Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

In procesengineeringstoepassingen zoals raffinaderijen met openluchtinstallaties of uitgebreide waterbeheerssystemen kunnen stroompiekenrampzalige gevolgen hebben: van de beschadiging of vernieling van dure componenten en machines tot het stilvallen van volledige automatiseringssystemen—om van het risico voor het personeel nog te zwijgen.

Naast deze gevaarlijke risico’s voor mens en milieu is overspanning nog steeds één van de meest voorkomende oorzaken van schade in industriële elektronica. Overspanning wordt meestal veroorzaakt door blikseminslagen of schakelactiviteiten, maar kan ook te wijten zijn aan:

  • Elektrostatische ontlading
  • Wrijvingsbrand in grote, elektrische machines
  • Schommelingen in voeding
  • Aardingsfouten / kortsluitingen
  • Doorgeslagen zekeringen
  • Parallelle installatie van energie- en IT-systemen

Pepperl+Fuchs‘ bliksembeveiligingsmodules leiden blikseminslagen en stroomstoten af naar aarde en beschermen mensen en machines tegen mogelijke negatieve gevolgen. Ons productassortiment biedt krachtige bliksembeveiligingsoplossingen voor tal van toepassingen. Bij ons vindt u apparatuur voor de beveiliging van signalen, voeding en veldbus.


Montage overspanningsbeveiliging

Het nieuwe overspanningsbeveiligingssysteem M-LB-4000 biedt een betrouwbare diagnose, een eenvoudige bediening en een ruimtebesparend behuizingontwerp. Meer informatie hier!