Discover our Vision.

Detect, identify, measure and position in all dimensions.

Din partner för industriell vision

Industriell vision används när funktioner och egenskaper för produkter måste inspekteras visuellt. I den processen måste sensorerna och systemen vara tåliga och fungera tillförlitligt enligt kraven för miljön.

Pepperl+Fuchs har rätt visionssensorer och visualiseringssystem för alla krav inom industriell vision: det omfattande utbudet innehåller allt från universalsensorer till applikations- och kundspecifika produkter till nyckelfärdiga lösningar och målet är att uppnå tillförlitlig bildbehandling. Oöverträffad teknik ser till att du kan uppnå maximala prestanda för alla mått och under alla miljöförhållanden: med 2D- och 3D-visionsteknik, som flygtid och stereoseende och den kraftfulla laserljussektionstekniken, kan du lösa nästan alla uppgifter inom industriell vision med maximal tillförlitlighet: avläsning, identifiering, mätning och placering.

För avancerade uppgifter kan lösningsspecialisterna på VMT Bildverarbeitungssysteme GmbH, ett Pepperl+Fuchs Group-företag, hjälpa till med nyckelfärdiga lösningar. Lösningsspecialisterna utvecklar, installerar, optimerar och underhåller innovativa bildbehandlings- och lasersensorlösningar för alla arbetsuppgifter inom kvalitetsinspektion eller robotvision tillsammans med sina kunder.

Är du på jakt efter den optimala produkten? Välj de uppgifter inom industriell vision som du vill utföra i vårt urvalsverktyg och visa vår rekommendation. Eller kontakta oss – våra experter hjälper dig att hitta rätt sensor eller visualiseringssystem för din tillämpning.

Tillämpningar och användningsområden

Våra visionsprodukter är lika mångsidiga som de är tillförlitliga. Pepperl+Fuchs sortiment erbjuder en lämplig enhet för varje uppgift inom industriell vision:

3D-detektering Detektering av objekt i tredimensionellt utrymme
3D-detektering
Detektering av objekt i tredimensionellt utrymme
2D-profildetektering med X- och Z-axel Höjdprofildetektering på en laserlinje
2D-profildetektering med X- och Z-axel
Höjdprofildetektering på en laserlinje
2D-bildbehandling med x- och y-axel Utvärdering av tvådimensionella områdesbilder
2D-bildbehandling med x- och y-axel
Utvärdering av tvådimensionella områdesbilder
Närvarokontroll Kontrollerar eventuell förekomst av objekt
Närvarokontroll
Kontrollerar eventuell förekomst av objekt
Fullständighetskontroll Kontroll avseende korrekt antal objekt
Fullständighetskontroll
Kontroll avseende korrekt antal objekt
Formdetektering Formmatchning med referensprofil eller -kontur
Formdetektering
Formmatchning med referensprofil eller -kontur
Färgdetektering Klassificering av objekt och miljöer i enlighet med färgklasser och färgscheman
Färgdetektering
Klassificering av objekt och miljöer i enlighet med färgklasser och färgscheman
Positionering  Positionskontroll av objekt och utmatning av positionsdata
Positionering
Positionskontroll av objekt och utmatning av positionsdata
Utrymmesövervakning Övervakning av områden eller utrymmen
Utrymmesövervakning
Övervakning av områden eller utrymmen
Mätning Dimensionering av objekt och utmatning av mätdata
Mätning
Dimensionering av objekt och utmatning av mätdata
Avläsning av kod Läsning av alla vanliga 1-D- och 2-D-koder samt en mängd vanliga kodsymbologier
Avläsning av kod
Läsning av alla vanliga 1-D- och 2-D-koder samt en mängd vanliga kodsymbologier
OCR-läsning Konvertering av utskriven text till maskinläsbara tecken
OCR-läsning
Konvertering av utskriven text till maskinläsbara tecken
Kombinerade tillämpningar Kombination av flera visualiseringsverktyg för att utföra olika uppgifter samtidigt
Kombinerade tillämpningar
Kombination av flera visualiseringsverktyg för att utföra olika uppgifter samtidigt

Fördelar

Omfattande visionssortiment

Pepperl+Fuchs omfattande visionssortiment erbjuder olika produkter och tekniker för en mängd tillämpningar inom maskinvision. Sensorerna och teknikerna kan användas för nästan alla uppgifter inom industriell vision med högsta noggrannhet.

Optimala sensorer för din tillämpning

Oavsett om du behöver specialsensorer för olika utmaningar eller universalsensorer för maximal flexibilitet har vi den perfekta produkten för din automatiseringstillämpning. Med rätt teknik och rätt sensor uppfyller vi kraven för den visionsuppgift du behöver utföra.

Individuell produktrådgivning

Individuell konsultation och regelbundet utbyte med våra kunder är grunden för våra sensorer och våra visualiseringssystem. Våra experter på visionstillämpningar analyserar din tillämpning och dess miljöparametrar för att hitta den optimala produkten tillsammans med dig.

Nyckelfärdiga lösningar

Våra VMT-specialister på visionslösningar har mer än 25 års erfarenhet och har utformat mer än 5 000 system. De är din tillförlitliga partner för fullständiga nyckelfärdiga lösningar inom alla områden av maskin- och robotvision.

Hitta din optimala visionssensor

Vem känner till dina användningsområden bättre än du? Klicka igenom de olika tillämpningskraven och hitta den optimala visionssensorn för din specifika tillämpning.

Detektering

Positionering,
utrymmesövervakning,
mätning

Identifiering

Kombinerad tillämpning

Närvaro

Fullständighet

Form

Kodavläsning

OCR

2D

3D

2D

3D

2D

3D

Färg

2D

3D

2D

Riktad

Ej riktad

Riktad

Ej riktad

X,Y

X,Z

X,Y

X,Z

SmartRunner

börja om

VOS

börja om

SmartRunner 3-D

börja om

SmartRunner

börja om

VOS

börja om

SmartRunner 3-D

börja om

VOS

börja om

SmartRunner

börja om

SmartRunner 3-D

börja om

VOS

börja om

VOS

börja om

SmartRunner

börja om

SmartRunner 3-D

börja om

VOS

VOS-I

börja om

VOS

börja om

VOS

börja om

3D-visionssensorer

3D-visionssensorer

Med 3D-visionsteknik ger SmartRunner Explorer 3D-sensorerna 3D-punktmolnbilder med hög precision utöver 2D-bilderna. Beroende på tillämpning finns enheter med teknik för stereovision eller ToF-teknik (time-of-flight) tillgängliga. Som rådatasensorer är SmartRunner Explorer 3-D-sensorerna lämpliga för en mängd olika tillämpningar som kräver detaljerad insamling.

2D-visionssensorer2D-visionssensorer

Universella 2D-visionssensorer i VOS-serien har ett komplett paket med modulär maskinvara och integrerade visualiseringsverktyg för en mängd olika typer av detektering, identifiering, mätning och positionering – i en enda enhet. Deras höga prestanda och flexibilitet vid användning överbryggar de universella visionssensorerna avståndet helt mellan fotoelektroniska standardsensorer och mer komplexa visualiseringssystem.

Laserprofilsensorer

Laserprofilsensorer

Tekniken för laserljussektionen bygger på en projicerad laserlinje som registreras av en kamera för att mäta höjdprofilen på ett objekt. Den unika kombinationen av tekniken för laserljussektionen och en 2D-visionssensor gör laserprofilsensorerna i SmartRunner-familjen perfekt lämpade för bildtagning av profil och område. Tillämpningsspecifika- och rådatasensorer löser detekteringsuppgifter såväl som positionerings- och mätningsuppgifter på ett tillförlitligt sätt – även med låga objektkontraster.

Tillämpningsspecifika sensorer

Specifika sensorer

Förutom standardsensorer erbjuder Pepperl+Fuchs även tillämpningsspecifika och anpassade enheter för en mängd tillämpningsbehov inom industriell vision. Dessa sensorer har utvecklats speciellt för att lösa specifika tillämpningar på ett optimalt sätt. Positioneringssystemet PGV, till exempel, är optimerat för banvägledning i automatiskt styrda fordon, medan PHA-visionssensorn specialiserar sig på detaljerad hyllpositionering i höglager. Välj en lämplig sensor eller få råd från våra experter.

Översikt av visionstillämpningar

Har du ännu inte hittat den perfekta sensorn för din tillämpning? Ta en titt på våra tillämpningsspecifika och anpassade produkter!Nyckelfärdiga lösningar

Är du på jakt efter en komplett nyckelfärdig kvalitetskontrollösning för din produktionslinje som fungerar dygnet runt men våra visionsprodukter uppfyller inte dina krav? Behöver du en lösning för robotvision eller robotstyrning? Vill du att systemet ska integreras med ditt automationssystem, anslutas till din robotstyrenhet eller migreras till ditt ERP- eller molnsystem? Kontakta vårt team på VMT som har ypperliga lösningar och som förverkligar dina idéer!

Lösningsspecialisterna på VMT, ett företag inom Pepperl+Fuchs-koncernen, arbetar tillsammans med kunderna för att utveckla, installera, optimera och underhålla innovativa bildbehandlings- och lasersensorlösningar för alla arbetsuppgifter inom kvalitetsinspektion och robotvision.

VMT

Kontakta

Är du fortfarande på jakt efter rätt lösning för din visionstillämpning? Eller vill du ha mer information? Vi hjälper dig gärna! Fyll i kontaktformuläret och skicka oss ett meddelande.