Serviceline Industrial Sensors
Serviceline Explosion Protection

PMI360D-F130 möjliggör kontinuerligt materialflöde i textilmaskiner

Positioneringssystem ger exakt vinkelmätning

Tillämpning

Det tyg som används för att tillverka ett brett utbud av slutprodukter inom textilindustrin tillverkas till en början av olika trådar som bearbetas i stickmaskiner. Tyget förbehandlas sedan i tvätt- och blekningsfabriker. När tyget har färgats i en kallfärgningsfabrik utförs en mekanisk procedur för att förhindra krympning. Det sista steget är den helautomatiserade tillskärningsprocessen. Det kontinuerliga materialflödet regleras genom hela tygtillverkningsprocessen av styrning av dansararmen eller oscillatorkompensation. 


Målet

För att säkerställa att produktionsprocesserna fungerar smidigt får det inte förekomma slitage på materialet – ens under hög spänning. Målet är att upprätthålla en konsekvent materialspänning. Det innebär att spänningar som är för låga måste upptäckas för att undvika överlappningar eller veck i materialet. En sensor bör användas för att mäta vinklar kontinuerligt och exakt, vilket säkerställer tillförlitliga tillverkningsprocesser och hög tillgänglighet på anläggningen. 


Lösningen

PMI360D-F130 Positioneringssystem
PMI360D-F130 Positioneringssystem

Det analoga mätsystemet PMI360D-F130 är en optimal lösning för den här uppgiften tack vare det skalbara mätområdet och de fritt parametreringsbara växlingspunkterna eller -fönstren. Dess kontaktfria avsökningssystem i IP67-kapsling tål även de tuffaste driftsförhållandena. ”Pekarrörelsen” i oscillatorns kompensering omvandlas till en strömsignal (driftområde 4–20 mA), som används för styrning av matningsdrivningen. En processdisplay visar PMI360D-F130-signalerna för driftspersonalen.

 

Tekniska funktioner:

  • Mätområde: 0°–360°
  • Skalbar analog utgång
  • Utgångstyp: Två PNP-kontaktutgångar, normalt öppna, skyddade mot omvänd polaritet, kortslutningssäkra
  • Skyddsklass: IP67
  • Justerbara omslagspunkter
  • Inte känslig för vibrationer eller stötar från axeln

Fördelarna

Det analoga mätsystemet PMI360D-F130 möjliggör hög anläggningstillgänglighet och säkerställer därför smidiga produktionsprocesser. Positioneringssystemet fungerar tillförlitligt, även under svåra driftsförhållanden. Enheten kan användas med standardaktivatorn eller specialtillverkad aktivator. Den analoga utgången kan skalas specifikt till önskat vinkelintervall. Förutom återkoppling om den analoga vinkelpositionen tillhandahåller sensorn två programmerbara växlingsfönster för övervakning av slutpositionen.


I korthet

  • Positioneringssystemet PMI360D-F130 säkerställer ett kontinuerligt materialflöde i textilmaskiner
  • Kontaktfritt, slitagefritt vinkelmätningssystem med ett mätområde från 0 till 360 grader
  • Effektiv vinkelpositionsåterkoppling – mätning och växling i en enda enhet
  • Helt inkapslade sensorer med upp till IP67-skyddsklass för de tuffaste driftsförhållandena

e-nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få regelbundet nyheter och intressant information om hela automatiseringsvärlden.

Prenumerera
amplify – Pepperl+Fuchs tidskrift

Upptäck vår nättidning! Spännande framgångshistorier, tillämpningsrapporter, intervjuer och regionala nyheter väntar på dig.