Variation.
Enklare integrering.
Garanterar säkerheten.

SIL 2/PL d induktiva säkerhetssensorer

Fördelar

Sensor utan närgräns

Tillförlitlig detektering utan närgräns

Jämfört med andra induktiva säkerhetssensorer har dessa säkerhetssensorer från Pepperl+Fuchs ingen närgräns. Det innebär att dataöverföring kan ske utan minimumavstånd. Användare kan använda vanliga manöverdonshuvuden utan att behöva justera målet eller maskindelen.
Performance Level d Icon

Hög processäkerhet i enlighet med SIL 2/PL d

Nya säkerhetssensorer som har SIL 2 funktionssäkerhet och PL d maskindirektivgodkännanden. Med redundant implementering kan till och med SIL 3/PL e uppnås. Höga säkerhetsvärden möjliggör enkel integrering i säkerhetsslingan och förlänger driftintervallen avsevärt.
ikon för enkel hantering

Förenklad integrering och hantering

Ett standardiserat gränssnitt för utgångssignalen(OSSD) öppnar direkt anslutningen till säkerhetsstyrenheten eller I/O-modulen. Omfattande säkerhetsdokumentation stöder integrering. Sensorerna kan anslutas via kabel eller standardiserad M12-kontakt.
temperaturikon

Utformad för utomhusbruk

I sortimentet ingår fyra modeller med olika utformningar (cylindriska, rektangulära) och växlingsavstånd, vilket ger en mängd olika tillämpningsmöjligheter. De extra robusta cylindriska versionerna har ett utökat temperaturområde från -40 °C till +85 °C samt E1-godkännande, vilket gör dessa till den perfekta lösningen för tillämpningar med mobil utrustning.

Optimerad portfölj för krävande miljöer

Den optimerade sensorserien har en mängd olika kapslingsdesigner och modeller av rostfritt stål. Upptäck de nya induktiva säkerhetssensorerna SIL 2/PL d från Pepperl+Fuchs som förbättrar säkerheten för både personal och maskiner i din tillämpning!

Upptäck kapslingsdesignen M12, M18, M30 och Varikont L2M

  • Technical data
  • Varikont L2M
  • Compact, cubical housing design with metal base
  • Non-flush mounting
  • M12 plug connector
Requires Goolge Chrome, Firefox, Safari, Opera, and Internet Explorer version 9 Beta
 
 
Varikont L2M

Enkel drift och tillförlitlig detektering utan närgräns

detektering utan närgräns

Induktiva säkerhetssensorer kräver inget specifikt kodat mål och kan användas med manöverdonshuvuden av standardtyp i metall. Avsaknaden av närgräns ger ett enkelt montage utan justeringsbehov. Detta spar både tid och pengar. Dessutom möjliggör det standardiserade OSSD-gränssnittet enkel och direkt anslutning från säkerhetssensorer utan kontakt till säkerhetsstyrenheter.

Processäkerhet upp till SIL 3/PL eSIL 2/PL d induktiva säkerhetssensorer

Med de nya induktiva säkerhetssensorerna kan användare dra nytta av höga prestanda och flexibel implementering i säkerhetssystemen SIL 2/PL d. Med redundant implementering kan SIL 3/PL e uppnås. Höga säkerhetsvärden förenklar inte bara integreringen i säkerhetsslingan, det minskar också behovet av regelbundna tester, vilket förlänger driftintervallen. Regelbundna testcykler tillhör nu det förflutna.

Tillämpningar för SIL 2/PL d induktiva säkerhetssensorer

Tillförlitlig transport av vagnar med hjälp av automatiskt styrda fordon
Eftersom ett smidigt materialflöde är nödvändigt för effektiv produktion används automatiskt styrda fordon (AGV:er) i allt större utsträckning till att distribuera de delar som behövs på olika platser inom anläggningar. Induktiva säkerhetssensorer ser till att materialvagnarna är rätt placerade på de automatiskt styrda fordonen.
Nivåstyrning för saxlyftar i fordonsproduktion
På fordonsproduktionslinjer används induktiva säkerhetssensorer för tillförlitlig identifiering av saxlyftar enligt SIL 2/PL d. När lyften är helt utdragen kontrollerar säkerhetssensorerna dess slutliga läge.
Skyddande täckningskontroll i automatiserade produktionsprocesser
Övervakade skyddskåpor säkerställer säkerheten för personal på plats vid arbete med pressar och maskinverktyg. Induktiva sensorer säkerställer kontinuerligt att skyddskåpan är stängd innan processerna kan fortsätta.
Bultdetektering på mobila kranar
Induktiva säkerhetssensorer används på kranar och annan mobil utrustning. När teleskoparmen på en kran är utdragen upptäcker sensorerna bultarna vid förlängningsmekanismen. Ytterligare förlängning är endast möjlig när säkerhetsbultarna har upptäckts.
Dörrskydd i svetsceller
Induktiva säkerhetssensorer används för dörrskydd i svetsceller för att garantera personlig säkerhet. Där ser de till att svetsprocessen endast utförs när säkerhetsdörrarna är stängda.

Induktiva säkerhetssensorer i automatiskt styrda fordon och saxlyftar

SIL2/PL d-klassade induktiva säkerhetssensorer används där människor och maskiner arbetar tillsammans i trånga utrymmen. Den kompakta kapslingen gör dem idealiska för integrering i anläggningar eller maskiner som automatiskt styrda fordon (AGV:er).Induktiva säkerhetssensorer i saxlyftar

 

Det standardiserade OSSD-gränssnittet innebär att det är enkelt att ansluta enheterna direkt till de befintliga säkerhetsstyrenheterna och I/O-modulerna. På produktionslinjer går det att montera induktiva säkerhetssensorer i saxlyftar för att detektera säkra ändlägen på ett tillförlitligt sätt.

Funktionssäkerhet för dina tillämpningar

Pepperl+Fuchs är marknadsledare inom elkomponenter för funktionssäkerhet. Vi hjälper dig att uppfylla de standarder som krävs.

Oavsett om du letar efter en SIL 3-klassad gränssnittsmodul eller en PL e-klassad sensor erbjuder vår omfattande portfölj av fler än 700 SIL/PL-utvärderade enheter en mängd alternativ från en enda källa. På så sätt ser vi till att du alltid får den bästa lösningen för just din tillämpning.

Funktionssäkerhet

Kontakta oss

Vilka är fördelarna med de nya induktiva säkerhetssensorerna i min tillämpning? Och vilka versioner passar bäst för detta? Vi svarar mer än gärna på de här och andra frågor. Skicka ett meddelande eller boka in en personlig konsultation med någon av våra experter.