IIoT voor procesautomatisering

Innovaties voor Industrie 4.0-toepassingen

Geïntegreerde communicatie

Veldtoestellen in fabrieken verzamelen waardevolle, bijkomende informatie over hun eigen toestand en omgeving. Tot nu toe werd deze informatie zelden gebruikt wegens een gebrek aan ononderbroken communicatiekanalen tussen veldapparatuur en controlekamer.

Maar Industrie 4.0-oplossingen zoals conditiemonitoring en proactief onderhoud hebben deze informatie nodig. Daarom hebben we de handen in elkaar geslagen met onze partners om oplossingen te ontwikkelen die deze gegevens beschikbaar stellen—in de controlekamer, cloud-gebaseerde systemen of zelfs op mobiele toestellen. 

Ethernet voor de fabrieksvloer

In procesautomatisering is een continue communicatie via ethernet tot op veldtoestelniveau nog steeds toekomstmuziek. Samen met andere bedrijven werkt Pepperl+Fuchs echter aan de ontwikkeling van een ”Advanced Physical Layer" (APL) om ethernet bruikbaar te maken voor de uitdagende taken van de procesindustrie. Deze physical layer maakt een continue, transparante communicatie op alle hiërarchische niveaus mogelijk en stelt ethernet beschikbaar tot in elke hoek van de fabriek.

Met een overdrachtsnelheid van 10 Mbit/s is ethernet veel sneller dan HART, waardoor het in staat is de grote hoeveelheid aan data die gepaard gaat met Industrie 4.0, te verwerken. De robuuste kabel kan afstanden tot 2.000 m overbruggen en veldapparaten in Zone 0/Div. 1-explosiegevaarlijke omgevingen van stroom voorzien.

Lees meer over ethernet in het kader van uw fabriek …

Meer data, toegevoegde waarde

In nauwe samenwerking met de producenten van veldapparatuur, ontwikkelt Pepperl+Fuchs oplossingen die bijkomende informatie centraal beschikbaar stellen, door bijkomende communicatiekanalen te creëren parallel aan de 4> 20 mA stroomlus. Zo stelt de BULLET WirelessHART-adapter gebruikers bijvoorbeeld in staat om waardevolle informatie van veldapparaten via een gateway over te dragen naar de cloud. Deze data kan eveneens via Remote I/O worden overgedragen.

De wisselwerking tussen Pepperl+Fuchs’ componenten en innovatieve software en cloud-gebaseerde oplossingen van onze partners maakt proactief onderhoud mogelijk door je in staat te stellen de onderhoudsvereisten van bepaalde toestellen vooraf te identificeren. 

Cloud-gebaseerde oplossingen van Neoception

Pepperl+Fuchs’ dochteronderneming Neoception ontwikkelt innovatieve softwareoplossingen en industriële IoT-diensten die speciaal zijn afgestemd op de individuele bedrijfsprocessen en -vereisten van je klanten. De oplossingen van Neoception zorgen voor een vlotte integratie van veldapparaten in bestaande IT-infrastructuren en bieden een realtime cloud-toegang tot parameters. Deze centrale beschikbaarheid van door veldapparatuur vergaarde gegevens laat remote monitoring en een doelgerichte procesanalyse toe, waardoor bestaande processen kunnen worden geoptimaliseerd en potentiëlen kunnen worden geïdentificeerd. Gebruikers hebben geen gespecialiseerde kennis van de overdrachtstechnologie nodig om de veldapparatuur te integreren--ze kunnen zich toespitsen op de selectie en analyse van hun parameters. 

Neoception Logo
Cloud-gebaseerde oplossingen van Neoception

Industrie 4.0 voor mobiele werknemers

Dankzij explosieveilige, mobiele apparatuur van ecom, een Pepperl+Fuchs merk, is data nu ook beschikbaar voor mobiele werknemers. Of de app nu op je smartphone of tablet geïnstalleerd is, je kan je procesinformatie nu overal mee naartoe nemen.

De robuuste, nieuwe Tab-Ex® 02 tablets zijn op maat gemaakt voor de vereisten van je installatie. Met innovatieve features zoals een augmented reality-app, vereenvoudigt deze serie de dagelijkse werkzaamheden van mobiele werknemers.

ecom tabletserie Tab-Ex 02

Contact