Neoception Asset Tracker

Smart vedlikehold med en skybasert RFID-løsning

Redusere nedetid med Neoception Asset Tracker

Forebyggende vedlikehold

Forebyggende vedlikehold

Neoception Asset Tracker sporer ressurser som krever regelmessig vedlikehold, på en enkel og effektiv måte. Tilpassede varsler informerer servicepersonell så snart definerte terskelverdier nås.
Skybasert system

Skybasert system

Alle prosessdata lagres i Neoception-skyen, slik at viktig informasjon er tilgjengelig til enhver tid via smarttelefoner, nettbrett og PC-er over hele verden. Du kan også dra nytte av regelmessige oppdateringer via Neoception-skyen.
Enkel installering

Enkel installering

Løsningen består av bare en håndfull komponenter, er enkel å installere og krever ikke kompleks integrering. Nye ressurser kan enkelt legges til.
Økt effektivitet

Økt effektivitet

Neoception Asset Tracker muliggjør nøyaktig vedlikehold, slik at nedetid reduseres og effektiviteten på anlegget øker.

Hvordan fungerer den?

Neoception Asset Tracker er et skybasert ressursstyringssystem som kombinerer RFID-teknologi fra Pepperl+Fuchs med en gateway og nyskapende programvaretjenester fra Neoception. Anleggsressurser utstyres med RFID-tagger, slik at de enkelt kan spores ved et definert punkt i prosessen. For denne identifikasjonsoppgaven finnes det en rekke ulike lese-/skrivehoder for RFID for å dekke dine individuelle behov.

Neo Asset Tracker

En gateway sender den sporede informasjonen til Neoception-skyen. Neoception-programvaren analyserer dataene og angir hvor mange ganger en ressurs har gått gjennom prosessen. Du mottar tilpassede varsler når den forhåndskonfigurerte terskelverdien er nådd, slik at inspeksjoner og vedlikehold kan planlegges i tide.

Fordelen: Du kan kjøpe Neoception-programvare som en tjeneste. Det betyr at du bare betaler for tjenesten du faktisk bruker.

Tre komponenter

RFID-teknologi fra Pepperl+Fuchs
Gateway for tilkobling av RFID-teknologi og skyen
Neoception-programvare som en tjeneste

Eksempler på applikasjoner

Elektroplettering
Utallige deler elektropletteres hver dag – denne prosessen omfatter å dyppe delene i tanker med kjemikalier. Over tid bygges det opp materiale på dyppeutstyret, så det er nødvendig med regelmessige inspeksjoner for å overvåke tilstanden. Med Neoception Asset Tracker utstyres dyppeutstyret med tagger og spores hver gang den går gjennom galvaniseringsprosessen. Så snart utstyret har fullført et definert antall sykluser, varsles operatøren, slik at vedkommende kan planlegge vedlikehold på forhånd.
Betongstøping
Når betongblokker og -heller støpes, helles flytende betong i former laget av tre. Så snart betongen har tørket, fjernes den fra formen, som deretter brukes til neste betongblokk. Over tid må treformene byttes ut for å sikre kvaliteten på betongblokkene. Men hvordan vet du når de må byttes ut? RFID-teknologi sporer hvor ofte en treform er brukt til å forme betong. Uten manuell telling angir Neoception Asset Tracker når det er nødvendig med en inspeksjon.
Berg-og-dal-bane
Berg-og-dal-baner kjører utallige runder hver dag. Vognene slites selvfølgelig også ut og trenger vedlikehold fra tid til annen. For å gjøre hverdagen til berg-og-dal-bane-operatører enklere bidrar Neoception Asset Tracker til å identifisere vedlikeholdsbehov. Hver vogn utstyres med en RFID-tag, slik at den kan spores hver gang den passerer et bestemt punkt. Så snart vognen har kjørt et bestemt antall runder, utløses det et varsel for å angi at det er nødvendig med en inspeksjon.
Hva er applikasjonen din?
Trenger du en effektiv løsning for sporing når anleggs- eller applikasjonsressursene trenger vedlikehold? Du er bare noen få steg unna. Kontakt oss. Vi hjelper deg gjerne.

En perfekt kombinasjon

Programvare- og skytjenester fra Neoception

Neoception utvikler innovative programvareløsninger og industrielle IIoT-tjenester som er tilpasset kundenes individuelle forretningsprosesser og krav. Med denne tjenesten sørger Neoception for at kundene kan fokusere på sin egen virksomhet, mens tilpassede analyser og programvareløsninger bidrar til å øke effektiviteten og hente ut potensial.

Neoception-programvaretjeneste

Med Asset Tracker leverer Neoception en enkel og effektiv løsning for å redusere nedetid på grunn av uventet vedlikehold. Intuitiv, nettbasert tilgang er en del av systemet. Brukerne kan for eksempel enkelt få tilgang til en oversikt over ressurstilstander og alarmkonfigurasjon.

RFID-teknologi fra Pepperl+Fuchs

I mer enn 25 år har Pepperl+Fuchs drevet med forskning og utvikling innen RFID-teknologi. Pepperl+Fuchs har alt du trenger – fra alle nødvendige komponenter, som lesere og tagger, til alle vanlige frekvensområder (LF, HF, UHF).                                                              

RFID-teknologi fra Pepperl+Fuchs

Pepperl+Fuchs RFID-systemet integreres sømløst med Neoception-tjenestene for å skape et skybasert ressursstyringssystem som gir deg oversikt over anleggsutnyttelse og slitasje på komponenter.

Kontakt oss