Geen compromissen!

De niet-stijlvol-en-beschermt-u-niet helm?

Een beetje veiligheid is niet genoeg—vertrouw op de experts.

Functionele veiligheid voor fabrieksautomatiseringstoepassingen

Tientallen jaren ervaring op het gebied van veiligheid

Tientallen jaren ervaring op het gebied van veiligheid

Pepperl+Fuchs is één van meest bekende en gerespecteerde namen binnen de automatiseringstechnologie. Vertrouw op onze experts met tientallen jaren ervaring op het gebied van functionele veiligheid.
Uitgebreide sensorportfolio

Uitgebreide sensorportfolio

Onze uitgebreide portfolio omvat sensoren gebaseerd op vrijwel elk functieprincipe. Gespecialiseerde veiligheidssensoren of intelligent ingezette standaardsensoren bieden u talrijke opties voor de meest uiteenlopende veiligheidstoepassingen.
Klantspecifieke oplossingen

Klantspecifieke oplossingen

Bij Pepperl+Fuchs vindt u meer dan alleen onderdelen: we begeleiden u bij de ontwikkeling van uw veilige toepassing, van het ontwerp van uw veiligheidsconcept tot de uiteindelijke, op maat gemaakte oplossing.
Kennisoverdracht

Kennisoverdracht

Veiligheid is een kwestie van knowhow: Als totaalleverancier leiden we u in interne seminars op over de veiligheidsaspecten die van belang zijn voor uw werk.

Veiligheidsproducten

NIEUW! Radarsensoren en ultrasone sensoren met CANopen Interface voor beveiligingstoepassingen

NIEUW! Radarsensoren en ultrasone sensoren met CANopen Interface voor beveiligingstoepassingen

Twee sterke functieprincipes voor veilige toepassingen onder barre omgevingsomstandigheden: Pepperl+Fuchs biedt radar- en ultrasone sensoren die geschikt zijn voor diagnostiek dankzij hun geïntegreerde CANopen-interface. In combinatie met een fail-safe controller kunnen deze sensoren gebruikt worden in beveiligingstoepassingen tot PL c/SIL 1 of, met een redundant ontwerp in een tweekanaals architectuur, tot PL d/SIL 2.

Beide sensortypes maken indruk met hun functie met lage interferentie, erg betrouwbare CAN-communicatie, EMC-weerstand en een erg robuust design in overeenstemming met beschermingsgraad IP68 of IP68/69. Dit maakt ze ideaal voor het vermijden van botsingen en bewaken van de omgeving van voertuigen buiten (bijv. mobiele machines, zware AMR’s, vorkheftrucks). Naast de M12-aansluitingen of vaste kabels met open uiteinde zijn er ook voertuigspecifieke aansluitingen zoals DEUTSCH of AMP Superseal beschikbaar zodat het integreren in het elektrische systeem van een voertuig snel en eenvoudig kan. Het bekende VariKont L2-ontwerp met een draaibare en zwenkbare sensorkop zorgt ervoor dat de sensoren nauwkeurig kunnen worden uitgelijnd in verschillende installatiesituaties.

Meer informatie hier:

Radarsensoren

Ultrasone Sensoren

Nog meer baanbrekende innovaties

Onbemand en veilig transport door logistieke centra met ultrasone sensoren

AGV’s moeten bij het automatisch achteruitrijden, en met een volle lading, op betrouwbare wijze worden beschermd tegen botsingen met mensen of voorwerpen die zich in het gangpad bevinden. De blinde zone vóór de vork moet gecontroleerd worden net voor de vork in de pallet wordt geschoven. Dergelijke toepassingen vereisen een goedkeuring in overeenstemming met ISO 13849-1 categorie 3/ PL d. De gebruikte apparatuur moet bovendien in krappe ruimtes passen, en moet bestand zijn tegen omgevingsinvloeden zoals vuil, stof en vocht.

De USi®-safety is de enige veilige ultrasone sensor conform EN ISO 13849 categorie 3/ PL d. Het systeem zorgt voor een betrouwbare bewaking van driedimensionale omgevingen, waardoor het ideaal is voor gebruik bij apparatuur voor materiaalbehandeling.

Toepassingsvoorbeelden

Voertuigbescherming op transferpunten en knelpunten

Bij de besturing van automatisch geleide voertuigen moet de veiligheid van mens en machines te allen tijde kunnen worden gewaarborgd. Om verwondingen en schade te voorkomen, moet een veilige positionering van het AGV in overeenstemming met PL d-richtlijnen worden bepaald, maar moet tegelijk ook worden voldaan aan alle gestandaardiseerde vereisten zoals documentatieplicht, berekening, enz. Naast de maximale precisie en robuustheid van de gebruikte sensortechnologie, de nodige vakkennis omtrent normen en richtlijnen, en de ontwikkeling van een volledig veiligheidsconcept, zijn ook de berekening en validering van essentieel belang.

In dit specifieke geval leverde Pepperl+Fuchs een klantspecifieke oplossing, die elk aspect van conceptontwikkeling tot implementatie omvatte.

Betrouwbare tanken van waterstofvoertuigen

In ondernemingen met een wagenpark van AGV’s zijn vaak verschillende voertuigen tegelijk in gebruik, wat leidt tot verschillende scenario’s, zoals bijv. bij het vervangen van accu’s of bij het tanken. Het is dan ook belangrijk dat alle voertuigen op unieke wijze worden geïdentificeerd. Waterstofvoertuigen kunnen bovendien over diverse waterstoftanks beschikken, en elk van deze tanks moet met een specifieke druk worden gevuld. Aangezien het gebruik van de verkeerde druk tot lichamelijke letsels of materiële schade kan leiden, moet een betrouwbare procedure voor tankidentificatie worden toegepast.

Pepperl+Fuchs ontwikkelde hiervoor een klantspecifieke all-in-one oplossing, bestaande uit een veiligheidsconcept en veiligheidscomponenten. Twee RFID-zenders die geschikt zijn voor gebruik in zware industriële omgevingen worden hiervoor aan de voertuigen bevestigd. Het vereiste SIL-niveau wordt gewaarborgd door de redundantie en de evaluatie van de zenderinformatie in een veilig besturingspaneel.

Betrouwbare bewaking van veilige stapelhoogtes bij verpakkingsmachines

Betrouwbare bewaking voor veilige Stapelhoogtes bij verpakkingsmachines

Met de toenemende automatisering van industriële toepassingen nemen ook de vereisten voor machineveiligheid toe, wat op zijn beurt ook de verpakkingsindustrie beïnvloedt. Zo moet, wegens een wijziging in de veiligheidsnorm (EN 1010-1:2004 veranderde in EN ISO 12643-4), de persoonlijke tussenkomst van operators in potentieel explosiegevaarlijke omgevingen rondom verpakkingsmachines in de toekomst bijvoorbeeld worden voorkomen in overeenstemming met PL d-niveau in plaats van PL b-niveau, om zo de hoogst mogelijke graad van personeelsveiligheid te kunnen garanderen.

Pepperl+Fuchs biedt een ideale oplossing die niet enkel kostenefficiënt, maar ook makkelijk integreerbaar is. Het veiligheidsconcept is gebaseerd op twee optische sensoren van de R100-serie die door hun redundante ontwerp het vereiste veiligheidsniveau garanderen.

Haal voordeel uit onze knowhow

Gratis downloaden!

Gratis downloaden!
Elke machine die binnen de Europese Unie op de markt wordt gebracht, moet voldoen aan Machinerichtlijn 2006/42/EU. Het groot aantal normen dat hierbij moet worden nageleefd, stelt verdere eisen aan de machine en het volledige proces.

Maar welke norm is relevant voor uw toepassing, en wat moet u precies in acht nemen? Hoe realiseert u het vereiste Safety Integrity Level (SIL) of Performance Level (PL)?

Ons whitepaper biedt praktische hulp bij dergelijke vragen. Het geeft u een overzicht van de huidige wetgeving en normen, en legt aan de hand van een voorbeeld uit welke stappen u dient te nemen om voor de nodige machineveiligheid te zorgen.

Download uw gratis pdf-bestand hier en kom meer te weten over termen zoals:

  • Risicoanalyse
  • Prestatieniveau
  • Categorie
  • Foutendekking
  • MTTFd
  • en nog veel meer

Evenementen en cursussen over functionele veiligheid

Evenementen en opleidingen

Pepperl+Fuchs biedt een interessante keuze aan opleidingsprogramma’s voor automatiseringsprofessionals. Deze programma’s zijn voornamelijk gericht op management, engineering-, productie- en veiligheidspersoneel betrokken bij het installatie-ontwerp.

Referenties en inzicht

Van succesvol geïmplementeerde veiligheidsoplossingen tot achtergrondinformatie en inzicht over onze productontwikkelingsprocessen en de mensen die erachter zitten. Meer informatie over onze functionele veiligheidsdeskundigheid in dit hoofdstuk.
Veiligheid op het hoogste niveau

Een trein kan honderdduizenden kilometers afleggen voordat de wielen door slijtage vervangen moeten worden. Alleen door regelmatig onderhoud kan een dergelijke afstand zonder storingen worden overbrugd. Om personeel te beschermen tegen ongelukken bij het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan hijsplatforms, vertrouwt Kreitzler Industriebühnen GmbH op een veiligheidspositioneringssysteem van Pepperl+Fuchs.

Meer informatie
Absolute veiligheid in trajectbegeleiding voor AGV's

De automatiseringsspecialisten van Staudinger gebruiken SIL 3 /PL e-compatibele camerasystemen van Pepperl+Fuchs om hun state-of-the-art, geautomatiseerde voertuigen op koers te houden. Zo kan de onderneming klanten voorzien van een volledige, kant-en-klare oplossing die zowel een besturing- als aandrijvingstechnologie én voertuig van dezelfde leverancier omvat.

Meer informatie
Veiligheid gerevolutioneerd

Pepperl+Fuchs was de eerste fabrikant die met succes een veilige, absolute positionering volgens SIL 3/PL e-richtlijnen mogelijk maakte met één enkele sensor. In dit verhaal verneemt u meer over deze unieke gebeurtenis en de uitdagingen waarmee ons team werd geconfronteerd.

Meer informatie
Vliegtuigbotsingen succesvol voorkomen

HUBTEX Maschinenbau GmbH & Co. KG ontwikkelde een innovatief, multidirectioneel hefplatform voor assemblagewerkzaamheden in de vliegtuigbouw. Ze vertrouwden op Pepperl+Fuchs’ deskundigen om de juiste veiligheidsrelevante sensoroplossing te leveren. Om botsingen in drie dimensies te voorkomen, werd het hefplatform voorzien van R2100 2D-LiDAR-sensoren.

Meer informatie
Op missie om veiligheid te garanderen

Uitgebreide interne expertise is van vitaal belang geweest voor het succes van Pepperl+Fuchs op het gebied van functionele veiligheid. In dit interview bespreken enkele van onze experts hun dagelijkse werkzaamheden, de huidige normen waaraan hun producten moeten voldoen en methodes voor kennisoverdracht.

Meer informatie
On the safe side

Meer informatie over de veelbewogen geschiedenis van functionele veiligheid in dit interessant gesprek met twee van onze industriedeskundigen: Waar ligt de oorsprong? Welke mijlpalen hebben de discipline veranderd? Waar staan de industrie en Pepperl+Fuchs nu? In het gedetailleerd interview ontdekt u het antwoord op deze vragen.

Van A tot Z

On the safe side

Contact