Smart. Small. Plug-in.

Krachtige overspanningsbeveiliging voor bedrijven, mensen, processen en het milieu. 

 

Stroompieken—De nr. 1 in onderschatte schadeoorzaken

Overspanning ten gevolge van blikseminslagen of schakelactiviteiten is één van de meest voorkomende oorzaken van elektronische schade. In procesengineeringbedrijven, zoals raffinaderijen met openluchtinstallaties of uitgebreide waterbeheersystemen, kunnen stroompieken verwoestende schade aanrichten: van brand, schade aan of vernieling van dure componenten en machines tot het stilvallen van volledige automatiseringssystemen—om van het risico voor het personeel nog te zwijgen.

Dankzij onze meer dan 20 jaar lange ervaring beschikken wij bij Pepperl+Fuchs over aanzienlijke kennis op het gebied van overspanningsbeveiliging. De M-LB-4000 biedt een betrouwbare diagnose, eenvoudige hantering en een ruimtebesparend behuizingsconcept.

Highlights van het M-LB-4000 overspanningsbeveiligingssysteem

Compacte breedte van 6 mm om de installatieruimte te beperken
Continue zelfevaluatie met statusindicator
Beveiligingsfunctie in een plug-in beveiligingsmodule
Plug-in modules voor makkelijke installatie
Hot swap tijdens bedrijf—zonder enige onderbreking van het signaalcircuit
Lijnontkoppeling voor makkelijk onderhoud
Wereldwijde certificering

Voordelen van M-LB-4000

Betrouwbare diagnostiekfunctie

De M-LB-4000 biedt een betrouwbare zelfevaluatie: Het display toont de statusinformatie die ook naar het besturingsniveau kan worden doorgestuurd met een module voor foutstatusmelding. Dit zorgt voor een makkelijk onderhoud en beperkte bedrijfskosten.

Plaatsbesparend behuizingsconcept

Met hun breedte van slechts 6 mm bieden de M-LB-4000 overspanningsbeveiligingsmodules maximale pakkingsdichtheid en beperken ze de installatieruimte tot een minimum. Het gebruikersvriendelijke werkingsmechanisme stelt technici in staat de beveiligingsmodules zonder nood aan bijkomende bedrading te installeren.

 

Modulair design

Dankzij het modulaire design van het M-LB-4000-systeem kunnen operators plug-in overspanningsbeveiligingsmodules makkelijk tijdens gebruik vervangen—zonder enige onderbreking van het signaalcircuit.

Lijnontkoppelingsfunctie

Als de beveiligingsmodule wordt verwijderd en daarna 180° gedraaid wordt ingestoken, zal het signaalcircuit door de ingebouwde ontkoppelingsfunctie worden onderbroken. Dankzij de ontkoppelingsfunctie kunt u isolatiemetingen en toezicht op het circuit tijdens de indienstname uitvoeren.

Benchmarks in overspanningsbeveiliging

Overspanning ten gevolge van blikseminslagen of schakelactiviteiten is één van de meest voorkomende oorzaken van elektronische schade. De plug-in overspanningsbeveiliging M-LB-4000 biedt continue zelfevaluatie met statusindicator om uw procesinstallatie te beschermen.

De eenvoudigste manier om bedrijfsinstallaties te beschermen

Het M-LB-4000 overspanningsbeveiligingssysteembeschermt op betrouwbare wijze dure componenten en bedrijfsinstallaties tegen overspanning en stroompieken. De module combineert diagnostiekfuncties en modulariteit in een smalle behuizing van slechts 6 mm breed. In deze video kunt u zien hoe het nieuwe systeem overspanningsbeveiliging bevordert en tegelijkertijd zorgt voor maximale efficiëntie, flexibiliteit en beschikbaarheid van uw procesinstallatie.

 

Het M-LB-2000 overspanningsbeveiligingssysteem

M-LB-2000

De M-LB-2000 bieden standaardfuncties in een compacte behuizing: met een breedte van slechts 6,2 mm beperken ze de installatieruimte tot een minimum. Deze kostenbesparende, eenvoudige overspanningsbeveiliging is een apparaat uit één stuk dat wordt gemonteerd op een DIN-rail en is eenvoudig te hanteren zonder gereedschap. De geïntegreerde ontkoppelingsfunctie vereenvoudigt probleemverhelping in geval van storing.

Highlights van het M-LB-2000 overspanningsbeveiligingssysteem

Compacte breedte van 6,2 mm om de installatieruimte te beperken
Plug-in modules voor makkelijke installatie
Lijnontkoppeling voor makkelijk onderhoud
Wereldwijde certificering

Technisch eigenschappen van M-LB-2000 versus M-LB-4000

De overspanningsbeveiligingsportfolio van Pepperl+Fuchs voor procesindustrieën

Contact