Zet de Deur Wijd Open.

 

 

Breng uw installatie in gereedheid voor het IIoT, en ontsluit nieuwe toekomstmogelijkheden.

Remote I/O PROFINET-Gateways - De Voordelen

Kostenefficiënte verbinding

Kostenefficiënte Verbinding

Wanneer u uw besturingstechniek wilt moderniseren met PROFINET, maar u uw bestaande analoge sensoren en signaalgevers wil blijven gebruiken, zijn de PROFINET-gateways het ideale tool—met minimale kosten en complexiteit.
Klaar voor Big Data

Klaar voor het IIoT

LB en FB PROFINET-gateways zijn beide ontworpen voor toepassingen die grote hoeveelheden gegevens samenvoegen en analyseren - de ideale gateways voor IIoT-toepassingen in de procesautomatisering. Door tegelijk PROFINET en HART IP te gebruiken, kunnen procesgegevens en statusinformatie in realtime via dezelfde verbinding naar het mastersysteem worden verstuurd.
Ingebouwde redundantie

Ingebouwde Redundantie

De PROFINET-gateways voorkomen stilstanden door netwerkstabiliteit voor kritieke toepassingen te handhaven. Twee ethernetinterfaces ondersteunen een intelligent redundantieconcept: de gateways beschikken over een ingebouwde switch die ervoor zorgt dat de netwerkfunctionaliteit te allen tijde wordt gewaarborgd.
Intuïtief gebruik

Intuïtief Gebruik

Dankzij hun touch display, het grootste voor dit soort apparaten op de markt, zijn de PROFINET-gateways uiterst gebruiksvriendelijk. RGB-LED’s en weergavesymbolen voldoen aan de NAMUR 107-norm en geven informatie op duidelijke en gestandaardiseerde wijze weer.

Ex 4.0—Geïntegreerde Communicatie in Procesinstallaties

Ex Protection 4.0 Logo

Veldtoestellen in fabrieken verzamelen waardevolle, bijkomende informatie over hun eigen toestand en omgeving. Tot nu toe werd deze informatie zelden gebruikt wegens een gebrek aan ononderbroken communicatiekanalen tussen veldapparatuur en controlekamer.

Maar Industrie 4.0-oplossingen zoals conditiemonitoring en proactief onderhoud hebben deze informatie nodig. Daarom ontwikkelden wij producten zoals de nieuwe PROFINET-gateways, die op deze vereisten zijn afgestemd. Met hun krachtige processor en grote geheugencapaciteit slaan zij een brug tussen veldapparatuur en op ethernet gebaseerde netwerkstructuren.

Naast geavanceerde productoplossingen werken we ook nauw samen met verschillende partners om gegevensbeschikbaarheid te optimaliseren—in de controlekamer zowel als in cloud-systemen of mobiele apparatuur. Voor ons is dit Ex 4.0.

De Nieuwe Generatie van Data Communicatie in de Procesindustrie

Remote I/O-Oplossing met PROFINET-Gateway

De PROFINET-gateways ondersteunen HART/HART IP om procesvariabelen en bijkomende statusinformatie van veldapparatuur over te dragen. HART IP kan ook worden gebruikt om assets efficiënt te managen.

Bovendien zijn de nieuwe PROFINET-gateways met twee ethernetinterfaces en ingebouwd MRP (Media Redundancy Protocol) ideaal voor het opstellen van ringnetwerken met hoge beschikbaarheid. Zo nodig, gaat de redundantiemanager over tot een automatische netwerkherconfiguratie, zodat de gegevensoverdracht van segmenten die niet door het defect zijn aangetast, gegarandeerd blijft.

De PROFINET-gateways werden ontwikkeld in overeenstemming met state-of-the-art veiligheidsnormen. Veiligheidsfeatures omvatten een firewall en alleen-lezen bestandssysteem om malware-infecties te voorkomen.

Groot Touch Display voor Systeemdiagnose en Statusinformatie Ter Plaatse

Profinet-Gateway met Instelbaar Display

De PROFINET-gateways beschikken over het grootste touchscreen voor dit soort apparaten op de markt. RGB-LED’s en weergavesymbolen voldoen aan de NAMUR 107-norm en geven de toestand van toestel en veldapparaat aan door diagnostische en statusinformatie op duidelijke en gestandaardiseerde wijze weer te geven.

Eventuele controles omvatten o.a. de status van de communicatie met het mastersysteem, de status van de interne bus, de herkenning van HART-apparatuur en identificatie van defecte modules. Dit beperkt stilstanden en kosten. Met behulp van de touch display kunnen de gateways snel en eenvoudig op de fabrieksvloer worden geconfigureerd.

Verschillende Soorten Informatie—Eén Verbinding

De PROFINET-gateway ondersteunt HART/HART IP en maakt de overdracht van procesvariabelen en bijkomende statusinformatie van veldapparatuur aan hoge snelheid mogelijk.

Wegbereider voor Industrie 4.0

De nieuwe Remote I/O PROFINET-gateway voor Zone 2,Class I/Div. 2 van Pepperl+Fuchs zet de deur wijd open voor Industrie 4.0-toepassingen in procesindustrieën en stelt tegelijk nieuwe normen qua bediening, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid.

De LB en FB PROFINET-Gateways

Uitstekende Prestaties en Ultracompact—Zelfs voor het IIoT
Oplossingen van Eénzelfde Leverancier
Expertise in Explosiebeveiliging

Contact