Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Duurzame energie


Pepperl+Fuchs sensors are used in applications of renewable energy.

De producten van Pepperl+Fuchs worden veel gebruikt voor toepassingen op het vlak van duurzame energie. Ze spelen een belangrijke rol bij de betrouwbaarheid en effectiviteit van dergelijke systemen. Exploitanten van windenergie stellen strenge voorwaarden aan de productiviteit, en zij eisen systemen die zo min mogelijk uitvallen.. Daarom ontwikkelden we betrouwbare draaiimpulsgevers (incrementeel en absoluut) die geschikt zijn voor gebruik in veeleisende toepassingen, en die voldoen aan alle industriële normen.

De impulsgevers van Pepperl+Fuchs zijn geïntegreerd in systemen voor het opwekken van windenergie en garanderen optimale prestaties en de hoogst mogelijke energieopbrengst. Het uitwisselen van gegevens is daarbij geen probleem. Onze impulsgevers zijn geschikt voor het breedste scala aan interfaces dat binnen de branche ondersteund wordt, waaronder CANopen, SSI, AS-Interface, DeviceNet, parallelle interfaces en PROFIBUS.

Moderne zonnecentrales kunnen met goed ontworpen regeltechnologie zeer efficiënt produceren. Daarvoor zijn ze echter afhankelijk van de informatie van draaiimpulsgevers, waarmee de gebruikte volgsystemen bijzonder nauwkeurig kunnen worden gepositioneerd. Door de zonnepanelen voortdurend op de zon te richten, neemt het rendement van de energieproductie toe. De draaiimpulsgevers van Pepperl+Fuchs herkennen de draairichting en bepalen tevens de optimale stand ten opzichte van de zon.e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging