Mastering challenges.
Opening communication channels.
Redefining flexibility.

R10x-serien
Den nya generationen

Funktioner

Framsynt produktarkitektur, fotoelektrisk sensor, fotoelektriska sensorer, R100, R101, framsynt produktarkitektur

Toppmodern produktdesign

För första gången har toppmodern produktdesign gjort det möjligt att använda samma utformning av kapslingen för flera produktgrupper med innovativa fotoelektriska sensorer. Här hittar du ett omfattande sortiment för många olika uppgifter – från sensorer med sändar-/mottagarfunktion till sensorer för avståndsmätning. Upptäck den nya flexibiliteten!
fotoelektrisk sensor, fotoelektriska sensorer, R100, R101, innovativa tekniker, Multi Pixel-teknik, DuraBeam-laserteknik

Innovativa tekniker

Med innovativ DuraBeam-laserteknik och beprövad Multi Pixel-teknik sätter Pepperl+Fuchs nya standarder för fotoelektriska sensorer. Med kontinuerlig kommunikation via IO-Link kan all sensorinformation användas fullt ut inom många olika områden. Gör dig redo för framtiden!
Kompakt kapsling, fotoelektrisk sensor, fotoelektriska sensorer, R100, R101, utrymmesbesparande kapsling

Kompakt design

Våra fotoelektriska sensorer har många tekniska fördelar. Den extremt kompakta kapslingen passar perfekt för många vanliga applikationer. Kapslingens platsbesparande utformning gör det också enkelt att integrera sensorerna mekaniskt – även där det är trångt. Enkel installation!
Intuitiv användning, fotoelektrisk sensor, fotoelektriska sensorer, R100, R101, intuitiv användning

Intuitiv användning

Enkel och intuitiv idrifttagning. Alla sensorer styrs och avläses på samma sätt, med en knapp, en potentiometer och väl synliga LED-lampor. De här fördelarna underlättar vid sensorkonfigurationen. Spar tid och pengar vid idrifttagningen!

Se den nya generationens fotoelektriska sensorer på YouTube

Den här sensorgenerationen från Pepperl+Fuchs är starten på en ny epok inom området fotoelektriska sensorer. Produkterna i R10x-serien är de första representanterna för den här kompakta kapslingsdesignen. Men exakt vad är det som är nytt med den här sensorgenerationen? I den här YouTube-filmen kan du se de nya egenskaperna i konkreta användningsexempel.

Flexibilitet på nytt sätt – Allroundlösning för alla kapslingar

Fotoelektriska sensorer i R10x-serien

För första gången har toppmodern produktdesign gjort det möjligt att använda samma utformning av kapslingen för flera produktgrupper med innovativa fotoelektriska sensorer. Det är bara monteringstypen och kapslingens utformning som skiljer sig åt mellan R100-, R101- och R103-serierna. När du har bestämt hur du vill montera sensorn kan du fritt välja de funktioner du behöver för uppgiften. Den här allroundlösningen ger dig en helt unik flexibilitet och gör det möjligt att utnyttja tekniken inom en mängd nya områden.

360°– Upptäck R100, R101 och R103

  • Technical data
  • R100 series
  • Housing dimensions: 11 x 21.5 x 44.5 mm
  • Connection: Rear M3 mounting and 25.4 mm front side M3 mounting to the side
Requires Goolge Chrome, Firefox, Safari, Opera, and Internet Explorer version 9 Beta
 
 
R100

The R100, R101, and R103 series are available with the following functionalities:

Multi Pixel-teknik – Framgång kan mätas

Multi Pixel-tekniken (MPT) som utvecklats av Pepperl+Fuchs ger mycket tillförlitlig och störningsfri avståndsmätning på korta avstånd. I tekniken kombineras mätfunktioner som används i traditionella sensorer för avståndsmätning med den beprövade trianguleringsprincipen.

Det är en geometrisk metod där en sändare – LED eller laser – skickar en ljusstråle mot ett målobjekt som sedan reflekterar tillbaka strålen. Den reflekterade ljusstrålen fångas upp av en ljuskänslig mottagare i sensorn, multipixelmatrisen. Med hjälp av ljusstrålens läge på mottagaren kan avståndet mellan objektet och sensorn beräknas genom triangulering. Beräkningen utförs med intelligenta programvarualgoritmer.

Tack vare MPT-chipets små dimensioner så kan exakt avståndsmätning för första gången byggas in i mycket små sensorer – till exempel i sensorerna i R10x-serien. Utnyttja anpassningsmöjligheterna och upptäck våra minsta sensorer för avståndsmätning, med oöverträffad kapacitet!

DuraBeam-laserteknik – Det bästa från två världar

Lasersensorer är extremt exakta men håller sämre och har ett mindre temperaturområde jämfört med LED-sensorer. Pepperl+Fuchs har förenat det bästa från de båda teknikerna genom att för första gången sammanföra fördelarna från LED- och lasersensorerna i en ny innovativ laserteknik: DuraBeam.

Den här kraftfulla tekniken ger längre livslängd och en rad nya användningsmöjligheter – även vid omgivningstemperaturer på upp till 60 °C.

DuraBeam har också en speciell profil på laserstrålen, som alltid ger en en rund ljuspunkt med skarpa kanter på objektet. Sensorer där DuraBeam-lasertekniken används är lämpliga för noggrann detektering och avståndsmätning av små objekt.

Sensorik4.0® – Framtidssäker automation med IO-Link

Med IO-Link är kontinuerlig kommunikation möjlig ner på sensornivå. Förutom processdata får användaren tillgång till värdefull diagnostik- och statusinformation. All information från sensorerna kan utnyttjas fullt ut.

De fotoelektriska sensorerna i R100-, R101- och R103-serierna är försedda med IO-Link och uppfyller kraven för Sensorik4.0 och framtidens digitala fabrik. Med SmartBridge-tekniken från Pepperl+Fuchs kan du gå ett steg längre: Kommunicera trådlöst för första gången och få tillgång till all den information du behöver direkt i dina mobila enheter. Nu är det enkelt att styra anläggningens automationsprocesser!

SmartBridge-teknik från Pepperl+Fuchs

Kontakta

Vilka fördelar har de nya fotoelektriska sensorerna i vår anläggning? Vilka sensormodeller ska jag använda för mina specifika behov? Vi svarar mer än gärna på de här och andra frågor. Boka tid med oss!