Providing unmatched precision.
Delivering 360° performance.
Ensuring unrivaled longevity.

De R2000-serie 2D-laserscanners (2D LiDAR-sensoren)

Eigenschappen van de R2000-serie

Innovatieve Pulse Ranging Technology

Innovatieve Pulse Ranging Technology

Pulse Ranging Technology (PRT) levert uiterst precieze meetresultaten en korte reactietijden onder verschillende omgevings- en objectomstandigheden. Haal voordeel uit het nauwkeurigste principe op het gebied van industriële afstandsmeting!
Detectie van kleine voorwerpen

Detectie van kleine voorwerpen

Een scherpe lichtbundel en hoge hoekresolutie zorgen samen voor een nauwkeurige randdetectie, en laten een detectie van zeer kleine voorwerpen van één millimeter en meer toe. Controle en detectie met maximale precisie!
360° rondzicht

360° rondzicht

Met hun meethoek van 360° bieden de krachtige R2000 2D-laserscanners (2D-LiDAR-sensoren) een ononderbroken rondzicht. Het is niet langer nodig om verschillende sensoren te installeren. Bekijk de zaak van alle kanten!
Interactief beeldscherm

Interactief beeldscherm

Het interactief beeldscherm levert tekst en grafische informatie. Basisinstellingen kunnen direct op het toestel worden ingevoerd en diagnostische informatie wordt tijdens de werking weergegeven. De R2000-serie is zeer gebruiksvriendelijk!

Optische sensoren van Pepperl+Fuchs - A distance ahead

Optische sensoren van Pepperl+Fuchs - A distance ahead

De nieuwe generatie optische sensoren combineert standaardsensoren met de allernieuwste meetmethodes. Dankzij de innovatieve Pulse Ranging Technology (PRT) leveren de R2000 2D-laserscanners (2D LiDAR-sensoren) betrouwbare en uiterst precieze meetresultaten—met 360° ononderbroken rondzicht.

Eén serie, meerdere modellen:

  • R2000 Detection, een laserscanner voor veeleisende veldbewakingstaken
  • R2000 UHD (Ultra High Density), een laserscanner voor complexe meet- en navigatietaken
  • R2000 HD (High Density), een laserscanner voor objectprofilering en toepassingen in robotica

360° - Discover the R2000 Series

Veelzijdige toepasbaarheid

Uiterst nauwkeurige metingen, betrouwbare detectie, gelijkmatige prestaties—dit zijn de karakteristieke eigenschappen van de R2000-serie. Dankzij hun unieke features zorgen zij onder de moeilijkste omstandigheden voor een absoluut betrouwbare objectdetectie. Bekijk de video en ontdek hoe deze optische sensoren in verschillende toepassingen een vlotlopende processtroom garanderen.

Zorg voor betrouwbare processen

De schakelende scanner R2000 Detection vermijdt botsingen met uitstekende onderdelen.
Met een hoge hoekresolutie tot 0,071°—de hoogste van alle digitale I/O-scanners op de markt—detecteert de R2000 Detection zelfs de kleinste voorwerpen. De schakelende scanner vermijdt botsingen met uitstekende onderdelen op hoogstapelaars of bovenloopse transportbanden.
De R2000 2D-laserscanner detecteert op betrouwbare wijze beschadigde pallets
Beschadigde pallets kunnen bij automatische opslag in hoogbouwmagazijnen botsingen veroorzaken, wat tot grote materiële schade kan leiden. Dankzij zijn stabiele, vaste scan-as is de R2000 Detection in staat kleine onderdelen of beschadigde pallets op betrouwbare wijze te detecteren en weer te geven.
Dankzij zijn indrukwekkende scansnelheid van 50 Hz is de metende laserscanner de oplossing voor toepassingen met snelle bewegingen, zoals in de robotica.
De R2000 HD meetsensor is de ideale oplossing voor roboticatoepassingen. Met 84 000 scanpunten per seconde en een geoptimaliseerde hoekresolutie tot 0,043° voldoet deze sensor aan de eisen van typische roboticatoepassingen.
De R2000 UHD-laserscanner levert nauwkeurige afstandsgegevens in dynamische toepassingen zoals bij het sturen van automatisch geleide voertuigen.
De R2000 UHD-laserscanner levert nauwkeurige afstandsgegevens in dynamische toepassingen zoals bij de navigatie van automatisch geleide voertuigen (AGV's). Met behulp van 40 mm grote reflectoren navigeert hij met uiterste precisie tot op 200 m.

2D-LiDAR-sensoren

Sensorik4.0®—Connected Customization met 2D-LiDAR-sensoren

Deze toepassing toont aan hoe klantenvereisten op flexibele en individuele wijze in de productie kunnen worden geïmplementeerd. Intelligente multisensorsystemen met onze R2000 2D-LiDAR-sensoren kunnen objectvormen nauwkeurig scannen en voegen deze data samen in een 3D-puntenwolk. De driedimensionale afbeelding van het gescande voorwerp is dan binnen enkele seconden in gestandaardiseerde opmaak beschikbaar in de NeoNeon-cloud zodat andere systemen de data onmiddellijk kunnen verwerken. Op de HANNOVER MESSE werd het systeem gebruikt om beursbezoekers te scannen. De bezoekers konden hun digitaal portret in batchgrootte 1 mee naar huis nemen. 

Heb je vragen over de R2000 2D-laserscanners?

Wij beantwoorden ze graag!
Stuur ons eenvoudig een e-mail als je nog meer informatie wenst over deze serie.