Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

In processengineeringstoepassingen zoals raffinaderijen met openluchtinstallaties of uitgebreide waterbeheerssystemen kunnen stroompiekenrampzalige gevolgen hebben: van de beschadiging of vernieling van dure componenten en machines tot het stilvallen van volledige automatiseringssystemen—om van het risico voor het personeel nog te zwijgen.

Naast deze gevaarlijke risico’s voor mens en milieu is overbelastingsspanning nog steeds één van de meest voorkomende oorzaken van schade in industriële elektronica. Overbelastingsspanning wordt meestal veroorzaakt door blikseminslagen of schakelactiviteiten, maar kan ook te wijten zijn aan:

  • Elektrostatische ontlading
  • Wrijvingsbrand in grote, elektrische machines
  • Schommelingen qua voeding
  • Aardingsfouten / kortsluitingen
  • Doorgeslagen zekeringen
  • Parallelle installatie van energie- en IT-systemen

Pepperl+Fuchs‘ bliksembeveiligingsmodules leiden blikseminslagen en stroomstoten af naar aarde en beschermen mensen en machines tegen mogelijke negatieve gevolgen. Ons productassortiment voorziet je van krachtige bliksembeveiligingsoplossingen voor tal van toepassingen. Bij ons vind je beveiligingsmodules voor signalen, voeding, veldbus en draadloze oplossingen.


Intelligente bliksembeveiliging M-LB-5000

Het M-LB-5000 bliksembeveiligingssysteem combineert diagnostiekfuncties en modulariteit in een smalle behuizing van slechts 6,2 mm breed. Ontdek de eenvoudigste manier om je dure bedrijfsinstallaties te beschermen...