Mastering challenges.
Opening communication channels.
Redefining flexibility.

Serierna R10x och R20x
Standardkapsling – alla funktionsprinciper

Funktioner

Framsynt produktarkitektur, fotoelektrisk sensor, fotoelektriska sensorer, R100, R101, framsynt produktarkitektur

Toppmodern produktdesign

Varje serie kombinerar flera fotoelektriska familjer med sensorer med innovativa tekniker i en enda industriell standardkapsling. Serierna R100, R101, och R103 är idealiska för tillämpningar för korta avstånd och de nya serierna R200 och R201 är perfekta för avkänning på längre avstånd. Få ny flexibilitet och fler integreringsmöjligheter, även vid tillämpningar på korta avstånd!
fotoelektrisk sensor, fotoelektriska sensorer, R100, R101, innovativa tekniker, Multi Pixel-teknik, DuraBeam-laserteknik

Innovativa tekniker

Med ögonsäker DuraBeam-laserteknik och beprövad Multi Pixel-teknik ger Pepperl+Fuchs fotoelektriska sensorer maximal tillförlitlighet och noggrannhet. Med kontinuerlig kommunikation via IO-Link kan all sensorinformation användas fullt ut inom många olika områden. Gör dig redo för framtiden!
Kompakt kapsling, fotoelektrisk sensor, fotoelektriska sensorer, R100, R101, utrymmesbesparande kapsling

Kompakt design

Varje R10x- och R20x-sensor ger ett flertal monteringsmöjligheter men med en och samma industriella standardkapsling. Nya R20x-sensorer för avkänning på längre avstånd har också vridbara kontakter som tillåter flexibel installation, även när utrymmet är begränsat. Dra nytta av den enkla installationen!
Intuitiv användning, fotoelektrisk sensor, fotoelektriska sensorer, R100, R101, intuitiv användning

Intuitivt användargränssnitt

Driftsättningen av samtliga fem modeller är enkel och intuitiv. Alla sensorer styrs och avläses på samma sätt, med en knapp, en potentiometer och väl synliga LED-lampor. Utöver användargränssnittet kan även IO-link användas för konfigurationen. Spar tid och pengar vid idrifttagningen!

Serierna R10x och R20x för maximala prestanda

De kompakta serierna R100, R101 och R103 klarar tillämpningar för korta avstånd och de nya medelstora serierna R200 och R201 är perfekta för avkänning på längre avstånd.

Flexibilitet på ett nytt sätt – allroundlösning för alla kapslingar

De fotoelektriska sensorerna i R10x- och R20x-serierna

I serierna R10x och R20x kombineras flera fotoelektriska familjer av sensorer med effektiv teknik i en typ av kapsling. Det enda som skiljer dem åt är monteringsmetod och kapslingsdesign. När du har bestämt hur du vill montera sensorn kan du välja de funktioner du behöver baserat på uppgiften. Den här allroundlösningen ger dig en helt unik flexibilitet och gör det möjligt att utnyttja tekniken inom en mängd nya områden.

360°– Upptäck R100, R101, R103, R200 och R201

  • Technical data
  • R100 series
  • Housing dimensions: 11 x 21.5 x 44.5 mm
  • Connection: Various possibilities e.g. with plug M8
  • Mounting: Rear M3 mounting and 25.4 mm front side M3 mounting to the side
Requires Goolge Chrome, Firefox, Safari, Opera, and Internet Explorer version 9 Beta
 
 
R100

The R100, R101, R103, R200 and R201 series are available with the following functionalities:

*available in R100 and R101

Multi Pixel-teknik – Framgång kan mätas

Multi Pixel-teknik – Framgång kan mätas

Pepperl+Fuchs Multi Pixel-teknik (MPT) ger mycket tillförlitlig och störningsfri avståndsmätning på korta avstånd. Med denna teknik kombineras mätfunktioner som används i traditionella sensorer för avståndsmätning med den beprövade trianguleringsprincipen.

Detta är en geometrisk metod där en sändare – LED eller laser – skickar en ljusstråle mot ett målobjekt som sedan reflekterar tillbaka strålen. Den reflekterade ljusstrålen fångas upp av en ljuskänslig mottagare i sensorn, multipixelmatrisen. Med hjälp av ljusstrålens läge på mottagaren kan avståndet mellan objektet och sensorn beräknas genom triangulering. Beräkningen utförs med intelligenta programvarualgoritmer.

Detta gör det möjligt för mätnings- och avståndssensorernaR10x och R20x att exakt mäta ett objekts position och tydligt skilja det från bakgrunden.

DuraBeam – Det bästa från två världar

DuraBeam-laserteknik

Lasersensorer är extremt exakta men håller sämre och har ett mindre temperaturområde jämfört med LED-sensorer. Pepperl+Fuchs har förenat det bästa från de båda teknikerna genom att för första gången sammanföra fördelarna i LED- och lasersensorer i företagets egna högeffektiva laserteknik DuraBeam.

R10x- och R20x-seriernas lasersensorer har en längre livslängd och ger användaren nya möjligheter – även vid omgivningstemperaturer upp till 60 °C.

DuraBeam har också en speciell profil på laserstrålen, som alltid ger en rund ljuspunkt med skarpa kanter på objektet. Sensorer utrustade med den ögonsäkra DuraBeam-lasertekniken lämpar sig idealiskt för noggrann detektering och avståndsmätning av små objekt.

Smart Sensor Profile: Pionjärer inom standardisering av IO-Link

 

Smart Sensor Profile är en standard som syftar till att säkerställa att samma grundläggande funktioner används hos samtliga tillverkare av IO-Link-sensorer. Detta omfattar tillgång till inställningar, parametrar, processdata och diagnostik.

Alla sensorer som följer en viss Smart Sensor Profile-modell visar och utvärderar data på samma sätt. Detta möjliggör användning av funktionsblock för enkel kontrollintegrering. Befintliga användarprogram kan återanvändas, vilket förenklar programmeringen.

Pepperl+Fuchs är bland de första tillverkarna att införa version 2 av Smart Sensor Profile, den senaste versionen som publicerats av IO-Link-konsortiet. Denna standard kommer också att implementeras i framtida Pepperl+Fuchs-produkter. Snabb och enkel styrning av automatikprocesser i anläggningen!

SmartBridge-teknik från Pepperl+Fuchs

Kontakta

Vilka fördelar ger de nya fotoelektriska sensorerna R10x och R20x i vår anläggning? Vilka sensormodeller ska jag använda för mina specifika behov? Vi svarar mer än gärna på de här och andra frågor. Boka tid med oss!