Improving technology.
Ensuring stability.
Experiencing reliability.

VariKont met
Active Shielding Technology

Ontworpen voor flexibiliteitAls uitvinder van de benaderingssensor en pionier op het gebied van sensortechnologie ontwikkelt Pepperl+Fuchs continu nieuwe producten en technologieën die naadloos in uw unieke toepassing kunnen worden geïntegreerd. Active Shielding Technology werd ontwikkeld om het meeste uit mechanische toleranties te halen en stabiele, grote schakelafstanden te realiseren.

Voor het eerst in de sensoren van de VariKont-serie ingebouwd, biedt de technologie sensoren de gelegenheid om zowel het doelobject als de omgeving te detecteren, zodat schakelafstanden kunnen worden bewaard, ongeacht de installatielay-out en omliggende materialen. Haal voordeel uit vereenvoudigd materiaalontwerp en beperkte kosten!

Highlights

Stabiele schakelafstanden van 30 mm bij inbouwmontage en 50 mm bij opbouw—ongeacht de installatielay-out!
Flexibele systeemplanning en vereenvoudigd materiaalontwerp
Regelbare leeskop voor een snelle en eenvoudige installatie
Handig statustoezicht dankzij duidelijk zichtbare LED’s
Interne kwaliteitstesten gaan de vereisten van machinetoepassingen in de doelindustrieën ver te boven

De juiste oplossing voor elke omgeving

De prestaties van standaard benaderingssensoren op de markt zijn vaak beperkt gezien hun schakelafstanden aanzienlijk kunnen variëren
naargelang de montagelocatie en omliggende installatiematerialen. De VariKont-serie inductieve sensoren met Active Shielding Technology maakt echter
gebruik van een combinatie van een primaire spoel en secundaire spoel om grote schakelafstanden tot 30 mm in inbouw en 50 mm in opbouw te realiseren.

Voordelen

sensing range icon

Betrouwbare technologie

Ongeacht de installatieomstandigheden, leveren VariKont-sensoren met Active Shielding Technology grote schakelafstanden van 30 mm (ingebouwd) en 50 mm (niet ingebouwd). Deze sensoren met hoge elektromagnetische compatibiliteit zijn ongevoelig voor externe invloeden en mechanische belastingen, en zijn bestand tegen temperaturen van  -25 °C tot +70 °C.
plant design icon

Flexibele toepassingslay-out

Terwijl ze ook maximale installatieflexibiliteit biedt zonder schakelafstanden te beïnvloeden, vereenvoudigt Active Shielding Technology de toepassingslay-out en beperkt ze kosten.
checkbox icon

Vereenvoudigd statustoezicht

Duidelijk waarneembare LED’s op de hoeken van de sensor bieden continu toezicht vanuit elke gezichtshoek.
easy installation icon

Snelle installatie en eenvoudige apparaatvervanging

Beide versies van de sensor beschikken over een regelbare leeskop en bieden een gebruikersvriendelijke installatie en vervanging. De leeskop kan in vijf richtingen worden gedraaid om een optimale uitlijning met het doelobject te garanderen.

Meer flexibiliteit qua toepassingslay-out

Montagematerialen en installatielay-outs beïnvloeden de schakelafstand van inductieve sensoren, vooral die met uitgestrekte meetbereiken. Deze invloed moet zoveel mogelijk worden beperkt, zodat de sensoren op de hoogst mogelijke schakelafstand kunnen worden ingezet. Traditionele sensoren maken hiervoor gebruik van afschermingsmaatregelen, wat vaak tot verloren of begrensde bereiken leidt.

Met behulp van de recent ontwikkelde ‘Active Shielding Technology’ kunnen zowel uitdagende installatielay-outs als grote schakelafstanden worden gerealiseerd. Het temperatuurbereik van -25 °C tot +70 °C blijft stabiel in vergelijking tot dat van concurrerende sensoren met uitgebreide schakelafstanden. 

VariKont met grote schakelafstand
VariKont-sensor met primaire en secundaire inductiespoel

Secundaire spoel compenseert voor omgevingsinvloeden

De VariKont- en VariKont L2-series inductieve sensoren met grote schakelafstanden beschikken over een primaire en secundaire spoel. Zoals bij traditionele sensoren, detecteert de primaire spoel het doelobject. Tegelijkertijd, tast de secundaire spoel de omgeving af, inclusief de montagelocatie en omliggende materialen.

De vergaarde informatie wordt vervolgens gebruikt om te compenseren voor omgevingsinvloeden. Dit helpt grote schakelafstanden van 30 mm (inbouw) en 50 mm (opbouw) te realiseren.

Schakelafstand in verschillende toepassingslay-outs

Contact

Heeft u vragen over de VariKont-serie sensoren met Active Shielding Technology, of wenst u bijkomende informatie? Wij helpen u graag! Vul eenvoudigweg het contactformulier in en stuur ons een bericht.