Simplifying commissioning.
Trusting expert knowledge.
Rediscovering fieldbus.

Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1

Veldbus vereenvoudigd – Karakteristieke kenmerken van de FDH-1

Eenvoudig en intuïtief gebruik

Eenvoudig en intuïtief gebruik

De FDH-1 Fieldbus Diagnostic Handheld beschikt over een beeldscherm dat u bij elke taak begeleidt. U kunt hierbij kiezen tussen verschillende talen. Het menu is eenvoudig te begrijpen en vereenvoudigt het gebruik van de diagnostische handheld.
Ingebouwd expertsysteem

Ingebouwd expertsysteem

Het ingebouwd expertsysteem geeft duidelijke, makkelijk verstaanbare waarschuwingen en mogelijke oplossingen voor fouten. De FDH-1 levert betrouwbare veldbusdiagnoses zonder nood aan specifieke opleidingen.
Kwaliteitsgaranties met een druk op de knop

Kwaliteitsgaranties met een druk op de knop

Via de optie "single-click operation" controleert de FHD-1 een bepaald segment vóór ingebruikname. Dit laat een foutloze werking van bij het begin toe en verhoogt de beschikbaarheid van uw productiefaciliteit.
Handheld gebruiksgemak

Handheld gebruiksgemak

Als draagbaar apparaat functioneert de FDH-1 los van een vaste pc. Het sluit zich om het even waar en om het even wanneer aan op de veldbusinfrastructuur. De FDH-1 biedt u maximale flexibiliteit.

Toepassingsvoorbeelden van FDH-1

Controle foutmarge
Bij ingebruikname of tijdens een geplande stroomonderbreking is de FDH-1 de eerste in zijn soort om de weerstand van veldbuscommunicatie tegen elektromagnetische storingen te controleren. Met de Fieldbus Diagnostic Handheld bepaalt u in slechts enkele stappen de foutmarge van ieder geïnstalleerde veldtoestel of gelijktijdig van het hele segment. Tijdens deze test vervormt de FDH-1 de communicatiesignalen en berekent hij de maximale waarden voor een betrouwbare communicatie. Het respectievelijk rapport wordt automatisch gecreëerd. Een correcte foutmarge is het karakteristieke kenmerk van een betrouwbare communicatie.
Kortsluitingstest segmentkoppeling
Bij een lange levensduur van een veldbussysteem is het van cruciaal belang om beveiligingsacties van de segmentkoppeling in geval van kortsluiting te valideren. Met de Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1 kunt u makkelijk een simulatietest uitvoeren die de stroomsterkte opdrijft en bepaalt of de segmentkoppeling kortsluiting maakt. De piekstroomwaarde wordt geïdentificeerd en kan vervolgens worden vergeleken met de specificaties van de fabrikant.
Geschiktheidscontrole van bestaande kabels
U heeft beslist uw productiefaciliteit te upgraden gebruikmakend van moderne veldbustechnologie. Dit leidt tot de vraag: zijn de bestaande kabels geschikt voor veldbustoepassingen? Met de Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1 kunt u deze vraag al beantwoorden vooraleer nieuwe apparaten worden aangesloten. De handheld controleert de continuïteit van de kabel, het signaalniveau en de signaalkwaliteit.
Ingebouwde veldbus-oscilloscoop voor signaalanalyse
De ingebouwde oscilloscoop van de Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1 is een indrukwekkend hulpmiddel om het datasignaal voor een specifiek telegramtype of een communicatiefout te analyseren. Verschillende gebruiksfuncties laten u toe verschillende schakelsignalen te selecteren om deze voorvallen te identificeren. Het signaalspoor wordt op het beeldscherm weergegeven.

Whitepaper legt efficiënte ingebruikname met veldbus uit

De moderne veldbusinstallaties voor procesautomatisering, FOUNDATION Fieldbus H1 en PROFIBUS PA, kunnen aanzienlijk worden verbeterd door de introductie van een volledig geautomatiseerd veldbustestprotocol. De procedure die in dit whitepaper wordt beschreven, leidt tot een betere installatiekwaliteit en elimineert de tijdsdruk bij ingebruikname. Neem een kijkje in het technisch whitepaper "Fieldbus Testing with Online Physical Layer Diagnostics".

Snelle controleprocedure in het kort

Hoe controleer ik de veldbusinstallatie met de snelle controleprocedure van de FDH-1?
In deze instructievideo doorloopt marketingmanager Andreas Hennecke de controleprocedure stap voor stap.
U zult verbaasd zijn over hoe eenvoudig deze handheld is! …

Contact

Heb je vragen over de Fieldbus Diagnostic Handheld?
Wij beantwoorden ze graag! Stuur ons eenvoudig een e-mail of maak een afspraak om meer informatie over de FDH-1 te bekomen.