Maximizing security.

Creating transparency.

Increasing efficiency.

VisuNet RM Shell 5 voor thin client-operatorstations

VisuNet RM Shell 5—smart-HMI-oplossingen voor Industrie 4.0

Ondersteunt alle standaard remote protocollen

RM Shell 5 ondersteunt alle standaard remote protocollen, zoals Microsoft® RDP 8.1, RealVNC, Citrix ICA, NetC@P en Emerson DRDC. VisuNet-Remote Monitors voorzien van RM Shell zijn hierdoor compatibel met zowel moderne, virtuele als conventionele procesbesturingssystemen op basis van operatorstations.

Vereenvoudigde gebruikersinterface

VisuNet RM Shell 5 biedt een duidelijke, moderne gebruikersinterface die de initiële configuratie van een remote monitor vereenvoudigt. Het gestandaardiseerde design geeft meer duidelijkheid terwijl de touchscreen-functie voor extra gebruiksgemak zorgt. 

Veilig en betrouwbaar

RM Shell 5 biedt de hoogste veiligheidsnormen. De configuratie van vooraf gedefinieerde gebruikersrollen vereenvoudigt systeemtoegang en verhoogt de veiligheid. Geavanceerde functies, zoals een vooraf ingestelde back-upverbinding, verbeteren bovendien aansluiting en processtabiliteit.

Innovatief besturingscentrum

Via het nieuwe VisuNet Control Center kunnen systeembeheerders zich vanop afstand aansluiten op gelijk welke VisuNet Remote Monitor, ongeacht waar deze zich bevindt. Een bezoek aan de werkvloer is onnodig—indienstname, configuratie en controle kunnen nu vanop één centraal punt gebeuren.

Toekomstgericht aanbod

Met de VisuNet RM Shell 5 introduceert Pepperl+Fuchs de volgende firmwaregeneratie voor VisuNet Remote Monitors die op alle vlakken voldoet aan de eisen van morgen. Het smart-HMI-systeem communiceert via standaard ethernettechnologie met het procesbesturingssysteem of MES, zodat de volledige procesinstallatie op handige wijze kan worden bestuurd en gecontroleerd.
Betrouwbare verbinding

Doordat RM Shell 5 alle standaard remote protocollen zoals Microsoft® RDP 8.1 en RealVNC ondersteunt, zijn de VisuNet Remote Monitors compatibel met zowel moderne, gevirtualiseerde als conventionele procesbesturingssystemen op basis van operatorstations. Veiligheidsnormen zoals een geïntegreerde firewall en wachtwoordbeschermde gebruikersrollen garanderen een veilige en betrouwbare verbinding.

Eenvoudige integratie in Industrie 4.0-netwerken

Wanneer ze worden gecombineerd met VisuNet RM Shell 5 en het innovatieve Control Center maken de VisuNet Remote Monitors het mogelijk om via ethernet van de voordelen van Industrie 4.0 te genieten en zowel verticale als horizontale toegang tot informatie van de procesinstallatie te verkrijgen. Dit laat communicatie binnen het productieproces toe, terwijl eveneens toegang tot op sensorniveau, over alle hiërarchische niveaus, wordt gegarandeerd.

Maximale gebruikersvriendelijkheid

Omdat hoge bruikbaarheid een fundamentele rol speelde bij de verdere ontwikkeling van de software is de gebruikersinterface duidelijk opgemaakt. De gestandaardiseerde lay-out van de gebruikersinterface voor alle remote protocolsystemen zorgt voor een vertrouwde „look-and-feel“. Bovendien vereenvoudigt een touchscreen-functie het gebruik verder.

 

De duidelijke opmaak van de interface zorgt voor een intuïtief gebruik van de VisuNet RM Shell 5. Verschillende gebruikersrollen zijn verbonden aan verschillende toegangsniveaus, zodat elke gebruiker enkel de voor hem relevante menu's en informatie ziet. Dit verbetert zowel duidelijkheid als veiligheid.

Geavanceerde functies

RM Shell 5 biedt geavanceerde functies voor maximale gebruiksvriendelijkheid. Je kan de Remote Monitor configureren om bij het opstarten een automatische verbinding met het procesbesturingssysteem tot stand te brengen. Bij host-serverstoringen is de RM Shell 5 in staat onafhankelijk een vooraf gedefinieerde back-upverbinding tot stand te brengen, wat een foutloze informatieweergave garandeert.

Eenvoudige configuratie

RM Shell 5 maakt de integratie van een remote monitor in het procesbesturingssysteem eenvoudig. RM Shell 5 vervangt de Windows®-desktop en toont enkel de belangrijke systeeminstellingen die relevant zijn voor de initiële configuratie van een remote monitor. Je kan er makkelijk verbindingsprofielen op basis van je specifieke vereisten mee creëren.

Marc Seißler, productportfoliomanager voor HMI-producten, toont stapsgewijs hoe je met het VisuNet Control Center een VisuNet Remote Monitor kan configureren.

Innovatieve VisuNet Control Center-software

Naast de RM Shell 5-firmware biedt Pepperl+Fuchs nu ook een innovatieve software voor thin client- en Remote Monitor-management: VisuNet Control Center. De nieuwe, gecentraliseerde beheersfuncties vereenvoudigen configuratie, onderhoud en toezicht. Systeembeheerders zijn niet langer verplicht zich op de werkvloer te begeven en kunnen de indienstname van apparatuur in explosiegevaarlijke omgevingen en cleanroom-toepassingen vanop afstand managen.

Vereenvoudigd profielbeheer 

Nieuwe profielen laten zich snel en eenvoudig met de duidelijke en moderne gebruikersinterface aanmaken. De systeembeheerder kan zich met een VisuNet Remote Monitor verbinden om een nieuw profiel te creëren zonder de centrale terminal te verlaten. Het aangemaakte profiel kan dan eenvoudig naar gelijk welke hoeveelheid monitors worden doorgestuurd.

Efficiënte gebruikersondersteuning

In geval van storing kunnen systeembeheerders dankzij de optie „sessie shadowen” op defecte Remote Monitors inloggen en de gebruiker vanaf hun eigen terminal bijstaan. Dit centrale beheerspunt spaart niet enkel tijd en geld, maar draagt ook bij tot een verhoogde installatiebeschikbaarheid. 

Mobiel Control Center

Pepperl+Fuchs Mobile Safety apparaten op basis van Windows maken het Control Center beschikbaar vanop afstand. Dankzij de Pad-Ex® 01-serie tablets, die geschikt zijn voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen, kunnen systeembeheerders nu inloggen op Remote Monitors en gebruikers op de werkvloer vanop afstand bijstaan. Dit zorgt voor een grotere flexibiliteit en verhoogt procesefficiëntie tijdens normale werking en onderhoud.

Contact

Heb je vragen over VisuNet RM Shell 5 of wil je graag meer informatie? Wij helpen je graag! Vul eenvoudigweg het contactformulier in en stuur ons een boodschap.