Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Waterstof

Waterstof speelt een belangrijke rol in de maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. Naast het gebruik van hernieuwbare energiebronnen voor energie-opwekking en elektromobiliteit, zijn alternatieven voor fossiele brandstoffen vereist, bijvoorbeeld, in industrie en zwaar transport. Waterstof heeft een doorslaggevend voordeel op dit vlak: de verbranding ervan produceert geen schadelijke CO2 -uitstoot, enkel waterdamp.

Maar dat maakt waterstof niet automatisch klimaatvriendelijk. Om de energiedrager op klimaatneutrale wijze te produceren, moet de elektriciteit die voor het elektrolyseproces vereist is, afkomstig zijn van hernieuwbare energiebronnen. De waardeketen van "groene" waterstof begint dan ook met de benodigde energie-opwekking voor het productieproces en biedt talloze technische uitdagingen tot op het moment van gebruik in industrie of transport. Als deskundige in industriële sensortechnologie biedt Pepperl+Fuchs componenten en oplossingen die de geautomatiseerde processen in de waterstofproductie beveiligen en de efficiëntie optimaliseren.

Leer meer over de stadia die het lichtste element in het universum van productie tot toepassing doormaakt, en welke bijdrage Pepperl+Fuchs’ producten tot het proces leveren. Ontdek onze HydroGene!amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren