Perfekt för allt.

Det enda HMI-system som passar perfekt för alla användningsområden.

VisuNet FLX – Ny modulär HMI-plattform till zon 2/22 och division 2

En design för alla användningsområden med maximal flexibilitet

VisuNet FLX är, som namnet antyder, en omfattande serie av mycket flexibla operatörsarbetsstationer och övervakningssystem från Pepperl+Fuchs för ATEX zon 2/22 (ytterligare globala certifieringar är inte godkända än) och säkra zoner. Den nya plattformen är anpassad efter behoven inom petrokemi-, kemi- och läkemedelsindustrierna. Tack vare den helt modulära konstruktionen går det att konfigurera HMI-lösningar för att maximera funktionaliteten, och det går snabbt och enkelt att anpassa plattformen på fältet.

Tre grundläggande konfigurationer – huvudsakligen baserade på tunn klientteknologi – är tillgängliga och kompletteras av ett ständigt växande utbud av kringutrustning:

 • HMI-system
 • Panel PC
 • Box PC

Välj mellan ett brett utbud av förkonfigurerade FLX-lösningar som snabbt är tillgängliga eller låt våra globala Solution Engineering Centers (SEC) utforma en helt skräddarsydd lösning baserad på FLX.

Fördelar

Hög flexibilitet och anpassningsbarhet för många olika användningsområden
Modulärt system för enkel montering och byte av komponenter på fältet
Framtidssäkrat: Celeron- och i5-processorer från Intels sjunde generation
Tillförlitlig drift av alla komponenter inom ett brett temperaturområde
Den första heltäckande portföljen med tunna klienter på marknaden: från kontrollrum till användning i zon 1/21 och division 1
Global service och support: internationellt nätverk och globalt certifierade produkter
Individuella lösningar från en enda källa: SEC-center (Solution Engineering Center) över hela världen

360°

Titta på videon

Den här animeringen innehåller en kortfattad översikt över plattformen och visar hur den används på fältet.

Tekniska data

 • Technical data
 • RM-320S-* (Remote Monitor)
  PC-320S-* (Industrial PC)
  DM-320S-* (Direct Monitor)
 • 21,5" (16:9, Full HD: 1920x1080 px) 250 cd/m²
  21,5" (16:9, Full HD: 1920x1080 px) 300 cd/m², optically bonded
 • Non-Ex
  ATEX/IECEx Zone 2/22 [in preparation]
  UL Class I, II, III Div 2 [in preparation]
  Other local certificates: pending
 • 0 … 40 °C (32 … 104 °F)
Requires Goolge Chrome, Firefox, Safari, Opera, and Internet Explorer version 9 Beta
 
 
VisuNet FLX System

HMI-lösningar

HMI-lösningar
Global lösningskompetens

Vid lanseringen har vi redan ett brett utbud av förkonfigurerade FLX-lösningar tillgängliga som ”föredragna produkter” som täcker en stor del av de vanliga industriella applikationerna. Om du har ytterligare krav på individuella anpassningar kan du använda våra SEC-center (Solution Engineering Center). Här utvecklar och producerar vi HMI-lösningar för hela världen.

Till exempel finns ett stort utbud av redan kvalificerade tryckknappar tillgängliga för individuellt anpassade lösningar. Lösningar för två skärmar och mobila användningsområden ingår också i designen av VisuNet FLX-serien och kan produceras individuellt om så önskas.

Exempel på tillämpningar

Kemi- och petrokemiindustrin
VisuNet FLX-serien utvecklades särskilt för applikationer inom kemi- och petrokemiindustrin. Operatörsstationerna stöder anställda i de manuella stegen i sådana processer. Tack vare certifieringen för zon 2/22 (inte godkänd än) är plattformen en lösning för områden där potentiellt explosiva ämnen överförs och fylls.
Läkemedelsindustrin
Tack vare sina mycket goda rengöringsmöjligheter och sin motståndskraft mot aggressiva och frätande ämnen är VisuNet FLX-plattformen även en utmärkt lösning för applikationer i läkemedelsindustrin. Serien omfattar kapslingar av rostfritt stål med specialytor som uppfyller GMP-reglerna utan problem.
Panelmontage
Det finns olika skärmstorlekar vilket ger stor flexibilitet vid panelmontering. Beroende på kraven går det att montera en 15,6-, 19- eller 21,5-tumsskärm. Det utökade temperaturområdet i kombination med den homogent komprimerade tätningen och den läkemedelsindustrianpassade utformningen gör att VisuNet FLX kan användas för en mängd olika användningsområden för panelmontering.
VisuNet FLX HMI Selector

Konfigurera system

Använd vår produktkonfigurator för att snabbt hitta VisuNet FLX HMI-systemet som passar perfekt för din applikation. Med bara några få klick kan du välja mellan de tre grundläggande konfigurationerna (HMI-system, panel-PC, box-PC) och tillhörande produktattribut som CPU-typ, RAM eller operativsystem.

När du har slutfört konfigurationen får du en typkod och kan begära en icke-bindande offert direkt från oss. Om du behöver hjälp, har krav som inte ingår i konfiguratorattributen eller behöver en helt anpassad HMI-lösning, kan du använda kontaktformuläret i konfiguratorn och ange mer information om vad du behöver. Våra experter ser fram emot att höra från dig!

Kontakta