Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Optische sensoren met meetfunctie - Een grote stap vooruit

Maximale nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij het detecteren van objecten

De optische sensoren van Pepperl+Fuchs brengen dit doel veel dichterbij. De krachtige sensortechnologie markeert een doorbraak door de combinatie van standaard sensoren en de nieuwste meetmethoden om de hoogste mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid voor het detecteren van objecten te leveren.

De afstandsinformatie die de geïntegreerde meettechnologieën leveren, biedt veel voordelen. Metingen worden zeer nauwkeurig geregistreerd en meteen beoordeeld. Hierdoor kunnen fouten worden gedetecteerd en verwijderd. "Foutloze productie" is nu verleidelijk dichtbij.

De optische sensoren zijn ook extreem resistent tegen omgevingsinvloeden en overkomen de obstakels van uw industriële toepassing. Zelfs bij extreem uitdagende toepassingen met strenge eisen leveren onze intelligente sensoren betrouwbare metingen, zelfs wanneer deze geconfronteerd worden met zware omgevingsomstandigheden en lastige objectoppervlakken.

Realiseer uw ideale toepassing en behaal een beslissend voordeel op de markt!

 

Krachtige technologie die telkens weer indruk maakt. Uw voordelen in een oogopslag

 • Betrouwbare en nauwkeurige objectdetectie met een intelligente verwerking van de geregistreerde informatie
 • Uitstekende bestendigheid tegen storende omgevingsinvloeden
 • Foutloze productie dankzij vroegtijdige foutdetectie en -eliminatie
 • Betrouwbare nieuwe oplossingen voor objectdetectie

Twee technologieën, één innovatief concept

Het doet er niet toe of het te scannen object zich dichtbij bevindt of op een afstand van enkele honderden meters. De combinatie van innovatieve meetprincipes en optische sensoren van Pepperl+Fuchs levert maximale nauwkeurigheid en betrouwbaarheid op het vlak van objectdetectie.


Multipixel technologie (MPT)

Multipixel technologie maakt gebruik van het bewezen triangulatieprincipe en combineert deze met de meetfunctionaliteit van afstandssensoren om een goedkope, flexibele oplossing te bieden voor een groot aantal sectoren. Geen enkele andere technologie biedt meer betrouwbaarheid voor korteafstandstoepassingen.


MPT-Sensors

 • R10x-serie optische sensoren (R100, R101, R103)
 • R20x-serie optische sensoren (R200, R201)

Pulse Ranging Technology (PRT)

Pulse Ranging Technology is een innovatief proces dat gebruik maakt van een directe meetmethode om afstanden van een paar centimeter tot een paar honderd meter uiterst nauwkeurig te meten. PRT maakt nauwkeurige, betrouwbare en duidelijke metingen met een hoge mate van herhalingsnauwkeurigheid en een korte reactietijd mogelijk, onafhankelijk van beperkingen opgelegd door de omgeving of het object. Dit geavanceerde meetprincipe maakt werkelijke time-of-flight metingen toegankelijk voor een overvloed aan industriële automatiseringstoepassingen.


PRT-Sensors

 • R2000 2D-laserscanner (2D LiDAR-sensor)
 • R2300 enkellaagse en meerlaagse scanners (2D and 3D LiDAR-sensoren)
 • R2100 Multiray LED-scanner (2D LiDAR-sensor)
 • R1000 afstandssensor
 • R200 afstandssensor
 • VDM28 afstandssensor

De optische sensoren van de R10x- en R20x-series

Voor het eerst is er een consistente reeks sensoroplossingen beschikbaar die optische functieprincipes en innovatieve technologieën in identieke behuizingen verenigt. Gebruikers genieten van een uniform bedieningsconcept voor het volledige portfolio. Ontdek de R100-, R101-, R103-, R200- en R201-series...

De R2000 biedt betrouwbare en uiterst nauwkeurige meetresultaten, met een aaneensluitend 360° zicht rondom...

Meten in 3D of op hoge snelheid: De R2300-serie biedt de juiste LiDAR-sensor voor elke uitdaging. Meer informatie over de voordelen, de technologie en de toepassingsmogelijkheden...