Providing variety.
Simplifying integration.
Ensuring safety.

SIL 2-/PL d-geclassificeerde inductieve veiligheidssensoren

Voordelen

Sensor zonder dode zone

Betrouwbare detectie zonder dode tijd

In tegenstelling to andere benaderingssensoren, hebben de inductieve veiligheidssensoren van Pepperl+Fuchs geen dode zone. Dit betekent dat gegevensoverdracht niet aan minimumafstanden is onderworpen. Gebruikers kunnen standaard actuatorkoppen gebruiken zonder het doelobject of machineonderdeel te moeten aanpassen.
Performance Level d Icon

Hoge procesveiligheid conform SIL 2-/PL d-normen

Nieuwe veiligheidssensoren beschikken over SIL 2- en PL d-certificaten, wat hun conformiteit qua functionele veiligheid en de machinerichtlijn garandeert. Bij redundante implementatie, kan zelfs een standaard van SIL 3/PL e worden behaald. Hoge veiligheidswaarden vereenvoudigen integratie in het veiligheidscircuit en zorgen voor een aanzienlijke verlenging van de werkingscycli.
easy handling icon

Vereenvoudigde integratie en werking

Een gestandaardiseerde OSSD-interface (waarbij OSSD voor „Output Signal Switching Device” staat) opent een rechtstreekse verbinding met de veiligheidsbesturing of I/O-module. Uitgebreide veiligheidsdocumentatie ter ondersteuning van de integratie. De sensoren kunnen via kabel of standaard M12-plug worden aangesloten.
temperature icon

Ontworpen voor outdoortoepassingen

Het assortiment omvat vier modellen met verschillende ontwerpen (cilindrisch, rechthoekig) en schakelafstanden, wat een brede waaier aan toepassingsmogelijkheden creëert. De zeer robuuste, cilindrische versies zijn bestand tegen een uitgebreid temperatuurbereik van -40 °C tot +85 °C en beschikken over een E1-certificatie—ze zijn dan ook ideaal om op mobile equipment te worden ingezet.

Geoptimaliseerde portfolio voor zware industriële omgevingen

De geoptimaliseerde sensorserie biedt een variëteit aan behuizingsstijlen en roestvrijstalen modellen. Ontdek de nieuwe SIL 2-/PL d-geclassificeerde inductieve veiligheidssensoren van Pepperl+Fuchs die de veiligheid van zowel personeel als machines in jouw toepassing verhogen!

Ontdek de verschillende behuizingsversies: M12, M18, M30 en Varikont L2M

  • Technical data
  • Varikont L2M
  • Compact, cubical housing design with metal base
  • Non-flush mounting
  • M12 plug connector
Requires Goolge Chrome, Firefox, Safari, Opera, and Internet Explorer version 9 Beta
 
 
Varikont L2M

Eenvoudige werking en betrouwbare detectie zonder dode tijd

detectie zonder dode tijd

Inductieve veiligheidssensoren vereisen geen speciaal gecodeerd doelobject en kunnen worden gebruikt met standaard, metalen actuatorkoppen. Gezien ze geen dode zone hebben, kunnen ze makkelijk worden gemonteerd en vergen ze geen verdere aanpassing. Dit spaart zowel tijd als geld. Bovendien kunnen contactloze veiligheidssensoren dankzij de gestandaardiseerde OSSD-interface makkelijk en rechtstreeks op de veiligheidsbesturing worden aangesloten.

Maximale procesveiligheid conform SIL 3-/PL e-normenSIL 2-/PL d-geclassificeerde inductieve veiligheidssensoren

Met de nieuwe inductieve veiligheidssensoren genieten gebruikers van een maximale prestatie en flexibele implementatie van SIL 2-/PL d-goedgekeurde veiligheidssystemen. Bij redundante implementatie, kan zelfs een standaard van SIL 3/PL e worden behaald. Hoge veiligheidswaarden vereenvoudigen niet enkel de integratie in het veiligheidscircuit, maar garanderen ook dat regelmatige testen minder vaak moeten worden uitgevoerd, wat werkingscycli verlengt. Regelmatige testcycli behoren nu tot het verleden.

Toepassingen voor SIL 2-/PL d-geclassificeerde inductieve veiligheidssensoren

Betrouwbaar transport van materiaalwagens met AGV’s
Een vlotte voorraadstroom is van groot belang voor een efficiënt productieproces, en steeds vaker brengen AGV’s onderdelen naar verschillende plaatsen in een fabriek. Inductieve veiligheidssensoren zorgen voor een correcte positionering van materiaalwagentjes op AGV's
Niveaumeting op schaarliften in de automobielproductie
Op de productielijn worden inductieve veiligheidssensoren gebruikt om op betrouwbare wijze schaarliften te detecteren in overeenstemming met SIL 2-/PL d-normen. Zodra een lift volledig is geopend, wordt de eindpositie door veiligheidssensoren gecontroleerd.
Controle van veiligheidsinrichtingen in geautomatiseerde productieprocessen
Continu toezicht op veiligheidsinrichtingen garandeert de veiligheid van personeel op de fabrieksvloer wanneer zij omgaan met persmachines of werktuigmachines. Inductieve sensoren waken er ononderbroken over dat veiligheidsinrichtingen gesloten zijn vooraleer processen kunnen worden gestart of verdergezet.
Boutenverificatie op mobiele kranen
Inductieve veiligheidssensoren worden ingezet op kranen en ander mobile equipment. Wanneer de telescopische arm van een kraan wordt uitgestrekt, detecteren sensoren de bouten aan het uiteinde van het mechanisme. Verdere uitstrekking is enkel mogelijk indien de veiligheidsbouten gedetecteerd werden.
Toezicht op veiligheidsdeuren in laswerkplaatsen
Inductieve veiligheidssensoren worden gebruikt om de veiligheid van personeel in laswerkplaatsen te garanderen. Ze verifiëren of veiligheidsdeuren effectief gesloten zijn vooraleer het lasproces in gang kan worden gezet.

Inductieve veiligheidssensoren in AGV’s en op schaarliften

SIL 2-/PL d-geclassificeerde inductieve veiligheidssensoren worden gebruikt in toepassingen waar mens en machine samenwerken in krappe ruimtes—hun compacte behuizing maakt hen ideaal voor integratie in bedrijfsinstallaties of machines zoals Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s).Inductieve veiligheidssensoren op schaarliften

 

De gestandaardiseerde OSSD-interface laat toe de apparaten maken makkelijk en rechtstreeks te verbinden met bestaande veiligheidscontrollers en IO-modules. Op de productielijn kunnen inductieve veiligheidssensoren in of op schaarliften worden gemonteerd, waar ze betrouwbare en veilige eindposities detecteren.

Functionele veiligheid voor al je toepassingen

Als de marktleider op het gebied van elektrische veiligheidscomponenten, helpt Pepperl+Fuchs je om aan de normen te voldoen.

Of je nu op zoek bent naar een SIL 3-geclassificeerde interfacemodule of een sensor die aan PL e-normen voldoet, ons uitgebreid productassortiment van meer dan 700 SIL-/PL-gecontroleerde apparaten biedt je een overvloed aan mogelijkheden onder één dak. Op deze manier garanderen we dat je steeds de beste oplossing voor jouw individuele toepassing vindt.

Functionele veiligheid

Contact

Welke voordelen kunnen de nieuwe inductieve veiligheidssensoren me in mijn toepassing bieden? En welke versies zijn meest geschikt? We beantwoorden deze en andere vragen graag. Stuur ons je vraag en boek een persoonlijke consultatie met één van onze experts.