Serviceline Industrial Sensors
Serviceline Explosion Protection

Pepperl+Fuchs presenterer en helt ny serie vibrationssensorer

2021-11-12

Ny portfölj av vibrationssensorer
Den nya vibrationssensor-serien från Pepperl+Fuchs—godkänd för Ex-områden

Från fräsmaskiner till pumpar och fläktar till vindkraftverk – varhelst vibrationer uppstår spelar tillståndsövervakning och förebyggande underhåll en avgörande roll för att hålla personal och utrustning säker. För att utföra tillförlitliga mätningar av vibrationshastighet och acceleration i låga eller höga frekvensområden erbjuder Pepperl+Fuchs tre nya serier av vibrationssensorer. Dessa enheter för globala applikationer kommer med godkännanden för Ex-områden upp till Zon 1/21 och Div. 2, samt certifieringar för funktionell säkerhet SIL1/PL c och SIL2/PL d — som uppfyller de högsta säkerhetskraven.


Tre serier för olika applikationer

Till skillnad från jämförbara produkter har Pepperl+Fuchs vibrationssensorer ett särskilt brett mätområde, som kan mäta vibrationer på upp till 128 mm/sekund. Med inkapslad elektronik i ett robust kompakt hölje utmärker sig dessa sensorer genom sin underhållsfria drift och särskilt långa livslängd. De finns i tre utföranden med olika funktionsområden:

VIM3-sensorerna är de minsta vibrationssensorerna i serien, lämpliga för mindre komplexa applikationer. De är certifierade upp till SIL 1/PL c för användning i säkerhetsapplikationer.

Sensorerna i VIM6-serien är designade för användning i områden med hög temperatur, där de används för att mäta temperatur såväl som vibrationer. En analog utgång finns tillgänglig för varje uppmätt värde. VIM6-serien finns tillgänglig med duplex stålhölje och är godkänd för användning i Ex-områden upp till zon 1/21.

VIM8-serien med inkapslad elektronik är designad för användning i tuffa miljöer, Ex-område zon 1/21 samt offshoreapplikationer. Givarna levereras med SIL 2/PL d-godkännande och ett temperaturområde på -35 ... +125 °C. Dessutom är vibrationssensorerna utrustade med ett antal sofistikerade funktioner. Till exempel, med hjälp av den integrerade kamfunktionen kan maskinlagrens tillstånd övervakas och maskinens stilleståndstid eller fel kan förhindras innan skador uppstår. Som tillval kan användare definiera två gränsvärden via vridomkopplare. Så snart dessa värden överskrids, matas de ut via två reläer för prediktivt underhåll. Detta eliminerar behovet av omfattande mjukvaruutveckling för att utvärdera signalvärdena i en PLC.I turbiner och andra maskiner mäter vibrationssensorerna från Pepperl+Fuchs på ett tillförlitligt sätt vibrationshastighet och acceleration.

Användbara tillbehör komplettera portföljen

Portföljen av vibrationssensorer kompletteras med användbara tillbehör, inklusive monteringsadaptrar, en flexibel metallledning och en skyddande gummihylsa. Metallröret, som finns för sensortyperna VIM6 och VIM8, skyddar kablarna från mekanisk påfrestning samtidigt som gummihylsan ger extra skydd mot fukt och smuts.


Höjdpunkten på de nya vibrationssensorerna

  • Tre nya vibrationssensorer med godkännanden upp till zon 1/21 (Div. 2) för optimal anläggningstillgänglighet och processsäkerhet
  • Särskilt robust kapslingsdesign och lämplig för säkerhetsapplikationer enligt SIL 1/PL c och SIL 2/PL d
  • Den största vibrationssensorn VIM8 med inkapslad elektronik tål särskilt höga mekaniska och kemiska belastningar och är gjord med två justerbara reläer för att detektera kritiska gränser
  • Användbara tillbehör: Skyddsgummihylsa skyddar mot hårt väder; metallrör skyddar kabeln mot mekanisk påfrestning

e-nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få regelbundet nyheter och intressant information om hela automatiseringsvärlden.

Prenumerera
amplify – Pepperl+Fuchs tidskrift

Upptäck vår nättidning! Spännande framgångshistorier, tillämpningsrapporter, intervjuer och regionala nyheter väntar på dig.