Metal Forming Solutions to Protect Dies, Increase Uptime, and Track Asset

Modernize Your Processes with Sensor, IIoT, and RFID Solutions from Pepperl+Fuchs.

Sensoroplossingen voor Moderne Metaalbewerking

De inductieve, optische en ultrasone sensoren, alsook de RFID-systemen, roterende encoders en IIoT-producten van Pepperl+Fuchs zijn de perfecte oplossing voor het moderniseren van uw metaalbewerkingsprocessen.

Het inbedden van onze sensoren in de matrijzen helpt matrijsbreuken te voorkomen door defecten te detecteren voordat de matrijs sluit. De algemene productiviteit wordt verhoogd aangezien de sensoren tijdsverlies ten gevolge van onderhoud en het sorteren van defecte onderdelen elimineren.

Ontdek onze sensoroplossingen voor metaalbewerking en vind het ideaal product voor uw specifieke toepassing!

Highlights

Voorkom matrijsbreuk door defecten te detecteren voordat de matrijs sluit
Elimineer verliezen in productiviteit t.g.v. onderhoud en sortering van defecte onderdelen
Controleer werkstukken, gereedschappen, drukplaten, voorboorgaten en nog veel meer
Plan voor de toekomst met de hulp van een toonaangevende IIoT-deskundige

Matrijsbescherming

pile driver op persgereedschap voor plaatstaal

Zelfs de kleinste schade aan een matrijs kan al snel tot grote herstellingskosten leiden. Voeg daarbij het productiviteitsverlies en het is duidelijk waarom het voorkomen van matrijsbreuken hoge prioriteit geniet. Pepperl+Fuchs biedt talloze industriële sensoren die ideaal zijn voor matrijsbescherming.

Coil Feed Control

Coiled sheet metal is automatically unrolled and fed into a stamping press for forming. To ensure a consistent quality of the end product, the feed rate, sheet alignment, and material advancement must be precisely controlled. Pepperl+Fuchs offers various products that ensure smooth and efficient coil feed processes.

Ultrasonic and laser-based sensors provide continuous, high-resolution feedback of spool volume. Thru-beam photoelectric sensors confirm the presence and alignment of sheet metal, while incremental rotary encoders provide measurement pulses to the control system that determine cut length.

machine voor het vormen van plaatstaalrollen (coils)
Persgereedschap voor plaatstaal

Bedrijfsmiddelenmanagement met RFID

RFID-systemen voeren een grote variëteit van belangrijke taken uit in de perserij. In elk stadium van het persproces - van het verzekeren dat de juiste matrijs voor een taak wordt gekozen, over het controleren van fouten tijdens de installatie, tot het bijhouden van de productiviteit van elke productieploeg - zorgen zij ervoor dat de metaalbewerkingsprocessen met maximale efficiëntie verlopen.

Pepperl+Fuchs' volledige portfolio van RFID-tags, lees-/schrijfkoppen en besturingsinterfaces automatiseert foutbestendigheid en assetmanagement in metaalbewerkingsprocessen. Dankzij het vermogen om matrijzen te identificeren, is het eenvoudig om de werkelijke bedrijfsuren van machines bij te houden en te voorkomen dat gereedschappen hun geplande onderhoudsdatum overschrijden.

Comtrol-productassortiment

Transitie naar IIoT

Als uw bedrijf de IIoT-implementatie een stap voor wil blijven, begint u met sensoren. Pepperl+Fuchs’ volledig assortiment van industriële ethernetproducten, met o.a. switches, IO-Link-gateways en masters, zorgt voor een naadloze gegevensstroom van de sensoren in de perserij tot in de cloud. De registratie van realtime productiegegevens en de overdracht ervan naar uw MES/ERP-software biedt directe toegang tot analyses en statusupdates op uw pc, telefoon of tablet.

Pepperl+Fuchs helpt u graag verder bij de overgang van IIoT-discussie naar IIoT-implementatie!

Contact

Heeft u vragen over onze producten en oplossingen voor metaalbewerking? Aarzel dan niet, en neem contact met ons op via het onderstaande formulier. We kijken ernaar uit spoedig van u te horen!