Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Radarsensoren

Please note that due to site maintenance, not all functionalities of the Pepperl+Fuchs website will be available. Thank you for your understanding.

De industriële radarsensoren van Pepperl+Fuchs gebruiken elektromagnetische golven of radargolven als fysisch principe. Deze radargolven hebben speciale afmetingen die ideaal zijn voor automatiseringstoepassingen waar andere sensorische principes hun grenzen bereiken: ze zijn ongevoelig voor interferentie, verspreiden zich bijna met de snelheid van het licht en worden in verschillende mate gereflecteerd door vrijwel alle materialen. Bovendien kunnen ze tot op zeker hoogte door de meeste materialen dringen.


FMCW-radarsensoren met groot bereik


De drie metingsmodi bieden een bijna grenzeloze vrijheid: 1. Kortste afstand, 2. Beste reflectie, 3. Hoogste snelheid

De industriële radarsensoren van Pepperl+Fuchs maken gebruik van deze eigenschappen en zenden voortdurend een frequentiegemoduleerde radargolf binnen het ISM-bandbereik van 122 tot 123 GHz. Dit functionele principe, bekend als FMCW-radar (frequency modulated continuous wave, d.w.z. frequentiegemoduleerde continue golf), maakt het mogelijk een breed scala aan functies te leveren met slechts één type radarsensor. Daardoor kunnen bijvoorbeeld afstands- en snelheidsmetingen worden uitgevoerd op een afstand van meer dan 25 meter en de bewegingsrichting van doelobjecten kan ook worden gedetecteerd, zonder dat omgevingsinvloeden zoals regen, mist, wind of stof een relevante invloed hebben op de nauwkeurigheid van de meetresultaten.

De drie metingsmodi bieden een bijna grenzeloze vrijheid:

  • Kortste afstand: materiaal-onafhankelijke detectie van de objecten die zich het dichtst bij de radarsensor bevinden
  • Beste reflectie: detectie van het object met de beste reflectie-eigenschappen, zelfs bij interferentie van objecten
  • Hoogste snelheid: detectie van het object dat het snelst naar de radarsensor toe of ervan weg beweegt

Radarsensoren voor mobiele machines

De radarsensoren van Pepperl+Fuchs, met bemonsteringssnelheden tot 200 Hz, E1-vergelijkbare EMC-waarden en een geïntegreerde CAN-interface (CiA-301-conform), zijn uitermate geschikt voor integratie in mobiele machines (bijv. mobiele kranen, wegenbouw, landbouwmachines). Voertuig-typische aansluitingen zoals AMP Superseal of DEUTSCH garanderen te allen tijde betrouwbare en strakke aansluitingen. Maar radarsensoren bieden ook een betrouwbare oplossing in andere toepassingsgebieden, zoals het vermijden van botsingen voor automatisch geleide voertuigen (AGV’s), bij vorkheftrucks of zelfs voor controle van het vulniveau in vaten.

Hoekreflectoren als handig accessoire


Wanneer de reflecterende eigenschappen van een doelobject moeten worden verbeterd of wanneer de ideale afstemming met de FMCW-radarsensor niet mogelijk is, biedt het portfolio van Pepperl+Fuchs extra hoekreflectoren als accessoire. Als zo’n metalen hoekreflector is bevestigd aan een doelobject, wordt de radardoorsnede (RCS) van een doelobject aanzienlijk vergroot en neemt de detecteerbaarheid van de radarsensor dienovereenkomstig toe.


Radarsensoren van Pepperl+Fuchs

De industriële radarsensoren van Pepperl+Fuchs bieden u afstands- en snelheidsmetingen zonder interferenties, zelfs bij regen, mist, wind of stof. Meer informatie over dit unieke, sensorische werkingsprincipe en alle voordelen die het u biedt.