Discovering modularity.

Experiencing versatility.

Maximizing performance.

VisuNet GXP designet for applikasjoner innen biovitenskap

Utviklet for sone 1/21 og sone 2/22: VisuNet GXP

Modulært system

Modulært system

VisuNet GXPs modularitet gir rask og enkel montering og utskifting av viktige komponenter i felten. Visningsenheten i to størrelser, databehandlingsenheten og strømforsyningsenheten er alle enkle å montere eller skifte ut. Dette forenkler vedlikehold og øker tilgjengeligheten til HMI-systemet og produksjonsprosessen. 
Kompakt design

Kompakt design

Du kan velge mellom to skjermstørrelser for VisuNet GXP-serien, avhengig av tilgjengelig plass ved anlegget. Begge versjonene, som er på 19" (48 cm) og 21,5" (55 cm), har en overflate i rustfritt stål uten mellomrom, slik at væsker, smuss og bakterier ikke får noen mulighet til å samle seg. Dermed oppfyller VisuNet GXP-serien hygienekravene i GMP-retningslinjene.
Lett design

Lett

Til forskjell fra HMI-løsninger i sone 1/21 er VisuNet GXP Remote Monitor virkelig lett. Takket være den lave vekten på under 23 kg kan flere fleksible monteringsalternativer brukes. I tillegg til standard panelfeste er det mulig med ulike alternativer med søylemontering, veggstativ og takfeste.
RM Shell 5

RM Shell 5

VisuNet GXP er utstyrt med siste generasjons tynnklientfastvare, RM Shell 5, og kan enkelt konfigureres og kobles til via standard Ethernet til prosesskontrollsystemet fra sone 1/21 til det sikre området. Kombinert med den nye programvaren for sentralisert administrasjon, VisuNet Control Center, bringer løsningen fordelene ved Industri 4.0 til sone 1/21 og sone 2/22.

Kompakt, modulær og enkel å vedlikeholde

Velg komponenter
VisuNet GXPs modulære system har en utslagsgivende fordel. Den består av hovedkomponentskjermen, strømforsyningen og databehandlingsenheten, som alle finnes i ulike versjoner. Hvis en feil skulle oppstå, kan brukere skifte ut enhetene uavhengig på stedet. Dette forenkler vedlikehold og øker tilgjengeligheten til HMI-systemet og produksjonsprosessen.
To skjermversjoner
VisuNet GXP finnes i to skjermstørrelser, slik at de passer til individuelle behov og tilgjengelig plass på anlegget. Velg størrelsen som passer dine behov: Full HD-versjonen på 21,5" (55 cm) støtter den mest moderne oppløsningen for widescreen som kan brukes med dagens prosesskontrollsystemer. Den nye og kompakte versjonen på 19" (48 cm) har XSGA-skjermoppløsning som fortsatt brukes i mange prosesskontrollsystemer. Ved å ha begge alternativene kan du velge riktig skjermstørrelse basert på prosesskontroll eller SCADA-prosjekt.
Remote Monitor eller PC
VisuNet GXP finnes som Remote Monitor eller som en PC. Remote Monitor-er er utstyrt med en innovativ tynnklientenhet og viser skjermbildet til en verts-PC i et Ex-område. Hvis du trenger en frittstående PC, er VisuNet GXP utstyrt med en kraftig databehandlingsenhet.
Strømforsyningsenhet
VisuNet GXP er utstyrt med en robust strømforsyningsenhet. For at den skal kunne dekke et bredt spekter av applikasjoner, er den tilgjengelig i både DC- (18–36 V DC) og AC-versjon (115/230 V AC). Strømforsyningen er en frittstående komponent og kan monteres på veggen, men kan også installeres inni kabinettet eller direkte på databehandlingsenheten.

Tynnklientløsning med RM Shell 5

Eksterne VisuNet GXP-skjermer er utstyrt med siste generasjons fastvare, VisuNet RM Shell 5. Den gir enkel tilgang til og kontroll over prosesskontrollsystemer i Ex-områder ved å bruke standard Ethernet-nettverksteknologi. Den aller nyeste oppdateringen støtter de nyeste ekstern protokoll-versjonene, som RDP 10, VNC, NetC@P og Citrix.
 

Siste generasjons fastvare – RM Shell 5

 

Sikker og pålitelig

RM Shell 5 bruker Microsoft® Windows™ 10 IoT Enterprise som operativsystem. Med LTSB (Long-term Servicing Branch) har den nye Windows-versjonen langsiktig tilgjengelighet på sikkerhetsoppdateringer, noe som sikrer systemsikkerheten til enhver tid. Sikkerhetsfunksjonene til RM Shell, som passordbeskyttet tilgang og definerte brukerroller, gir økt sikkerhet.

Innovativ sentralisert håndtering

I kombinasjon med den innovative programvaren VisuNet Control Center er RM Shell 5 en effektiv løsning for fremtidsrettet eksternbehandling av VisuNet Remote Monitors og tynnklienter. Med funksjoner for sentralisert håndtering kan brukerne konfigurere, opprettholde og overvåke Remote Monitors og tynnklientinstallasjonene eksternt. Administratorer trenger ikke lenger å gå tilbake til anlegget for å konfigurere eksterne HMI-enheter. De kan utføre alt fra ett, sentralt sted.

Kraftig datamaskin

PC-versjonen av VisuNet GXP er en ny komponent lagt til VisuNet-porteføljen. Den har en Intel® Quad Core-prosessor og et åpent Microsoft® Windows-operativsystem som gir forbedret databehandling og programvarefleksibilitet. Dermed kan brukerne installere individuelle programvarepakker for å visualisere applikasjoner i industriområder og Ex-områder.

PC-en har ulike grensesnitt.

 

Ulike grensesnitt

Siden GXP-datamaskinen har en rekke tilgjengelige grensesnitt, kan den kobles direkte til et kontrollsystem eller andre eksterne enheter. Det spiller ingen rolle om det er RS232, RS485 eller Ethernet – brukerne kan velge grensesnitt basert på programmet, så kommunikasjonen er sikret til enhver tid. I tillegg sørger de valgfrie fiberoptiske grensesnittene for pålitelig forbindelse selv over lengre avstander. Fordelen ved det fiberoptiske grensesnittet er at det kan kobles til standard IT fiberoptiske svitsjer som ikke er vurdert som «optisk egensikre» (Ex op er det), selv fra sone 1/21.

Skjerm på 21,5" med Full HD-oppløsning

Skjermen på 21,5" (55 cm) har Full HD-oppløsning (1920 x 1080), så det overholder standardformatet for widescreen, noe som garanterer at skjermen er kompatibel med størrelsesforholdet og oppløsningen til prosessbilder som er designet for moderne arbeidsstasjoner med widescreenformat. Herdet beskyttelsesglass beskytter multi-touch-sensoren, som gir et berøringsoptimalisert brukergrensesnitt, selv ved bruk med hansker. Det robuste og ripesikre sikkerhetsglasset uten mellomrom er enkelt å holde rent og oppfyller de strenge kravene for sone 1/21 og sone 2/22.

VisuNet GXP-skjerm på 21,5"

Kompakt skjerm på 19"

Den nyeste visningsenheten i VisuNet GXP-serien har et kompakt kabinett og er tilgjengelig i en versjon på 19" (48 cm) med et 5:4-format. Den er ikke bare plassbesparende, men også kompatibel med den foregående produktserien, VisuNet EX1. Dette betyr at brukere enkelt kan modifisere eksisterende installasjoner med nye deler senere, og kan fortsatt bruke samme tastatur og strekkodelesere. Modellen på 19" har slik som visningsenheten på 21,5" også en kapasitiv multi-touch-sensor, som gir berøringsoptimaliserte brukergrensesnitt. 

VisuNet GXP-skjerm på 19"

Overholder kravene for Industri 4.0

Pepperl+Fuchs har definert Industri 4.0 som et komplett nettverk av produksjonssystemer. Disse systemene kjennetegnes av datautveksling i produksjonsprosessen, men kan også brukes med informasjonssystemer på høyere nivå utenfor selskapet. Dette nettverket av alle automatiseringskomponentene krever nye teknologier som muliggjør direkte horisontal og vertikal tilgang til informasjonen i produksjonssystemet – helt ned til feltenhetene i Ex-områder. Dette betyr kommunikasjon gjennom hele prosesskjeden, i informasjonssystemer på høyere nivå som MES eller ERP og på samme tid direkte tilgang helt ned på feltnivået.

Nye Pepperl+Fuchs VisuNet GXP med den innovative fastvaren VisuNet RM Shell 5 gjør at du kan utnytte Industri 4.0 fullt ut. Det smarte HMI-systemet muliggjør for første gang kommunikasjon i produksjonsprosessen og gir direkte tilgang til sensoren på tvers av alle hierarkiske nivåer, inkludert i Ex-områder.

Ex Protection 4.0

Kontakt oss

Har du spørsmål om VisuNet GXP, eller ønsker du mer informasjon? Vi hjelper mer enn gjerne til! Fyll ut kontaktskjemaet, og send oss en melding.