Discovering modularity.

Experiencing versatility.

Maximizing performance.

VisuNet GXP utformat för bioteknikindustrin

Utformad för zon 1/21 och zon 2/22: VisuNet GXP

Modulärt system

Modulärt system

VisuNet GXP-seriens modularitet möjliggör snabb och enkel montering och byte av viktiga komponenter på fältet. Displayenheten i två storlekar, datorenheten och strömförsörjningsenheten är enkla att installera och byta. Det underlättar underhållet och förbättrar HMI-systemets och produktionsprocessens tillgänglighet. 
Kompakt design

Kompakt design

Du kan välja mellan två displaystorlekar för VisuNet GXP-serien, beroende på tillgängligt utrymme i fabriken. Med båda versionerna, 19" (48 cm) och 21,5" (55 cm), får du en heltäckande ytkonstruktion av rostfritt stål, utan mellanrum där vätska, smuts och bakterier kan ansamlas. VisuNet GXP-serien uppfyller därmed hygienkraven enligt GMP-riktlinjerna.
Konstruktion med låg vikt

Låg vikt

Till skillnad från andra HMI-lösningar i zon 1/21 är VisuNet GXP Remote Monitor en riktig lättviktare. Med en vikt på under 23 kg ger den stor monteringsflexibilitet. Utöver panelmontage av standardtyp kan du välja alternativ som montering på pelare, väggfäste och takmontering.
RM Shell 5

RM Shell 5

VisuNet GXP, försedd med den senaste generationens fasta programvara för tunna klienter, RM Shell 5, kan enkelt konfigureras och anslutas via standardiserat Ethernet till processtyrsystemet från zon 1/21 i det säkra området. Lösningen och den nya programvaran för centraliserad administration, VisuNet Control Center ger bioteknikindustrin fördelarna med Industri 4.0 till zon 1/21 och zon 2/22.

Kompakt, modulär och lätt att underhålla

Välj dina komponenter
VisuNet GXP-seriens modulära system är en avgörande fördel. Det består av huvudkomponenterna display, strömförsörjningsenhet och datorenhet, som alla finns i olika versioner. Vid ett eventuellt fel kan användarna byta ut enheterna separat på arbetsplatsen. Det underlättar underhållet och förbättrar HMI-systemets och produktionsprocessens tillgänglighet.
Två displayversioner
VisuNet GXP finns med två displaystorlekar, avsedda att passa för just dina behov och utrymmet i din fabrik. Välj den storlek som motsvarar dina behov: Versionen på 21,5" (55 cm) med Full HD har stöd för den allra senaste bredbildsupplösningen som används i dagens processtyrsystem. Den nya kompakta versionen på 19" (48 cm) har XSGA-skärmupplösningen som fortfarande används i många processtyrsystem. Tillgången till två alternativ gör att du kan välja den rätta displaystorleken som passar för ditt processtyr- eller SCADA-projekt.
Remote monitor eller dator
VisuNet GXP finns som remote monitor eller dator. Remote monitors är utrustade med en innovativ tunn klientenhet och visar skärmen för en värddator i riskområden. Om du behöver en fristående datorversion är VisuNet GXP utrustad med en kraftfull datorenhet.
Strömförsörjningsenhet
VisuNet GXP är utrustad med en robust strömförsörjningsenhet. Den finns i en DC-version (18–36 V DC) och en AC-version (115/230 V AC) och passar därför för många olika tillämpningar. Strömförsörjningsenheten är en fristående komponent som kan monteras på väggen, men den kan också installeras inuti kapslingen eller direkt på datorenheten.

Tunn klient med RM Shell 5

VisuNet GXP remote monitors är utrustade med den senaste generationens fasta programvara VisuNet RM Shell 5. Den ger enkel åtkomst och styrning av processtyrsystem i riskområden via standardiserad Ethernet-nätverksteknik. Den senaste uppdateringen har stöd för de senaste versionerna av fjärrprotokoll, till exempel RDP 10, VNC, NetC@P och Citrix.
 

Den senaste generationens fasta programvara RM Shell 5

 

Säker och tillförlitlig

RM Shell 5 använder operativsystemet Microsoft® WindowsTM 10 IoT Enterprise. Med LTBS, Long-term Servicing Branch, kan den nya Windows-versionen ge långsiktig åtkomst till säkerhetsuppdateringar och systemsäkerhet under alla förhållanden. Säkerhetsfunktionerna i RM Shell, till exempel lösenordsskyddad åtkomst och definition av användarroller, stärker säkerheten ytterligare.

Innovativ centraliserad administration

I kombination med den innovativa programvaran VisuNet Control Center är RM Shell 5 en effektiv lösning för framtidsinriktad fjärradministration av VisuNet remote monitors och tunna klienter. Med funktionerna för centraliserad administration kan användarna fjärrstyra konfiguration, underhåll och övervakning av sin remote monitor eller tunna klient. Administratörerna behöver därför inte längre bege sig till fabriken för att konfigurera fjärrstyrda HMI-enheter – de kan sköta allt från en central plats.

Kraftfull datorenhet

VisuNet GXP-datorversionen är en ny komponent som lagts till i VisuNet-portföljen. Den har en fyrkärnig Intel®-processor och ett öppet Microsoft® Windows-operativsystem som ger förbättrad datoreffekt och programvaruflexibilitet. Med den kan användarna installera separata programvarupaket för att visualisera tillämpningar i industri- och riskområden.

Datorenheten har flera olika gränssnitt.

 

Flera olika gränssnitt

Eftersom GXP-datorenheten har flera olika gränssnitt kan den anslutas direkt till ett styrsystem eller annan kringutrustning. Användarna kan välja det gränssnitt som passar deras tillämpning – RS232, RS485 eller Ethernet – och förlita sig på att kommunikationen alltid fungerar. Tillvalet fiberoptikgränssnitt möjliggör dessutom tillförlitlig anslutning även över längre avstånd. En stor fördel med fiberoptikgränssnittet är att det kan anslutas till vanliga fiberoptiska brytare som inte är klassade som ”optiskt egensäkra” (Ex op is), till och med från zon 1/21.

21,5" display med Full HD-skärm

Bildskärmen på 21,5" (55 cm) har Full HD-upplösning (1 920 x 1 080), vilket motsvarar det vanliga bredbildsformatet och garanterar kompatibilitet med höjd-breddförhållandet och upplösningen för processbilder framtagna för moderna operatörsstationer med bredbild. Härdat skyddsglas skyddar multitouch-sensorn som ger ett gränssnitt med optimerad touch-funktion, till och med när du bär handskar. Det robusta och reptåliga säkerhetsglaset utan mellanrum är lätt att rengöra och uppfyller de höga kraven för zon 1/21 och zon 2/22.

VisuNet GXP 21,5" skärm

Kompakt 19" skärm

Den nyaste bildskärmen i VisuNet GXP-familjen har en kompakt kapsling och finns i en version på 19" (48 cm) med 5:4-format. Förutom sin utrymmesbesparande design är den dessutom kompatibel med den föregående produktserien, VisuNet EX1. Det innebär att användarna enkelt kan eftermontera befintliga installationer utan särskild anpassning, och till och med fortsätta använda befintliga tangentbord och streckkodsläsare. Liksom den större 21,5"-versionen av bildskärm är 19"-modellen utrustad med en kapacitiv multitouch-sensor som möjliggör användargränssnitt med optimerad touch-funktion. 

VisuNet GXP 19" skärm

Uppfyller kraven för Industri 4.0

På Pepperl+Fuchs definieras Industri 4.0 som ett komplett nätverk av produktionssystem. Karakteristiskt för de här systemen är datautbyte inom produktionsprocessen, men även med informationssystem på högre nivå utanför företagsgränserna. Nätverket av alla automationskomponenter kräver ny teknik som möjliggör direkt horisontell och vertikal åtkomst till informationen i produktionssystemet – hela vägen ned till fältenheter i riskområden. Det innebär kommunikation längs processkedjan, i informationssystem på högre nivå, exempelvis MES eller ERP, och samtidigt direktåtkomst ned till fältnivå.

Med nya Pepperl+Fuchs VisuNet GXP med den innovativa fasta programvaran VisuNet RM Shell 5 kan du hantera kraften i Industri 4.0. Det smarta människa-maskingränssnittssystemet möjliggör för första gången kommunikation inom produktionsprocessen och direktåtkomst till sensorn genom alla hierarkiska nivåer, även i riskområden.

Ex-skydd 4.0

Kontakta

Vill du fråga något om VisuNet GXP eller vill du få mer information? Vi hjälper dig! Fyll i kontaktformuläret och skicka oss ett meddelande.