Pile Driver™-sensoren met een metalen kop

F76M- en F104M-inductieve sensoren

Voordelen

Robuuste sensorserie

Alle sensoren van deze serie zijn voorzien van een roestvrijstalen sensorkop, waardoor ze minder gevoelig zijn voor fysieke schade, zoals slijtage en schokken. Ontdek de robuuste sensorserie die voor een hogere installatiebeschikbaarheid in stans- of plaatwerktoepassingen zorgt!

Lasbestendige versies

Uiterst robuuste, lasbestendige versies zijn eveneens beschikbaar voor zware industriële toepassingen met hoge temperaturen en/of lasvonken. Met een lasslakbestendige coating en brandveilige kabeluitvoeringen zijn deze sensoren bij uitstek geschikt voor gebruik in zware industriële toepassingen!

De kleinste sensor met het laagste profiel

Als kleinste inductieve sensor met metalen sensorkop op de markt, beschikt de F76M over een compacte behuizing die uitstekend past in krappe ruimtes waar geen andere sensor met metalen sensorkop aan kan. De kleine sensor kan 0,5 mm diep worden ingebouwd in een stalen oppervlak, zonder dat dit het meetbereik beïnvloedt.

Pionier in sensortechnologie

Als uitvinder van de benaderingssensor en pionier op het gebied van sensortechnologie ontwikkelt Pepperl+Fuchs continu nieuwe producten en technologieën die naadloos in uw unieke toepassing kunnen worden geïntegreerd. Haal voordeel uit onze meer dan 60 jaren ervaring op het gebied van inductieve sensortechnologie!

Bestendigheid tegen hoge lasten en krachten

Inductieve sensoren in zware industriële omgevingen staan vaak blootgesteld aan mechanische belasting die hun levensduur inkort, wat dan weer tot een verhoogde stilstand leidt. Bij gebruik in werktuigmachines, bijvoorbeeld, eisen inwerkende krachten, slijtage en agressieve chemicaliën hun tol van sensoren. Voor dergelijke toepassingen biedt Pepperl+Fuchs sensoren met een metalen sensorkop die beschikken over een roestvrijstalen behuizing en metalen sensorkop.
In vergelijking met standaard cilindrische modellen, omvat de Pile Driver™ inductieve sensorserie de kleinste sensoren met metalen kop op de markt die meer montagemogelijkheden in diverse toepassingen mogelijk maken.

Ontdek de F76M en F104M inductieve sensoren die de beschikbaarheid van uw installatie helpen verhogen!

Highlights

Bestendigheid tegen zware omgevingsomstandigheden zoals vochtigheid en mechanische schokken
Een volledig gesloten, roestvrijstalen behuizing met metalen sensorkop garandeert corrosiebestendigheid, ondoordringbaarheid, drukbestendigheid, slijtvastheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid.
De C-serie sensoren met metalen kop zijn bestand tegen metaalslakken
F76M- en F104M-sensoren bieden een uitgebreid scanbereik

Maximale duurzaamheid en compactheid

F104M-serie sensoren met meetbereik van 6 mm

Pile Driver-sensor met metalen sensorkop

De Pile Driver™ voor opbouwmontage biedt 20% meer aan meetbereik dan een traditionele benaderingssensor, maar vereist slechts 1/10 van de montageruimte. De F104M-sensor beschikt over een kubisch ontwerp (32x20x8 mm) en meetbereik van 6 mm, terwijl de nog kleinere, kubische F76M-sensor (30x8x5.5 mm, afbeelding rechts) over een meetbereik van 2 mm beschikt—hetzelfde meetbereik als een 8 mm, cilindrische pile driver. Toegewijde FE- en NFE-versies detecteren staal of aluminium op volle meetafstand


F76M Weld-Immune Sensor with a 2 mm Sensing Range

pile driver metal face sensor

The F104M sensor offers an 8 mm profile, whereas the F76M sensor comes with an ultra-low, 5.5 mm profile, allowing users to integrate them in tight spaces while maintaining a maximum sensing performance and high uptime. The sensor’s sophisticated cable design is insensitive to oils, abrasion, and extreme heat. Molded power and output LEDs provide continuous status information, making it easier for users to detect if the sensor is in bad condition which helps prevent downtime.

Overzicht—Sensoren met metalen sensorkop

Toepassingen

Ontworpen voor gebruik in lascellen
Lascellen vereisen robuuste, duurzame sensoren die bestand zijn tegen uitdagende gebruiksomstandigheden, inclusief extreme hitte en lasspetters. De lasbestendige modellen beschikken over een POC-afscherming die volledig immuun is voor lasspetters, wat hen de ideale sensoren maakt voor dergelijke toepassingen.
Robuuste, vloeistofbestendige sensorserie
Standaardversies beschikken over een snijvaste PUR-mantel die bestand is tegen snijvloeistoffen en oliën. De afdichting van de sensorbehuizing voorkomt de insijpeling van vloeistoffen, waardoor de sensor perfect geschikt is voor betrouwbare objectdetectie in machines.
Crashpreventie tijdens het stempelproces
Tijdens het stempelproces identificeert de Pile Driver™ een te korte/te lange invoer of weggetrokken metaalslakken vóór een voltooide neerwaartse slag, wat het vastlopen van matrijzen voorkomt. Dit maakt de sensorserie ideaal voor het controleren of onderdelen aanwezig zijn op grijpers of de mechanische vingers van een transferpers.
Flexibele montage
Het geavanceerde opbouwontwerp met zijn ultralaag profiel van 8 mm laat gebruikers toe de sensor te integreren op plaatsen waar dat voorheen niet mogelijk was voor sensoren met een metalen behuizing en sensorkop. De in de kabel geïntegreerde voedings- en uitgangs-LED's bieden een ononderbroken, visuele indicatie van de operationele status.

Contact

Heeft u vragen over onze portfolio van sensoren met een metalen kop? Of wilt u graag bijkomende informatie? Wij helpen u graag! Vul het contactformulier in en stuur ons een boodschap.