Bygger på erfarenhet.
Drivande inom teknik.
Maximerar prestanda.

Serien UC18GS
med ultraljudssensorer med IO-Link

Fördelar

Utrustad med alla funktioner

Har alla tänkbara fördelar

UC18GS-serien har bokstavligt talat allt i fråga om funktioner och kombinerar allt du kan förvänta dig av en toppmodern ultraljudssensor. 
Tillämpningsspecifik anpassning

Tillämpningsspecifik anpassning

Justerbar storlek på ljudkonen, liten närgräns och inbyggd dämpning av störningsmål möjliggör optimal anpassning av UC18GS-ultraljudssensorerna till tillämpningsförhållandena, samtidigt som processens tillförlitlighet ökar avsevärt.
Enkel synkronisering av flera sensorer

Enkel synkronisering av flera sensorer

Med hjälp av den automatiska synkroniseringsfunktionen kan UC18GS-serien hantera enkel synkronisering av flera sensorer utan parametrering.
Omfattande programmeringsalternativ

Omfattande programmeringsalternativ

Oavsett om traditionella knappar eller gränssnitt som IO-Link eller IrDA används ger UC18GS-ultraljudssensorer användarna maximal frihet när det gäller programmeringsalternativ.

Mer detaljerad information …

Har alla funktioner …
UC18GS-serien har bokstavligt talat allt. När det gäller funktioner kombinerar den allt du kan förvänta dig av en toppmodern ultraljudssensor. Den här serien utgör kulmen av våra kunskaper om ultraljudsteknik och har utformats för att ge dig en mycket flexibel men tillförlitlig lösning för varje tillämpning. Läs mer om alla funktioner och fördelar på följande bilder …
Undertryckning av störningsmål
Inbyggd undertryckning av störningsmål möjliggör optimal anpassning av UC18GS-ultraljudssensorerna till tillämpningsförhållandena samtidigt som processtillförlitligheten ökar. Eventuella störningsekon från maskindelar kan enkelt dämpas via programvara utan att påverka mätningen. Målavstånd (t.ex. vätskenivåer) detekteras exakt även i det undertryckta intervallet. Det går till exempel att undertrycka en komponent vid kanten av en behållare och utföra en mätning i mitten av den.
Justerbar storlek på ljudkonen och liten närgräns
En liten närgräns och den justerbara storleken på ljudkonen hos UC18GS-ultraljudssensorn möjliggör felfri drift i en mängd olika tänkbara tillämpningar även i krävande miljöer och trånga utrymmen. Sensorns ljudstråle kan justeras utan att omfånget går förlorat. Om föremål orsakar störningar, till exempel moment på den inre tankväggen eller andra maskindelar, kan ljudsignalen begränsas. Det innebär att du inte behöver göra några dyra ändringar på tanken.
Automatisk synkronisering
Med hjälp av den automatiska synkroniseringsfunktionen kan UC18GS-serien hantera enkel synkronisering av flera sensorer utan parametrering. Eftersom varje sensor har en synkroniseringsingång för undertryckning av ömsesidig ultraljudsstörning (”crosstalk”), kan flera sensorer (upp till 10) synkroniseras tillsammans genom sammankoppling av deras respektive synkroniseringsingångar. I det här fallet överför varje sensor växelvis ultraljudspulserna i ett självmultiplexeringsläge. Ytterligare synkroniseringslägen är också tillgängliga (gemensamt läge/externt utlöst).
Omfattande programmeringsalternativ
Oavsett om traditionella knappar eller gränssnitt som IO-Link eller IrDA används ger UC18GS-ultraljudssensorer användarna maximal frihet när det gäller programmeringsalternativ. IrDA-gränssnittet ger tillgång till realtidsdata i program som körs för underhåll eller analys, och en smidig och detaljerad konfiguration för varje enskild tillämpning utförs via IO-Link-huvudenheten eller via DTM. Utgångskonfigurationen och storleken på ljudkonen kan också ställas in direkt på sensorn med hjälp av programmeringsknapparna.

360°

Felsäker flaskdetektering i fyllningsmaskiner

UC18GS ultraljudsgivare för felsäker flaskdetektering

Ultraljudsgivare i UC18GS-serien detekterar säkert förekomst av flaskor i ändlägena. Istället för att göra en punkt-för-punkt-mätning träffar deras ljuskägla på behållarens yta över ett brett område. Detta säkerställer detektion även med varierande konturer och positionsavvikelser och gör att färgen och strukturen på behållarytorna blir irrelevanta. Utgångskonfigurationen och ljudstrålens radie kan ställas in med tryckknappar på enheten.

IO-Link-gränssnittet möjliggör omfattande parametrering via styrenheten utan fysisk åtkomst till sensorn. Detta gör inte bara idrifttagningen extra enkel, utan möjliggör även snabb produktväxling utan tidskrävande omparametrering. Även fullständig individualisering av produktautomatiserad produktion i batchstorlek 1 är möjlig via IO-Link.

Exempel på tillämpningar

Anpassningsbar nivåmätning i trånga utrymmen

Anpassningsbar nivåmätning med UC18GS ultraljudsgivare

Ultraljudsgivare i UC18GS-serien känner säkert av fyllnadsnivån för vätskor och granulat, oavsett färg och andra optiska egenskaper. En liten öppning i tanklocket räcker för installation. Diametern på den konformade ljudstrålen kan justeras för målområdet. Den slår mot mediets ytor över ett brett område. När det gäller oregelbundna eller rörliga ytor fastställer givaren ett medelvärde och indikerar därmed den faktiska nivån – istället för ett potentiellt förvrängt punktvärde.

Störningsvariabler som stödstag eller andra föremål som når mätfältet undertrycks av mjukvara (PACTware). Nivån detekteras exakt även i det undertryckta området. Ljudstrålens radie kan enkelt justeras med tryckknapparna på själva instrumentet eller via programvara. Intervallet påverkas inte av detta, nivån detekteras alltid tillförlitligt i mätområdet.

IO-Link: den smarta kommunikationstekniken

IO-Link är en integrerad del av Pepperl+Fuchs Sensorik4.0®-lösningar. Det här är ett internationellt standardiserat och leverantörsoberoende gränssnitt. Det är standardiserat enligt IEC 61131-9 och är kompatibel med alla fältbussar på marknaden.

IO-Link-sensorer som UC18GS kan konfigureras via styrsystemet. Det förenklar idrifttagningen och gör det möjligt att snabbt ändra recept utan längre stilleståndstid. Även fullständig individualisering – produktion i batchstorlek 1 – är möjlig. Till exempel kan storleken på ljudkonen på en UC18GS-ultraljudssensor justeras för att passa olika behållarformer i en nivåmätningstillämpning.

IO-Link: den smarta kommunikationstekniken

Lita på experterna på ultraljudssensorer

Intern kvalitet som du kan lita på

Intern kompetens för ultraljudssensorer

Ultraljudssensorer från Pepperl+Fuchs byggs i vårt eget teknikcenter, där utveckling och tillverkning av omvandlarna sker. I mer än 30 år har vårt framåtblickande expertteam arbetat kontinuerligt för att utveckla ultraljudstekniken för morgondagens lösningar. Det innebär att våra kunder alltid får produkter som har högst prestanda på marknaden.

Det här tillvägagångssättet har lett till branschens bredaste portfölj – med stöd av flera patent och innovationer – för högsta möjliga flexibilitet i produkturvalet och optimala tillämpningslösningar. Utöver vår standardportfölj har Pepperl+Fuchs den kunskap och infrastruktur som krävs för att tillgodose kundernas behov med snabbhet och flexibilitet.

Dessutom erbjuder vårt omfattande sortiment av tillbehör rätt moduler för anpassad integrering, oavsett om det gäller tuffa installationsförhållanden eller för särskilda tillämpningar, anpassad programmering och koordinerad anslutningsteknik. De förvandlar alla sensortillämpningar till en framtidssäker systemlösning med höga prestanda.


Teknikguider för ultraljudsteknik – hämta kostnadsfritt nu!

Teknikguider för ultraljudssensorer

I våra hämtningsbara dokument delar vi med oss av våra expertkunskaper – registrera dig för kostnadsfria digitala exemplar av våra teknikguider om ultraljudssensorer nu! De hjälper dig att välja den perfekta sensorn för dina tillämpningar och få ut mesta möjliga av din enhet.

Kontakta