Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Roterende encoders worden ingezet wanneer fysieke hoeveelheden zoals toerental, draaihoek, snelheid of versnelling moeten worden bewaakt. In combinatie met trekkoorden kunnen ze eveneens lineaire bewegingen en lengtes meten.

In tal van industrieën vertrouwt men op Pepperl+Fuchs’ roterende encoders—van werktuigbouwkunde en installatietechniek tot material handling en de duurzame energiesector. Of het om zware industriële, offshore of explosiegevaarlijke toepassingen gaat: Pepperl+Fuchs biedt de ideale incrementele of absolute, roterende encoder voor gelijk welke toepassingsvereisten. Het portfolio is gebaseerd op verschillende, beproefde basistechnologieën:


Optische vs. Magnetische Scanning

Hoge resoluties zijn makkelijk realiseerbaar met Pepperl+Fuchs’ optische, roterende encoders. Hiervoor wordt een codeschijf met radiale sleuven gebruikt. Een LED zendt licht door de sleuven naar een ontvanger die zich aan de andere kant van de codeschijf bevindt. De draaibeweging van de schijf moduleert het licht, en de ontvanger zet dit vervolgens om in een elektrisch signaal.

De magnetische, roterende encoders van Pepperl+Fuchs zijn bijzonder robuust en daardoor ideaal voor gebruik in zware industriële omgevingen. Door energie op te sparen, hebben de absolute, magnetische, roterende encoders geen externe stroomvoorziening nodig om hun huidige positie op te slaan. Daardoor blijven ze ook bij stroomuitval betrouwbaar.


Roterende Encoders met Lager vs. Roterende Encoders zonder Lager

Naast encoders met intern lager, biedt Pepperl+Fuchs ook een selectie van roterende encoders zonder lager. Deze sensoren zijn dankzij hun geringe montagehoogte uitermate geschikt voor installatie in krappe ruimtes. Dankzij hun contactloos en slijtagevrij scanprincipe, blijven ze ook in uitdagende omgevingsomstandigheden betrouwbaar functioneren.


The Portfolio