Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Energievoorziening


De energieproducerende industrie vertrouwt op Pepperl+Fuchs.

Tal van klassieke thermische centrales en kerncentrales wereldwijd zijn snel aan het verouderen. Vele van deze energiecentrales plannen een vernieuwing van een deel van hun structuur of zelfs een volledige vervanging van hun besturingssystemen en fysieke boilerhardware.

De wereldwijde nood aan een betrouwbare, betaalbare en milieuvriendelijke energie blijft gestaag groeien en vormt een ware uitdaging voor de energievoorzieningssector. Een elektriciteitscentrale draaiende en productief houden, is dan ook van kritiek belang. De vernieuwing of installatie van industriële automatiseringssystemen vertegenwoordigt een klein percentage van de initiële kost, maar heeft een enorme impact op het ontwerp, de bouw, de indienstname, de werking en het onderhoud van de centrale. 

Bij het upgraden van energiecentrales maakt de energieproducerende industrie tegenwoordig gebruik van de digitale dataoverdracht via veldbus. De veldbus laat een parametrering en consultatie van onderhoudsinformatie vanop afstand toe, gezien het veldtoestel automatisch alles doorstuurt naar het aangesloten besturingssysteem. De financiële kost voor deze energiecentrales wordt gerechtvaardigd door een minimale nood aan onderhoud en een langere, meer betrouwbare werking.


Toepassingen


amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren