Driving technology.
Ensuring reliability.
Redefining safety.

Veiligheidsrelais met ingebouwde diagnostiekfunctionaliteit en LFT

Drievoudige bescherming

Wanneer zich een noodsituatie voordoet in een fabriek, moet snel worden gehandeld. Sirenes, waarschuwingslichten of actieve koelsystemen moeten veilig worden geactiveerd conform de "energized to safe" (ETS) procedure, terwijl motoraansturingen of noodstopknoppen uitgeschakeld worden volgens "deenergized to safe" (DTS). Om een veilige signaaloverdracht te garanderen, stelt Pepperl+Fuchs een nieuwe norm qua betrouwbaarheid met haar recent ontwikkelde veiligheidsrelais. Met drievoudig redundante schakelcontacten levert de interfacemodule van het beproefde K-systeem een betrouwbare en veiligheidsrelevante activering en deactivering voor toepassingen in overeenstemming met IEC61508 tot SIL 3-normen.

Kenmerken

Intelligente veiligheidsrelais met 1oo3-architectuur, diagnostiekfunctionaliteit en lijnfouttransparantie
Certificatie in overeenstemming met ATEX/IECEx Zone 2, alsook UL
Identieke ingangscircuits voor alle toestellen van het volledige assortiment
Immuniteit tegen testpulsen van alle standaard besturingspanelen

Voordelen

Maximale beschikbaarheid

Maximale beschikbaarheid

De nieuwe veiligheidsrelais zijn gebaseerd op een 1oo3-architectuur (one-out-of-three) met drievoudig redundante contactpunten. Dit garandeert een betrouwbare in- en uitschakeling—zelfs bij twee defecte contacten. Garandeer de maximale beschikbaarheid van de veiligheidsfuncties in je fabriek!
Minimale testinspanning

Minimale testinspanning

Dankzij de geïntegreerde diagnostiekfunctionaliteit wordt één van de drie contactpunten automatisch gecontroleerd tijdens elke schakelopdracht. Een jaarlijkse herhaling van dit proces betekent dat de interfacemodule na drie jaar volledig geverifieerd zal zijn, zonder nood aan bijkomende testen—de geïntegreerde diagnostiek van de schakelcapaciteit doet al het werk voor jou.
Continu toezicht

Continu toezicht

Het veiligheidsrelais laat via de lijnfouttransparantie (LFT) een continu toezicht op de signaallijn toe. Zo kan je eventuele lijnfouten aan de veld- of besturingszijde snel lokaliseren zonder nood voor bijkomende bedrading.
Onbeperkte compatibiliteit

Onbeperkte compatibiliteit

De veiligheidsrelais zijn immuun tegen testpulsen van het besturingspaneel, wat betekent dat ze niet langer onopzettelijke schakelprocessen teweegbrengen. Dit betekent dat de nieuwe interfacemodules compatibel zijn met alle standaard uitgangskaarten. Je kan vertrouwen op de probleemloze werking van je installatie.
Serieel en parallel geschakelde 1oo3-architectuur

1oo3-architectuur voor maximale veiligheid

De 1oo3-architectuur—serieel geschakeld in DTS-toepassingen en parallel in ETS-toepassingen—garandeert maximale beschikbaarheid van de veiligheidsfunctie, zelfs wanneer twee contactpunten het tegelijk laten afweten. Dit biedt een veiligheidsrelevant voordeelin vergelijking totgedwongen openende contacten: Als een contact op een gedwongen openend veiligheidsrelais faalt, kan dit enkel worden gedetecteerd en wordt de actuator niet in- of uitgeschakeld. Bijkomende bedrading voor evaluatiekanalen in het besturingspaneel—met bijhorende werklast en kosten—is vereist om informatie over de positie van het schakelcontact terug te sturen. Het nieuwe veiligheidsrelais met 1oo3-architectuur zorgt niet enkel voor maximale beschikbaarheid, maar garandeert ook maximale gebruikersvriendelijkheid.

Een in de praktijk bewezen oplossing: het K-systeem

Als onderdeel van het beproefde K-systeem zijn de allernieuwste veiligheidsrelais gebaseerd op 25 jaar knowhow en succesvolle toepassingen in de procesindustrie. Met meer dan 200 galvanische scheidingen voor explosiegevaarlijke omgevingen en ongeveer 150 signaalconditioners voor gebruik in veilige omgevingen vertegenwoordigt het K-systeem het meest omvangrijke productassortiment in zijn soort voor verschillende signaaltypes en toepassingen. Het gamma wordt gekenmerkt door zijn kostenefficiënte montage op de Power Rail, maximale beschikbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid. Verwijderbare terminals laten een snelle vervanging van de veiligheidsrelais toe in geval van lijnfouten, zonder dat de bedrading moet worden losgekoppeld. Vind de juiste oplossing voor je specifieke toepassing!

Veiligheidsrelais van het K-systeem van Pepperl+Fuchs

Contact

Heb je vragen over de veiligheidsrelais of wil je graag meer informatie? Wij helpen je graag! Vul het contactformulier in en stuur ons je boodschap.