Intelligente producten leveren.
Weldoordachte oplossingen uitwerken.
Alle frequenties benutten.

RFID van Pepperl+Fuchs

Features

Verhoogde Efficiëntie met de RFID van Pepperl+Fuchs

Verhoogde Efficiëntie met de RFID van Pepperl+Fuchs

Door een industrieel RFID-systeem van Pepperl+Fuchs in uw proces te integreren, elimineert u de fouten van een manuele datavergaring. Meer efficiëntie dankzij minder administratieve fouten, meer transparantie en indrukwekkende snelheidstoenames.
Service en Ondersteuning van de RFID-Experts

Service en Ondersteuning van de RFID-Experts

Pepperl+Fuchs investeert al meer dan 25 jaar in het onderzoek en de ontwikkeling van RFID-technologie. Vertrouw op onze ervaren specialisten om u bij te staan met hun brede kennis van talloze RFID-toepassingen.
Identificatieoplossingen Op Maat

Identificatieoplossingen Op Maat

Van alle vereiste componenten (lees-/schrijfapparatuur, tags, besturingsinterfaces, kabels) tot alle standaard frequentiebereiken (LF, HF en UHF), Pepperl+Fuchs biedt een volledige systeemoplossing die perfect op uw specifieke behoeften aansluit.
Hoge Compatibiliteit voor een Eenvoudige Integratie

Hoge Compatibiliteit voor een Eenvoudige Integratie

Pepperl+Fuchs' RFID-componenten laten zich met bijna alle besturingssystemen op de markt combineren. Onze besturingsinterfaces ondersteunen alle frequentiebereiken en het gebruik van onze RFID-oplossingen blijft hetzelfde bij alle frequenties.

NIEUW! Onze meest recente portfoliotoevoegingen

RFID-poortlezeroplossing van Pepperl+Fuchs: Naadloze transparantie bij logistiektoepassingen

Een nieuwe RFID-poortlezeroplossing van Pepperl+Fuchs creëert naadloze transparantie bij de detectie van grote hoeveelheden RFID-tags. Het rendabele systeem is gebaseerd op een krachtige, gestandaardiseerde UHF RFID-technologie (ISO 18000-63 en EPC Klasse 1 Gen 2) en is speciaal geoptimaliseerd voor logistiektoepassingen, zoals tracking van inkomende en uitgaande goederen.

Meer informatie
Meer dan HF: De voordelen van HF RFID gecombineerd met unieke scancapaciteiten

Een ongeëvenaard hoog scanbereik en een variëteit aan handige extra’s samengevoegd in een plaatsbesparend, geoptimaliseerd ontwerp: Met de nieuwe serie RFID-lees-/schrijfapparaten biedt Pepperl+Fuchs een aantrekkelijk en compleet pakket als oplossing voor identificatietaken.

Meer informatie
RFID vereenvoudigd: Nieuw UHF-lees-/schrijfapparaat met gestandaardiseerde IO-Link-Interface

Pepperl+Fuchs breidt haar portfolio van UHF-lees-/schrijfapparatuur uit met de nieuwe F191: Hij combineert de voordelen van industriële UHF-technologie met een gestandaardiseerde interface voor IO-Link-communicatie, en is daarom een rendabel enabler-component voor een groot aantal standaardtoepassingen in sectoren zoals de intralogistiek, automotive en material handling.

Meer informatie
Eén basismodule, drie frequenties: Modulaire RFID-handhelds voor industriële omgevingen

Met behulp van een geavanceerd mechanisme kunnen RFID-lees-/schrijfkoppen voor verschillende frequenties (LF, HF en UHF) snel en eenvoudig zonder gereedschap aan de basismodule van de handheld worden bevestigd. Gebruikers kunnen zich hierdoor volledig op de identificatietaak concentreren. Om hen hierbij te helpen, is het basisapparaat voorzien van een 4,8 inch capacitief, gehard kleurentouchscreen, dat altijd duidelijk leesbaar is, zelfs bij niet-optimale verlichtingsomstandigheden. IP54-bescherming ondersteunt de geschiktheid van het toestel voor gebruik buiten en in andere veeleisende omgevingen.

Meer informatie
UHF-lees-/schrijfapparaat met ingebouwde industriële ethernetinterface en REST API

Het F190-B40 UHF RFID-lees-/schrijfapparaat biedt een ingebouwde industriële ethernetinterface en REST API. Met behulp van deze interfacetechnologieën kan dit lees-/schrijfapparaat, dat is ontworpen voor middellange detectieafstanden, snel en eenvoudig in OT- en IT-systemen worden geïntegreerd, waardoor het een aantrekkelijke oplossing is voor productiebesturing en -bewaking, tracking en tracing, maar ook voor andere Industrie 4.0-toepassingen in fabrieksautomatisering.

Meer informatie

Producten

Toepassingen

Op het gebied van RFID-technologie biedt Pepperl+Fuchs een compleet portfolio van perfect afgestemde componenten die een groot scala aan identificatietaken uitvoeren. Meer informatie over mogelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsvoorbeelden

RFID & AGV—Drie Praktische Toepassingsvoorbeelden

RFID op AGV’s

Of het nu gaat om handige automatisch geleide wagentjes, rollende montageplatformen of enorme zelfrijdende vrachtwagens, automatisch geleide voertuigen (AGV’s) in alle mogelijke vormen zijn niet meer weg te denken uit moderne productieprocessen. Ze vereenvoudigen dagelijkse routinetaken, helpen ressources besparen en versnellen transportprocessen. AGV’s verschillen echter in vorm en grootte, en de technologieën die de voertuigen in staat stellen automatisch of autonoom te werken, zijn dan ook zeer divers.

Vaak wordt RFID gebruikt, en indien op intelligente wijze toegepast, kan deze identificatietechnologie op basis van radiogolven verschillende taken op het AGV uitvoeren. Deze blog stelt u drie mogelijke versies voor.

RFID in Ex-Omgevingen—Drie Praktische Toepassingsvorbeelden

RFID in Explosiegevaarlijke Omgevingen

De waaier van RFID-toepassingen is zeker en vast niet beperkt tot de discrete of maakindustrie—de oplossing wint ook aan populariteit in procesinstallaties wegens de steeds toenemende eisen voor de markering van producten en materieel. Vaak moet echter rekening worden gehouden met explosiebeschermingsvereisten, omdat in ruimtes waar ontvlambare gassen, dampen, nevels of stof ontstaan, elektrische apparatuur een aanzienlijk veiligheidsrisico vertegenwoordigen.

Via deze blog vergaart u inzicht in drie toepassingsvoorbeelden die het succesvol en veilig gebruik van RFID in explosiegevaarlijke omgevingen onderschragen.

Toepassingsvoorbeelden

10 RFID-toepassingen

10 typische RFID-toepassingen

RFID is een uiterst veelzijdige technologie die in vele sectoren wordt ingezet. We hebben een lijst met tien toepassingsvoorbeelden uit tien industrietakken samengesteld. Doe inspiratie op uit de toepassingsvoorbeelden en ontdek hoe een flexibele RFID-technologie een betrouwbare identificatie en algemene efficiëntie in verschillende omstandigheden bevordert...

RFID Drijft Industrie 4.0 Aan

RFID Drijft Industrie 4.0 Aan

RFID speelt een sleutelrol in de creatie van toekomstbestendige, digitale fabrieken in de zin van Industrie 4.0: wanneer een product voorzien is van een RFID-tag bewaart het informatie over vereiste productiefasen of speciale criteria. Bovendien kan het nieuwe, bijkomende informatie opslaan wanneer productiefasen worden voltooid. De bevestiging van RFID-tags aan voorwerpen in de productieketen brengt dynamische structuren en flexibiliteit naar alle gebieden van de productie. Vind bijkomende informatie over de technologieën voor Industrie 4.0 van Pepperl+Fuchs—onder de noemer "Sensortechnologie 4.0®".

RFID-Oplossingen

Voor een onderzoeksproject aan het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) sloegen twaalf partners uit industrie en wetenschap de handen in elkaar om een flexibel transportsysteem te ontwikkelen. Het resultaat is KARIS PRO, een autonoom voertuig dat momenteel in de praktijk wordt getest. Dieter Schneider, Teamleider R&D Identificatiesystemen bij Pepperl+Fuchs, geeft uitleg over het project...

RFID-productmanager Dr. Klaus Schmitt geeft een rondleiding en verschaft inzicht in onze oplossingen die speciaal werden ontwikkeld voor de vleesverwerkende industriesectoren.

Aangeraden leesmateriaal: 5 redenen om industriële RFID in uw vleesverwerkende productiefaciliteit te gebruiken

Veelgestelde vragen over RFID

Deel 1: algemene vragen over RFID

Algemene vragen over RFID

Je bent geïnteresseerd in RFID-technologie, maar weet niet goed waar te starten? Het eerste deel van onze veelgestelde vragen verschaft je een algemeen inzicht in RFID. Ontdek de basiselementen van een set-up, de geschiedenis achter de technologie en de belangrijke voordelen die RFID kan bieden voor de identificatietaken in je specifiek proces...

Deel 2: RFID-leeskoppen

Veelgestelde vragen over RFID-leeskoppen

Een betrouwbare, contactloze identificatie hangt af van kwalitatief hoogstaande leesapparatuur. Ontdek de functioneringsprincipes van RFID-leeskoppen. Hoe werken ze en welke types zijn op de markt verkrijgbaar? Welke rol speelt antennepolarisatie en hoe vermijd je overspraak tussen leesapparaten? Lees ook het advies over hoe de ideale RFID-leeskop voor je toepassing te kiezen...

Deel 4: RFID-tags

Veelgestelde vragen over RFID-tags

RFID-tags verwijzen naar verschillende producten en zijn zowel terug te vinden in industriële toepassingen als in ons dagelijks leven. Leer meer over de functioneringsprincipes en verschillende transpondertypes. Wanneer gebruik ik een actieve tag in plaats van een passieve tag? Hoeveel informatie kan één tag opslaan? Hoe zit het met de levensduur van tags in zware industriële toepassingen? …

Deel 3: RFID-frequenties

Veelgestelde vragen betreffende RFID-frequenties

Om een contactloze gegevensuitwisseling via een RFID-systeem mogelijk te maken, worden radiogolven gebruikt voor communicatiedoeleinden. RFID-systemen gebruiken verschillende frequentiebereiken naargelang de toepassingseisen. Meer over de eigenschappen van deze frequentiebereiken. Wat karakteriseert hen? Waar worden ze gebruikt? Waardoor kan de signaaloverdracht worden beïnvloed? …

Contact