Improving technology.
Ensuring stability.
Experiencing reliability.

VariKont med
Active Shielding Technology

Utformet for fleksibilitetSom oppfinner av nærhetssensoren og en pioner innen sensorteknologi, utvikler Pepperl+Fuchs kontinuerlig nye produkter og teknologier som sømløst kan integreres i din unike applikasjon. Active Shielding Technology ble utviklet for å få mest mulig ut av mekaniske toleranser og oppnå konsekvent lange koblingsavstander.

Nå er teknologien for første gang integrert i VariKont-serien. Den gir sensorer mulighet for aktiv registrering av både objekt og installasjonsmiljø, med lange koblingsavstander, uansett installasjonssituasjon og omliggende materiale. Dra fordeler av enklere utstyrsdesign og reduserte kostnader!

Høydepunkter

Konsekvente lange koblingsavstander på 30 mm for fluktmontering og 50 mm for ikke-fluktmontering – uavhengig av installasjonssituasjon!
Fleksibel systemplanlegging og enklere utstyrsdesign
Justerbart sensorhode for rask og enkel installasjon
Praktisk statusovervåking via godt synlige LED-lys
Intern kvalitetstesting overgår kravene til målapplikasjonene for industrimaskiner

Den riktige løsningen for alle miljøer

Ytelsen til kommersielt tilgjengelige nærhetssensorer er vanligvis begrenset, siden koblingsavstandene kan variere betraktelig
basert på installasjonssituasjonen og omliggende materiale. VariKont induktive sensorer med Active Shielding Technology bruker imidlertid
en kombinasjon av primærspole og sekundærspole til å oppnå lange koblingsavstander inntil 30 mm flukt og 50 mm ikke-flukt.

Fordeler

ikon for registreringsrekkevidde

Pålitelig teknologi

Uansett installasjonssituasjon – VariKont-sensorer med Active Shielding Technology oppnår lange koblingsavstander på 30 mm flukt og 50 mm ikke-flukt. Sensorene med høy EMC reagerer ikke på eksterne påvirkninger og mekaniske laster, og de kan fungere i temperaturer fra –25 til 75 °C.
ikon for anleggsdesign

Fleksibel applikasjonsdesign

Active Shielding Technology forenkler utstyrsdesign og reduserer kostnader, med maksimal installasjonsfleksibilitet uten innvirkning på koblingsavstander.
ikon for avmerkingsboks

Forenklet statusovervåking

LED-lys med god synlighet fra alle vinkler lar deg sjekke status når som helst.
ikon for enkel installasjon

Rask installasjon og enkel enhetsutskifting

Begge versjonene av sensoren har et justerbart sensorhode, og installasjon og utskifting er brukervennlig. Sensorhodet kan dreies i fem retninger for optimal innretting med objektet.

Mer fleksibilitet innen applikasjonsdesign

Omkringliggende materialer og installasjonsforhold påvirker koblingsavstanden til induktive sensorer – spesielt de med lang koblingsavstand. Denne påvirkningen må holdes så lavt som mulig, så sensorene kan brukes ved lengste mulige koblingsavstand. Tradisjonelle sensorer bruker skjerming for å oppnå dette, men de har ofte tap og begrensede rekkevidder.

Ved hjelp av nyutviklede Active Shielding Technology kan krevende installasjonssituasjoner og lange koblingsavstander oppnås samtidig. Temperaturområdet på –25 til 75 °C holder seg også stabilt sammenlignet med konkurrerende sensorer med økte koblingsavstander. 

VariKont med lang koblingsavstand
VariKont-sensor med primær- og sekundærspoler

Sekundær spole kompenserer for miljøpåvirkninger

VariKont og VariKont L2 induktive sensorer med lange koblingsavstander drives med en primær og en sekundær spole. Primærspolen registrerer objektet – akkurat som med tradisjonelle sensorer. Samtidig måler den sekundære spolen miljøet, inkludert installasjonssituasjonen og det omliggende materialet.

Informasjonen som hentes inn, brukes deretter til å kompensere for miljømessige påvirkninger. Dette bidrar til å oppnå lange koblingsavstander på 30 mm flukt og 50 mm ikke-flukt.

Koblingsavstand i forskjellige installasjonssituasjoner

Kontakt oss

Har du spørsmål om VariKont-serien med Active Shielding Technology, eller ønsker du mer informasjon? Vi hjelper mer enn gjerne til! Fyll ut kontaktskjemaet, og send oss en melding.