Op Elk Vlak.

Meten tot in de derde dimensie—in vier scanvlakken of met 100 Hz.

Aangedreven door PRT – Pulse Ranging Technology

De nieuwe R2300 3D-LiDAR-sensor is voorzien van Pulse Ranging Technology (PRT), die betrouwbare en uiterst precieze meetresultaten met een hoge nauwkeurigheid en binnen korte reactietijden levert. PRT meet de afstand tot doelobjecten op ononderbroken wijze door de snelheid van het licht als constante te gebruiken en tegelijk ultrakorte, maar uiterst krachtige lichtpulsen uit te zenden, en vervolgens de tijdsduur tussen de verzending en ontvangst van de puls te berekenen. De mechanische scheiding van verzend- en ontvangstsignaal zorgt voor een uitzonderlijk hoge storingstolerantie. Met 1000 punten per scanlijn en een scansnelheid van 50 kHz, kan de 3D-LiDAR-sensor een brede waaier van industriële automatiseringstoepassingen met gemak de baas.

R2300 3D-LiDAR-sensor gebruikt Pulse Ranging Technology

Voordelen

Ruime toepasbaarheid en voordeligheid

Ruime toepasbaarheid en voordeligheid

De R2300-serie bundelt vier scanvlakken samen in één LiDAR-sensor. In vergelijking met apparaten die slechts op één vlak werken, wordt een virtuele 3D-scan gecreëerd, die extra informatie en meer betrouwbare meetresultaten oplevert. Door één sensor in plaats van verschillende te gebruiken, worden aankoop, bedrading en integratie aanzienlijk vereenvoudigd.
Nauwkeurigheid en flexibiliteit in je toepassing

Nauwkeurigheid en flexibiliteit in je toepassing

Met een zeer hoge hoekresolutie van 0,1 °, een hoge aftastsnelheid en uiterst precieze lichtbundel, detecteert de optische sensor op nauwkeurige en betrouwbare wijze de allerkleinste voorwerpen en vormen. Bovendien kan het 100 ° brede, horizontale meetbereik tot gelijk welke afmeting worden verkleind zodat gebruikers enkel de voor hun toepassing van belang zijnde meetresultaten ontvangen.
Eenvoudige installatie en indienstname

Eenvoudige installatie en indienstname

De R2300 beschikt over een ingebouwde puntlaser, die door gebruikers kan worden ingeschakeld om de unit zonder bijkomend gereedschap uit te lijnen en in dienst te nemen. Bovendien kan de nieuwe 3D-LiDAR-sensor als alleenstaande unit worden gemonteerd, of zij aan zij met andere sensoren, afhankelijk van de te scannen oppervlakte.
Compacte en robuuste behuizing

Compacte en robuuste behuizing

De oerdegelijke elektronica van Pepperl+Fuchs’ nieuwe R2300 3D-LiDAR-sensor garandeert de duurzaamheid van de sensor. Speciaal ontworpen voor een lange gebruiksduur, is de sensor bestand tegen schokken en trillingen. Dankzij zijn compacte behuizing is deze sensor met meerdere scanvlakken ook ideaal voor toepassingen in krappe ruimtes, zoals die in Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s).

De R2300 in een oogopslag

Deze video geeft je een voorproefje van de voornaamste voordelen en karakteristieken van de 3D-LiDAR-sensor, zoals zijn draaiend spiegelblok en mechanisch concept.

Voorwerpdetectie in 3D

Ontdek de vier scanvlakken van de sensor en zijn vereenvoudigde installatie dankzij de in-/uitschakelbare en duidelijk zichtbare puntlaser. Twee toepassingsvoorbeelden verduidelijken de voordelen die de sensor biedt: gemonteerd op een Automatisch Geleid Voertuig helpt hij botsingen te vermijden en monitort hij de ruimte achter het voertuig.

De R2300—Uiteengezet op onze stand

Thorsten Schroeder, productmanager bij Pepperl+Fuchs, stelt de R2300 3D-LiDAR-sensor voor die zich leent voor een brede waaier van toepassingen.

Toepassingsvoorbeelden

Ondersteuning bij voertuignavigatie en botsingvermijding
Ingebouwd in AGV’s, maakt de R2300 3D-LiDAR-sensor voorwerptracering, ‘follow me’ en betrouwbare botsingvermijding mogelijk. De optische sensor scant de ruimte vóór het voertuig—van de grond tot op kuithoogte. Deze meetpunten fungeren als referentiepunten bij het identificeren van de richting waarin de waargenomen persoon zich begeeft en bij het bewaren van de vastgelegde veiligheidsafstand. Dankzij zijn vier scanvlakken en uiterst nauwkeurige lichtbundel detecteert de R2300 zelfs de kleinste obstakels en garandeert hij vlotlopende processen.
Goederendragers in roboticatoepassingen
Gemonteerd op een robotarm, kan de R2300 3D-LiDAR-sensor met behulp van zijn vier scanvlakken waardevolle informatie over goederendragers (zoals pallets), hun positie en de goederen die ze vervoeren doorgeven. Dit laat de robot toe de toepasselijke ruimte tussen de drager en de goederen te detecteren, zonder nood aan vaste referentiepunten. Gebruikers halen voordeel uit een betrouwbare voorwerpdetectie en kostenefficiënte oplossing.
Toezicht op ruimte achter voertuigen
De R2300 3D-LiDAR-sensor kan aan de achterkant van een heftruck worden gemonteerd. Wanneer de heftruck in achteruit wordt gezet, monitort de optische sensor de ruimte achter de heftruck op basis van de stuurhoek en snelheid van het voertuig. De R2300’s hoge aftastsnelheid en meetdichtheid garanderen dat voorwerpen en structuren van gelijk welke grootte worden gedetecteerd. Wanneer een obstakel wordt gedetecteerd, wordt een alarmsignaal ingeschakeld zodat het voertuig tot stop kan worden gebracht.
Toezicht in hoogbouwmagazijnen
Wanneer moet worden gecontroleerd of een bepaald rek of vak leeg is, moeten verschillende rekdieptes worden gescand. Voorzien van PRT en vier scanvlakken, leent de R2300 3D-LiDAR-sensor zich uitstekend voor dit soort taken. De uiterst nauwkeurige lichtbundel zorgt ervoor dat structuren en randen worden gedetecteerd. Bovendien levert de sensor met meerdere scanvlakken waardevolle informatie over de verdeling van de last op de pallet. Dit gaat de capaciteiten van andere sensoroplossingen ver te boven.

Contact

Heb je vragen over de R2300 3D-LiDAR-sensor? Of wil je graag meer informatie ontvangen?
Wij helpen je graag! Vul het contactformulier in en stuur ons een boodschap.