Discovering flexibility.
Increasing performance.
Securing a competitive edge.

Industriële thin clients

Volledige thin client-oplossing van controlekamer tot Ex-omgeving

Robuust design

Pepperl+Fuchs’ industriële box thin clients (BTC’s) beschikken over een duurzame behuizing met IP4x-beschermingsgraad. De compacte, solide, aluminium behuizing is bestand tegen uitdagende omgevingsomstandigheden in procesindustrieën. Dankzij de optie van een uitgebreid temperatuurbereik van -20 °C tot +60 °C en een ventilatorloze vormgeving, kunnen de BTC’s flexibel worden ingezet bij extreme temperaturen en kunnen ze worden opgeborgen in kasten, schuiven of andere bewaarplaatsen.
Langdurige Beschikbaarheid

Langdurige Beschikbaarheid

Gebruikers van de industriële thin clients halen voordeel uit de langdurige beschikbaarheid van hun hardware en software. Pepperl+Fuchs’ thin clients zijn gebaseerd op industriële componenten die langdurig beschikbaar zijn en een hoge betrouwbaarheid garanderen. De vooraf geïnstalleerde VisuNet RM Shell 5-firmware is gebaseerd op Windows® 10 IoT Enterprise 2019 LTSC, dat langdurige veiligheidsupdates van Microsoft omvat.
Ultra HD-compatibel

Ultra HD

Pepperl+Fuchs heeft de industriële thin clients geoptimaliseerd voor gebruik met de allernieuwste schermtechnologie. De compacte BTC12 is voorzien van twee DisplayPort™-interfaces, terwijl de BTC14 vier DisplayPort™-interfaces heeft die een maximum van vier Ultra HD-monitors met 4K-resolutie aan 60 Hz kunnen ondersteunen. Dit garandeert een optimaal overzicht van je processen.
Toezicht met RM Shell 5

RM Shell 5

Vooraf geïnstalleerde VisuNet RM Shell 5-firmware vereenvoudigt de configuratie en set-up van thin clients—de BTC12 en BTC14 kan al in enkele minuten worden opgezet. In combinatie met de VisuNet Control Center-software als add-on, kunnen gebruikers al hun VisuNet thin clients snel en handig configureren.

BTC14—gemaakt voor Quad Monitor-installaties

BTC12—ideaal voor Dual Monitor-installaties

Ontworpen met het oog op betrouwbaarheid

Explosieve atmosferen, zware industriële omstandigheden, extreme temperaturen—procesindustrieën stellen unieke uitdagingen voor mens en technologie. Pepperl+Fuchs’ industriële thin clients werden speciaal ontworpen om een betrouwbare en robuuste virtualiseringsoplossing te bieden voor de uitdagende omstandigheden van zware industriële omgevingen.

Gemaakt om langdurig hoge temperaturen, schokken en trillingen te weerstaan, kunnen de nieuwe BTC14 en welbekende BTC12 en BTC01 de meest uitdagende procestoepassingen aan. De robuuste BTC14 en BTC12 bieden gebruikers maximale installatieflexibiliteit. 

Controlekamer met BTC
Controlekamer met BTC

Robuust design

Geen oververhitting
De industriële thin clients zijn zelfs bij extreme temperaturen betrouwbaar. Ze zijn voorzien van een passief koelsysteem en meerdere koelribben om te voorkomen dat ze oververhitten.
In vrieskou
De robuuste thin clients zijn zelfs bestand tegen ijskoude temperaturen. Ze blijven functioneren in temperaturen van -20 °C tot +60 °C.
Gesloten behuizing
Dankzij hun gesloten IP4x-behuizingen zijn de BTC’s bestand tegen de uitdagende gebruiksomstandigheden van industriële controlekamers, zoals die in papierfabrieken.
Beveiligde interfaces
Alle connectoren kunnen mechanisch worden beveiligd zodat de thin clients bestand zijn tegen trillingen.

Installatieflexibiliteit

Controlekamer
DIN-railmontage
VESA-montage
Muurbevestiging
Montage van de BTC op je bureau
Zowel de BTC12 (voor Dual Monitor-installaties) als de BTC14 (voor Quad Monitor-installaties) bieden gebruikers een brede waaier van installatiemogelijkheden en een variëteit aan montageopties. Met hun robuust design en uitgebreid temperatuurbereik kunnen ze zonder problemen in controlekamers in zware industriële omgevingen worden ingezet. Monteer ze bovenop of onder een bureau, of bewaar ze in een schuif.

Je kan de BTC’s niet enkel in de buurt van je bureau monteren, er bestaan nog talrijke andere opties:

Toekomstzekere technologie

De compacte BTC12 beschikt over twee DisplayPort™-interfaces die het gebruik van Ultra HD-monitors met 4K-resolutie bij 60 Hz ondersteunen. Met zijn vier DisplayPort™-interfaces, werd de allernieuwste BTC14 speciaal ontworpen voor gebruik in Quad Monitor-installaties. Dit geeft je een optimaal overzicht van je processen. Een bijkomende DP++ optie laat gebruikers toe HDMI-monitors met een passieve DisplayPort™-adapter te verbinden. 

Bovendien zijn de industriële thin clients ook voorzien van moderne interfacetechnologie:

  • Dual gigabit ethernet voor netwerkredundantie
  • Seriële interfacepoort ter ondersteuning van legacy-randapparatuur
  • 4 x USB-poorten voor moderne randapparatuur
  • Breed bereik van de 16> 28 V DC-voeding voor industriële en kantoortoepassingen

Achterzijde van BTC12 en BTC14

Vergelijking van de BTC14 en BTC12

Click on the appropriate BTC version to see its features.

  • BTC14
  • BTC12
BTC14 BTC12
Interfaces 4x DisplayPort; up to 4x 4K
Processor AMD Ryzen Embedded V1202B
RAM 4 GB DDR4 (Standard)
8 GB DDR4 (optional)
Housing Aluminum Chassis
IP Rating IP4x
Operating Temperature - 20 °C to 60 °C
Mounting Option Desktop-, Wall-, Din-Rail-, VESA-Mounting
Mechanical Security All ports strain relieved and “lockable”
Cooling Method Passive cooling, heat dissipating housing
Certifications CE and FCC for Europe and US market access (in preparation)
Firmware RM Shell 5

Eenvoudige configuratie dankzij RM Shell 5

Om configuratie en set-up van thin clients te vereenvoudigen, werd vooraf VisuNet RM Shell 5-firmware voor verschillende besturingssystemen geïnstalleerd en geconfigureerd. Hierdoor zijn de BTC’s al snel klaar voor gebruik. De meest recente RM Shell-generatie is gebaseerd op Microsoft® Windows® 10 IoT Enterprise LTSB, dat langdurige veiligheidsupdates van Microsoft omvat. Bovendien beschikt RM Shell 5 over ingebouwde veiligheidsmechanismen die het systeem op betrouwbare wijze beschermen tegen malware en virussen.

Volledige thin client-oplossing

RM Shell 5-firmware is beschikbaar voor elk VisuNet-apparaat van Pepperl+Fuchs. Het maakt een volledige thin client-oplossing voor procesindustrieën mogelijk—van BTC’s in de controlekamer tot remote monitors in Zone 1/21. En dankzij de VisuNet Control Center-software kunnen operators alle toestellen makkelijk vanuit één centraal punt configureren, controleren en op efficiënte wijze beheren.

Highlights van VisuNet RM Shell 5

Configuratie en set-up binnen enkele minuten
Gebaseerd op Microsoft® Windows 10 IoT Enterprise 2019 LTSC
Ingebouwde veiligheidsmechanismen voor risicobeperking
VisuNet Control Center-software voor een efficiënt, gecentraliseerd systeembeheer
Beschikbaar voor elk VisuNet-apparaat uit Pepperl+Fuchs’ portfolio

Contact

Heb je vragen over onze thin clients of wil je graag meer informatie? Wij helpen je graag! Vul eenvoudigweg het contactformulier in en stuur ons een boodschap.