Maximale veiligheid.
Absoluut gebruiksgemak.
Optimaal deurontwerp.

ShieldScan-Deurbeveiligingssensor

Halve Beschermingsmaatregelen—Geen Sprake Van!

Een hij-ziet-er-niet-stijlvol-uit-en-beschermt-je-ook-niet fietshelm, een ik-zou-liever-niet-botsen airbag en een gelukkig-is-hij-rond-van-vorm reddingsboei—perfecte voorbeelden dat halve beschermingsmaatregelen uit den boze zijn! Hetzelfde geldt voor een automatische deurbeveiliging. De ShieldScan-deurbeveiligingssensor garandeert volledige veiligheid voor uw draaideuren in overeenstemming met EN16005. Leer meer over de nieuwe sensorgeneratie die een innovatieve technologie, eenvoudige inbedrijfstelling en minimalistisch ontwerp zonder compromissen combineert.

Deurbeveiliging van Pepperl+Fuchs

Maximale Betrouwbaarheid in Gelijk Welke Omgeving

Voordelen

Voor een Ononderbroken Beveiliging

Voor een Ononderbroken Beveiliging

Met behulp van één module aan elke kant van de deur en speciaal uitgelijnde, individuele lichtbundels, houdt de deurbeveiligingssensor zowel toezicht op het volledige deuroppervlak als op de primaire en secundaire sluitranden. Hij werkt nauwkeurig en betrouwbaar op basis van de geavanceerde looptijdtechnologie—zelfs bij gepolijste vloeren, licht van buitenaf en reflecterende oppervlakken.
Geruisloze Werking en Geoptimaliseerde Levensduur

Geruisloze Werking en Geoptimaliseerde Levensduur

De ShieldScan-deurbeveiligingssensor van Pepperl+Fuchs is gebaseerd op statische time-of-flight sensortechnologie—waardoor wrijving, slijtage en schade aan lagers wordt vermeden. Dit verhoogt de levensduur en beperkt het geluid van bewegende onderdelen tijdens werking.

Compact, Vlak Behuizingsontwerp

De ShieldScan met beschermingsklasse IP65 beschikt over een eenvoudig, smal en compact behuizingsontwerp. Zijn deksel met ingebouwde afdichting is makkelijk te verwijderen en stoot op betrouwbare wijze regendruppels af. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende kleuropties, wat de module nagenoeg onzichtbaar maakt in vrijwel elke deuropening.
Eenvoudige Montage en Installatie

Eenvoudige Montage en Installatie

Dankzij plug-and-play kan de vooraf gemonteerde ShieldScan® in enkele eenvoudige stappen worden geïnstalleerd. Gebruikers kunnen het apparaat snel en intuïtief in dienst nemen via eenvoudige gebareninstelling voor veldkalibratie en dynamische aanpassing van het beschermingsveld.

Innovatieve Technologie, Geen Compromissen

Innovatieve Technologie, Geen Compromissen

De nieuwe ShieldScan voor deurbeveiliging gebruikt time-of-flight technologie. Deze berekent afstanden op basis van de looptijd van een lichtbundel en zorgt voor veilige en op de millimeter nauwkeurige meetwaarden met een hoge reproduceerbaarheid en korte reactietijden. Dankzij een geoptimaliseerde lichtbundelgeometrie is de sensor op maat gemaakt voor de verschillende scaneisen van de drie deurzones. De ShieldScan kan tegelijk de primaire sluitrand, het deurblad en de secundaire sluitrand controleren met zijn speciaal uitgelijnde, individuele lichtbundels. Hij detecteert op betrouwbare wijze wanneer een persoon of voorwerp de beschermende scanbundels onderbreekt. Naargelang de hoogte en breedte van de te beveiligen deur, past de lichtbundel zich aan aan de deuromgeving.

Bescherming van de Primaire Sluitrand
Bescherming van de Primaire Sluitrand

Dit scanbereik beschermt de zone aan de primaire sluitrand. Omdat het pad van de lichtbundels is blootgesteld, detecteert de sensor steeds alles achter de deurhendel en wordt hij er niet door beïnvloed. 

Klembeveiliging voor de Scharnierrand
Klembeveiliging voor de Scharnierrand

Dit lichtbundelpad omvat de secundaire sluitrand. Dankzij het ronde scanbereik aan de scharnierrand, detecteert de ShieldScan zijdelingse grijpbewegingen. Dit garandeert een optimale bescherming tussen de deurstijl en de scharnier. Dit levert gebruikers de beste klembeveiliging die momenteel op de markt beschikbaar is.

Bescherming van het Deurblad
Bescherming van het Deurblad

Deze lichtbundels beschermen het blad van de automatische deur. De deur stopt in haar beweging wanneer het beschermingsveld wordt onderbroken door een persoon of voorwerp.

Plug-and-play Sensor in een Compacte Behuizing

Bestaande uit een basisbehuizing en beschermend omhulsel, kan de ShieldScan® op de secundaire sluitrand worden gemonteerd in enkele eenvoudige stappen en met een maximum van drie schroeven. Eén sensor per deurhelft volstaat om het volledige deurblad te beveiligen. Tijdens de indienstname memoriseert het sensorsysteem allereerst de afstand tot de grond. Op basis van intuïtieve gebareninstellingen wordt vervolgens de afstand tot de primaire sluitrand (deurbreedte) bepaald en, tijdens de daarop volgende deurbeweging, de maximale openingshoek van de deur.

Functionaliteiten

“Virtuele muur” voor Dynamische Aanpassing van Beschermingsveld

De sensor beschikt over een dynamische, hoekafhankelijke aanpassing van zijn beschermingsveld, waardoor een gedetailleerde teach-in van de muur achter de geopende deur overbodig is. Wanneer de deur geopend wordt, vervagen de individuele lichtstralen van het beschermingsveld één voor één totdat de maximale deuropeningshoek wordt bereikt. Veranderingen in de ruimte achter de geopende deur worden hierdoor genegeerd. Dit garandeert een vlotte werking, zelfs bij nieuwe elementen in de omgeving zoals bijv. potplanten.

Eenvoudige Installatie en Inbedrijfstelling

De ShieldScan-deurbeveiligingssensor kan snel en eenvoudig worden geïnstalleerd en in dienst genomen. Alle vereiste componenten zijn inbegrepen in de levering. Deze “how-to”-video toont u in detail hoe de installatie en indienstname in zijn werk gaat.

Een Minimalistisch Ontwerp Dat in Elke Toepassingssituatie Past

De ShieldScan-deurbeveiligingssensor beschikt over een rechthoekige, dunne, plastic behuizing die een onopvallende installatie toelaat—bijv. op glazen deuren met bijzonder smalle deurstijlen.
Dit geoptimaliseerde ontwerp zorgt ervoor dat de sensor naadloos in vrijwel elk deurontwerp past!

Contact

Heeft u vragen over de ShieldScan-deurbeveiligingssensor? Wij helpen u graag! Stuur ons uw vraag of maak een afspraak met één van onze experts.