Discovering flexibility.
Increasing performance.
Securing a competitive edge.

Tunna klienter

Komplett lösning med tunna klienter från kontrollrum till riskområde

Robust konstruktion

Pepperl+Fuchs tunna klient (BTC) levereras i en tålig IP4x-kapsling. Den kompakta, tåliga aluminiumkapslingen klarar belastningen vid krävande omgivningsförhållanden inom processindustrin. Med ett utökat temperaturområde från -20 till +60 °C och en fläktlös konstruktion kan de tunna klienterna installeras flexibelt i extrema temperaturer och förvaras i skåp, lådor eller containrar.
Långsiktig tillgänglighet

Långsiktig tillgänglighet

Användare av tunna klienter kan dra nytta av långsiktig tillgänglighet av både maskin- och programvara. Pepperl+Fuchs tunna klienter är baserade på industrikomponenter som är tillgängliga under lång tid och som säkerställer hög tillförlitlighet. Den förinstallerade fasta programvaran VisuNet RM Shell 5 baseras på Microsoft® Windows® 10 IoT Enterprise LTSB, för vilken Microsoft tillhandahåller långsiktig support.
Optimerad för Ultra-HD

Ultra-HD

Pepperl+Fuchs har optimerat BTC12 för användning med den senaste pekskärmstekniken. Den nya versionen levereras med två DisplayPort™-gränssnitt som gör det möjligt att använda Ultra HD-skärmar med 4 K-upplösning vid 60 Hz.
Övervakning med RM Shell 5

RM Shell 5

Den förinstallerade fasta programvaran VisuNet RM Shell 5 gör installation och konfiguration av tunna klienter enkel. BTC12 och BTC14 kan vara igång inom några minuter. I kombination med den extra programvaran VisuNet Control Center kan användare effektivt och bekvämt konfigurera och hantera alla tunna VisuNet-klienter.

BTC14 - Gjord för installationer med fyra bildskärmar

BTC12 - Perfekt för installationer med två bildskärmar

Konstruerad för tillförlitlighet

Explosiva atmosfärer, krävande förhållanden, extrema temperaturer - processindustrin innebär unika utmaningar för både människor och teknik. Pepperl+Fuchs tunna klienter är utformade för att ge en tillförlitlig och robust virtualiseringslösning för de krävande förhållandena i industriella miljöer.

Den nya BTC14 och den välkända BTC12 samt BTC01 som är konstruerade för att klara kontinuerlig exponering för höga temperaturer, stötar och vibration, kan hantera de mest krävande processtillämpningar. Med de robusta BTC14 och BTC12 får användarna den mest flexibla installationen. 

Kontrollrum med BTC
Kontrollrum med BTC

Robust konstruktion

Ingen överhettning
Även vid extrema temperaturer är de tunna klienterna tillförlitliga. De har passiv kylning och flera kylflänsar som förhindrar att de överhettas.
I minusgrader
De tåliga tunna klienterna tål till och med miljöer med minusgrader. De kan användas i temperaturer från -20 °C till +60 °C.
Kapsling
Eftersom de har IP4x-kapslingar klarar de tunna klienterna tuffa förhållanden i industriella kontrollrumsmiljöer som exempelvis pappersbruk.
Säkrade gränssnitt
Alla kontakter kan säkras mekaniskt så att de tunna klienterna tål vibrationer.

Flexibel installation

Kontrollrum
Montering på DIN-skena
VESA-montering
Väggmontering
BTC-skrivbordsmontering
Både BTC12 (installationer med två skärmar) och BTC14 (installationer med fyra skärmar) ger användarna en rad installationsmöjligheter och en mängd olika monteringsalternativ. Med sin robusta konstruktion och sitt utökade temperaturområde kan de installeras i kontrollrum med svåra förhållanden. Montera dem på eller under ett skrivbord. Det går till och med att förvara dem i en låda.

Förutom att montera de tunna klienterna direkt på skrivbordet finns det flera andra alternativ.

Framtidssäker teknik

BTC12 levereras med två DisplayPort™-gränssnitt som gör det möjligt att använda Ultra HD-skärmar med 4 K-upplösning vid 60 Hz. Det garanterar en optimal överblick över dina processer. Ett alternativ med DP++ gör det möjligt för användare att ansluta HDMI-skärmar med en passiv DisplayPort™-adapter. Den välkända BTC01 har även stöd för installation av fyra skärmar och kan visa information uppdelad på fyra Full HD-skärmar.

Dessutom är BTC12 utrustad med modern gränssnittsteknik:

  • Två Gigabit Ethernet för nätverksredundans
  • Seriell gränssnittsport för äldre kringutrustning
  • 4 x USB-portar för modern kringutrustning
  • Brett område 16 ... 28 V likströmskontakter för kontor och industri

Baksidan av BTC12

Jämförelse av BTC14 och BTC12

Click on the appropriate BTC version to see its features.

  • BTC14
  • BTC12
BTC14 BTC12
Interfaces 4x DisplayPort; up to 4x 4K
Processor AMD Ryzen Embedded V1202B
RAM 4 GB DDR4 (Standard)
8 GB DDR4 (optional)
Housing Aluminum Chassis
IP Rating IP4x
Operating Temperature - 20 °C to 60 °C
Mounting Option Desktop-, Wall-, Din-Rail-, VESA-Mounting
Mechanical Security All ports strain relieved and “lockable”
Cooling Method Passive cooling, heat dissipating housing
Certifications CE and FCC for Europe and US market access (in preparation)
Firmware RM Shell 5

Enkel konfiguration med RM Shell 5

I syfte att förenkla konfiguration och installation av tunna klienter är VisuNet RM Shell 5-firmware förinstallerad och förkonfigurerad för olika styrsystem. På så sätt går det snabbt och enkelt att få igång BTC:er. RM Shell är baserad på Microsoft® Windows® 10 IoT Enterprise LTSB, för vilken Microsoft tillhandahåller långsiktiga säkerhetsuppdateringar. Dessutom innehåller RM Shell 5 säkerhetsfunktioner som ger systemet ett tillförlitligt skydd mot skadlig programvara och virus.

Komplett lösning med tunna klienter

RM Shell 5-firmware finns på alla VisuNet-enheter från Pepperl+Fuchs. Den möjliggör en komplett lösning med tunna klienter för processindustrin - från BTC:er i kontrollrummet till remote-monitorer i zon 1/21. Med programvaran VisuNet Control Center kan systemadministratörer konfigurera, övervaka och effektivt hantera alla enheter från en central arbetsstation.

Fördelar med VisuNet RM Shell 5

Konfiguration och installation på några minuter
Baserat på Microsoft® Windows® 10 IoT Enterprise LTSB
Inbyggda säkerhetsfunktioner för minskade risker
Programvaran VisuNet Control Center för effektiv, centraliserad hantering
Finns för varje VisuNet-enhet från Pepperl+Fuchs

Kontakta

Vill du fråga något om våra tunna klienter eller vill du få mer information? Vi hjälper dig! Fyll i kontaktformuläret och skicka oss ett meddelande.