsystemet som ett 3D-punktmoln.

Läs mer
Korrekt inriktning av automatiserade robotar vid materialplockning

Vid transport av vagnar eller ställ flyttas automatiska robotar in i en fördjupning under lastbäraren för att lyfta den. En PGV-läsenhet monterad ovanpå fordonet identifierar lastbäraren med hjälp av en Data Matrix-tagg. Samtidigt avgör läsenhetens riktning mot taggen fordonets relativa position. På så sätt säkerställer PGV-positioneringssystemet en exakt inriktning av fordonet och säker godstransport.

Läs mer
Exakt orientering för automatiskt styrda fordon

Vid transport av gods ska AGV:er navigera från punkt till punkt med hög noggrannhet. R2000 LiDAR-sensorerna med PRT (Pulse Ranging Technology), som används för detta ändamål, är världens ledande lösning för exakt navigering: De har den högsta vinkelupplösningen i klassen och ger 360-graderssikt. Därför ger de mycket exakta mätresultat för att bestämma den absoluta positionen.

Läs mer
Exakt positions- och hastighetsmätning för AGV:er

För att exakt kunna fastställa sin egen position behöver AGV:er ytterligare data utöver de som tillhandahålls av optiska sensorer. För den här uppgiften kombineras två mätsystem: En roterande encoder och en 2D LiDAR-sensor. ENI58IL-, TVI40-, eller MNI-seriernas inkrementella roterande encoders är monterade på hjulen och tillhandahåller relativa rörelsedata, vilka vägs mot absoluta positionsdata från 2D LiDAR-sensorn. Detta möjliggör exakt positionsbestämning.

Läs mer
Säker materialtransport i logistikcentret

För att säkerställa att människor skyddas från kollisioner i alla körriktningar måste AGV:er, t.ex. automatiserade gaffeltruckar, skyddas i enlighet med ISO 13849-1 kategori 3 PL d. USi-safety, det enda ultraljudsgivarsystemet i världen som är säkerhetsgodkänt enligt denna norm, möjliggör tillförlitlig övervakning av tredimensionella utrymmen.

Läs mer

Kontakta

Har du några frågor om våra sensorlösningar för automatiskt styrda fordon?
Vi hjälper dig gärna! Skicka ett e-postmeddelande eller boka en tid med en av våra experter för att få mer information om de produkter som du är intresserad av.