Oneindige Mogelijkheden

SmartRunner Explorer 3D met Stereo Vision en Time-of-Flight-Technologie

SmartRunner Explorer 3-D

Enter the third dimension of automation at the speed of light—the SmartRunner Explorer 3-D generates high-precision 3-D point cloud images in addition to 2-D images. It is optionally available with stereo vision technology or time-of-flight (ToF) technology.

As a raw data sensor, the 3-D vision sensor is suitable for a wide variety of applications that require detailed contour detection—whether for goods inspection on conveyor belts, pick-and-place applications in robotics, or collision avoidance for automated guided vehicles.

Discover the SmartRunner Explorer 3-D for your 3-D vision task.

Applications and Areas of Use

The SmartRunner Explorer 3-D series sensors are suitable for numerous tasks that require precise contour detection:

3-D Detection Detection of objects in three-dimensional space
3-D Detection
Detection of objects in three-dimensional space
Aanwezigheidscontrole   De aanwezigheid van objecten controleren
Aanwezigheidscontrole 
De aanwezigheid van objecten controleren
Volledigheidscontrole  Controleren of het juiste aantal objecten aanwezig is
Volledigheidscontrole
Controleren of het juiste aantal objecten aanwezig is
Vormdetectie  Objectvormen vergelijken met een referentieprofiel of contour
Vormdetectie
Objectvormen vergelijken met een referentieprofiel of contour
Positionering  De positie van objecten controleren en positiegegevens weergeven
Positionering
De positie van objecten controleren en positiegegevens weergeven
Space Monitoring Monitoring of spaces
Space Monitoring
Monitoring of spaces
Meting  Objecten meten en meetwaarden weergeven
Meting
Objecten meten en meetwaarden weergeven

Voordelen

Allround 3D-Sensor

De SmartRunner Explorer 3D kan worden gebruikt om zeer precieze 3D-puntenwolkbeelden te creëren, die een uiterst precieze weergave van voorwerpen vormen. De verschillende sensorversies zijn beschikbaar met stereo vision- of time-of-flight-technologie (ToF), en kunnen worden gebruikt in tal van toepassingen—bijvoorbeeld, om goederen op transportbanden te inspecteren of in pick-and-place toepassingen in de robotica.

Flexibele Oplossing

Pepperl+Fuchs kan u helpen bij de selectie van de meest geschikte sensor en kan, indien gewenst, een toepassingsspecifieke special van deze sensor maken. De sensor wordt bovendien vooraf in de fabriek gekalibreerd en kan dus onmiddellijk in de toepassing worden geïntegreerd. Zo geniet u van een tijdsbeparende en uiterst flexibele sensoroplossing. 

Zeer Precieze Meetresultaten

Een hoge chipresolutie maakt het mogelijk uiterst gedetailleerde 3D-beelden van zelfs de kleinste voorwerpen en hun fysieke eigenschappen te creëren. De geoptimaliseerde diepte-informatie langs de Z-as opent de deur voor volledig nieuwe toepassingsgebieden.

Gestandaardiseerde Datastructuur

De uitgangsdatastructuur van de twee sensorvarianten is vergelijkbaar—ongeacht welke sensorversie en -technologie wordt gekozen. Zodra de integratie van één sensorversie met succes werd afgerond, kan de andere versie eenvoudig worden geïntegreerd. In vergelijking met standaard sensoren, wordt integratiewerk bij de inzet van meerdere sensoren hierdoor aanzienlijk beperkt.

Ontdek het Nieuwe Niveau van Flexibiliteit

Eén platform, twee technologieën voor oneindige mogelijkheden—De SmartRunner Explorer 3D introduceert een nieuw niveau van flexibiliteit in uw toepassing.
Leer meer over zijn verschillende technologieën, toepassingen en voordelen in deze video.

 

Eén Sensorserie—Twee Technologieën

SmartRunner 3D met Stereo Vision Technologie

SmartRunner 3D met Stereo Vision Technologie

De oplossing voor toepassingen met korte detectiebereiken

De sensorversie met stereo vision is voorzien van twee camera’s met een resolutie van 1,4 MP. Als eerste stap, legt de sensor een vergelijkingsbeeld vast, dat automatisch wordt gecreëerd door twee 2D-afbeeldingen te overlappen. De 2D-beelden met hoge resolutie laten toe de sensor optimaal af te stemmen op het vereiste scanbereik, wat tot een eenvoudigere interpretatie van de meetresultaten leidt. Zodra de nodige aanpassingen zijn uitgevoerd, wordt een 3D-puntenwolkbeeld gecreëerd. Op deze manier kan de stereo vision technologie worden ingezet om ultranauwkeurige hogeresolutiebeelden over het volledige meetbereik aan te maken.





SmartRunner 3D met Time-of-Flight-Technologie

SmartRunner 3D met Time-of-Flight-Technologie

De oplossing voor dynamische toepassingen met grote scanbereiken

De ToF-versie heeft een camera met VGA-resolutie (640 x 480 px) en een hoge meetsnelheid van 30 Hz. Dit maakt de sensor bijzonder geschikt voor toepassingen met een groter meetbereik waar snelle reactietijden vereist zijn—bijvoorbeeld bij het gebruik van bestuurderloze transportsystemen. Dankzij het 940-nanometer infraroodlicht is de sensor met ToF-technologie ongevoelig voor omgevingslicht en kan deze zowel binnen als buiten worden ingezet. De sensorcamera genereert eerst een zogenaamd “Z”-beeld, dat vergelijkbaar is met de 2D-afbeelding van de sensor met stereo vision technologie. Ook wordt de afstand van het voorwerp tot de sensor bepaald en weergegeven in de vorm van een dieptebeeld en hoogtekaart met 2D-informatie in x- en y-richting. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om een gedetailleerd 3D-puntenwolkbeeld te creëren. Het feit dat in vier fasen wordt gescand, optimaliseert het nuttige signaal en de meetresultaten.

Features en Kenmerken

Betrouwbare Sensoroplossing

Montagebeugel voor de SmartRunner 3D

De SmartRunner Explorer 3D heeft een robuuste aluminium behuizing met IP65-beschermingsgraad. De solide sensorbehuizing is bestand tegen temperatuurschommelingen, wat bijdraagt tot consistente, betrouwbare meetresultaten.

Een montagebeugel aan de achterzijde van de behuizing vereenvoudigt de installatie en het instellen van de sensor. Dit betekent dat de sensor ook zonder gereedschap eenvoudig kan worden vervangen.





Intuïtieve ViSolution-Software

ViSolution software-interface

Alle SmartRunner Explorer 3D-sensoren worden geconfigureerd met behulp van Pepperl+Fuchs’ ViSolution-software. Dit gratis softwaretool is duidelijk ontworpen, heeft een intuïtieve gebruikersinterface en gebruiksvriendelijk beheerssysteem. 2D- en 3D-data kan in enkele muisklikken worden gegenereerd en weergegeven op een desktop-pc en, in de toekomst, op mobiele apparatuur (Windows, iOS, Android). Eenmaal ingesteld, kunnen instellingen gemakkelijk worden gekopieerd naar andere sensoren, ongeacht de gebruikte technologie.

Bovendien worden voortdurend speciale Vision Libraries, zoals ROS (Robot Operating System) drivers aan het assortiment toegevoegd, die sensorintegratie in roboticatoepassingen vereenvoudigen.

Technische Details

Click on the appropriate tablet version to see its features.

  • Stereo Vision Device
  • Time-of-Flight Device
Stereo VisionDevice Time-of-FlightDevice
Power supply 24 VDC
Resolution (optic) X = 0.5 mm / Y = 0.5 mm / Z = 2 mm
Field of view (900 mm distance) X = 550 mm / Y = 500 mm
Eye safety Laser class 1
Operating frequency / Object speed up to 10 Hz at full resolution / up to 1 m/s
Interface Gigabit Ethernet TCP/IP
Dimensions 165 x 67 x56 mm (WxHxD) / appr. 800 gr.
Ambient light suppression >20 klux
Raw image size 1300 (H) x 1080 (V) pixel, appr. 1.4 Mpxl.

Toepassingen

Controle op Volledigheid en Staat
In toepassingen in de verpakkingsindustrie wordt de SmartRunner Explorer 3D met stereo vision technologie gebruikt om de de inhoud van kartonnen dozen te controleren op hun compleetheid en staat. Zo wordt hij in bottelinstallaties ingezet om na te gaan of elke doos het juiste aantal flessen bevat, en geen enkele ervan beschadigd is.
Nauwkeurige Voorwerpdetectie in de Robotica
Pick-and-place robots vertrouwen op speciale sensortechnologie voor de detectie en positionering van onderdelen. Gemonteerd aan de robotarm, zorgt de SmartRunner Explorer 3D met stereo vision technologie voor een nauwkeurige detectie en exact grijppunt. Dit laat toe onderdelen op nauwkeurige wijze te detecteren en verplaatsen.
Betrouwbare Detectie en Meting van Pallets
Een reeks van sensoren wordt op automatisch geleide heftrucks bevestigd voor een nauwkeurige detectie en positionering van pallets. Gemonteerd tussen de twee vorken van de heftruck, genereert de SmartRunner Explorer 3D met time-of-flight-technologie een driedimensionaal beeld van de pallet en diens last. Op deze manier kan worden bepaald hoeveel pakketten nog op de pallet kunnen worden geladen of dat het laadproces voltooid is.
Verhindering van Botsingen in de Logistiek
In de logistiek worden vaak tuggertreinen gebruikt om grondstoffen en afgewerkte producten veilig van de ene locatie naar de andere te brengen. Om een vlotlopende werking te garanderen, kunnen tuggertreinen met SmartRunner Explorer 3D worden voorzien van time-of-flight-technologie. Dit garandeert betrouwbaar toezicht op de toegangszone, zodat botsingen worden voorkomen.
Portionering van Deeg in Vulmachines
In industriële bakkerijen wordt deeg automatisch geportioneerd en in metalen bakvormen geplaatst. Omdat verschillende soorten deeg een verschillende consistentie hebben, variëren porties tijdens het vulproces. Om een uniforme portionering te garanderen, maakt de SmartRunner Explorer 3D gebruik van stereo vision technologie om het volume van het deeg te bepalen en na te gaan of de bakvormen met te weinig of te veel deeg gevuld zijn.

Contact

Heeft u vragen over de SmartRunner 3D-productfamilie of wenst u meer informatie? Wij helpen u graag! Vul eenvoudigweg het contactformulier in en stuur ons een bericht.