Sensorlösningar för batteritillverkning

Från battericell till batterimodul till batteripaket: Pepperl+Fuchs erbjuder kraftfull sensorteknik för automatiserad batteriproduktion.

Upptäck framtidens batteritillverkning!

Oavsett om det är i egenskap av hjärtat i elfordon eller lagringsmedium för elektricitet från förnybara energikällor: Batteriet spelar en central roll för framtidens mobilitet och energiförsörjning.

För att säkerställa maximal kvalitet och smidiga processer vid batteritillverkningen krävs kraftfull sensorteknik. Pepperl+Fuchs erbjuder ett komplett sortiment för det här användningsområdet, från sensorer till industriell kommunikation. Det gör att alla processteg kan optimeras – från tillverkningen av battericeller till monteringen av batterimoduler i batteripaket. Med årtionden av erfarenhet inom automationsteknik, individuell rådgivning och omfattande kunskap från otaliga lösta tillämpningar hjälper Pepperl+Fuchs dig att hitta rätt produkt för din utmaning.

Upptäck våra sensorlösningar för batteritillverkning!

Egenskaper

Omfattande sensorportfölj för maximal kvalitet och effektivitet vid batteritillverkning
Tillförlitlig övervakning av alla processteg vid tillverkning av battericeller
Kraftfulla tekniker för tillverkning, inspektion och montering av batterimoduler
Årtionden av erfarenhet inom automationsteknik – för optimala kundspecifika lösningar

Tillverkning av battericeller

Tillverkning av battericeller

Vid tillverkning av battericeller stackas anod- och katodfolier växelvis, och var och en separeras av en separatorfolie. I den här processen är behovet av övervakning i kalandermaskinen högt. Dubbel matning av folier, ett nätbrott eller otillräcklig nätspänning leder snabbt till produktionsfel eller driftstopp. För att förhindra detta erbjuder Pepperl+Fuchs lämpliga sensorer som enkelt kan anslutas till styrenheten och molnet via IO-Link.

Tillverkning av batterimoduler

Tillverkning av batterimoduler

När tillverkningen av battericeller är klar monteras deenskilda battericellerna i batterimodulerna. För att övervaka den här processen används Pepperl+Fuchs produkter för industriell vision. Visionssensorer identifierar battericellerna och verifierar korrekt antal och orientering, samtidigt som en industriell händelsekamera övervakar hela tillverkningsprocessen.

Inspektion och montering av batterimoduler

Inspektion och montering av batterimoduler

För att säkerställa konsekvent hög kvalitet är tillförlitlig inspektion av batterimoduler mycket viktig. Pepperl+Fuchs erbjuder lämplig industriell sensorteknik både för inspektion av modulerna och för efterföljande montering i batteripaket.

Batteriet – i fokus i olika branscher

Oavsett om det gäller e-mobilitet, lagring av elektricitet från förnybara energikällor eller elektronikindustrin har batteriet en central roll i olika branscher världen över.
E-mobilitet

Batteriet är själva hjärtat, och för närvarande den dyraste komponenten, i en elbil – vilket är anledningen till att produktionen kräver processer som är av högsta kvalitet och effektivitet. Detta säkerställs via lämplig sensorteknik från Pepperl+Fuchs. Dessutom finns en omfattande portfölj tillgänglig för många andra processer som rör produktionen av elfordon.

Läs mer
Förnybar energi

Kraftfulla batterier behövs för att lagra klimatneutral elektricitet från vindkrafts- eller solcellsanläggningar. Efterfrågan på batterilagring ökar därför kontinuerligt, både för nätoperatörer och i privata hem. Med sensorteknik från Pepperl+Fuchs kan de batterilagringssystem som krävs tillverkas med särskild effektivitet. Pepperl+Fuchs erbjuder även ett brett utbud av kompatibla sensorlösningar för andra uppgifter som rör solenergi- och vindkraftsanläggningar.

Läs mer
Elektronikindustri

Batteritillverkning är ett av de största tillväxtområdena inom den globala elektronikindustrin. Många andra processer inom elektronikindustrin kan också automatiseras med industriell sensorteknik från Pepperl+Fuchs – från solcellsproduktion till bearbetning av kretskort.

Läs mer

Anpassade lösningar för batteritillverkning

Har du behov som kräver mer än vad som finns i den befintliga Pepperl+Fuchs-portföljen? Vi utvecklar anpassade lösningar för dina specifika tillämpningar – från modifierade standardprodukter till nyutvecklade produkter baserade på befintlig teknik. Med individuell rådgivning och årtionden av erfarenhet inom automationsteknik hittar vi rätt lösning för alla dina batteritillverkningstillämpningar.

Kontakta

Har du några frågor om våra sensorlösningar för batteritillverkning?
Vi hjälper dig gärna! Skicka ett e-postmeddelande eller boka en tid med en av våra experter för att få mer information om de produkter som du är intresserad av.