Bygger på erfaring.
Styrer teknologi.
Maksimerer ytelse.

UC18GS-serien
med ultralydgivere med IO-Link

Fordeler

Har all funksjonalitet

Alt du kan forvente, og mer til

UC18GS-serien har alle funksjoner og all funksjonalitet du kan forvente av en toppmoderne ultralydgiver. 
Applikasjonsspesifikk tilpasning

Applikasjonsspesifikk tilpasning

Med den justerbare lydstrålebredden, den lille blindsonen og den innebygde måldempingen av interferens kan UC18GS-ultralydgiveren tilpasses optimalt til applikasjonsinnstillingene, samtidig som prosesspåliteligheten bedres betydelig.
Enkel synkronisering av flere ultralydgivere

Enkel synkronisering av flere ultralydgivere

Ved hjelp av funksjonen for automatisk synkronisering støtter UC18GS-serien enkel synkronisering av flere ultralydgivere uten parameterisering.
Omfattende programmeringsalternativer

Omfattende programmeringsalternativer

Med UC18GS-ultralydgivere har brukere maksimal frihet når det gjelder programmeringsalternativer, enten det dreier seg om tradisjonelle trykknapper eller interfacer som IO-Link eller IrDA.

Flere opplysninger …

Alt du trenger …
UC18GS-serien har alt du trenger. Den har alle funksjoner og all funksjonalitet du kan forvente av en toppmoderne ultralydgiver. Kunnskapen vår om ultralydteknologi er pakket inn i én serie for å gi deg en svært fleksibel og pålitelig løsning for alle applikasjoner. Lær mer om alle funksjonene og fordelene den har, i følgende lysbilder …
Måldemping av interferens
Innebygd måldemping av interferens gir optimal tilpasning av UC18GS-ultralydgivere til applikasjonsinnstillingene og samtidig bedre prosesspålitelighet. Interferensekko fra maskindeler kan enkelt undertrykkes med programvare uten målingen påvirkes. Målavstander (f.eks. væskenivåer) registreres nøyaktig selv i det undertrykte området. Det er for eksempel mulig å dempe en komponent på kanten av en beholder og utføre en måling midt i den.
Justerbar bredde på lydstråle og liten blindsone
Den lille blindsonen og den justerbare bredden på lydstrålen til UC18GS-ultralydgiveren gir feilfri bruk for en lang rekke mulige applikasjonsscenarioer, selv i utfordrende omgivelser og i trange måleområder. Lydstrålen til ultralydgiveren kan justeres uten at det går på bekostning av rekkevidden. Hvis gjenstander forårsaker interferens, som trinnene på den innvendige veggen på en tank eller andre maskindeler, kan lydsignalet gjøres smalere. Dette betyr at det ikke er nødvendig å foreta dyre endringer på tanken.
Automatisk synkronisering
Ved hjelp av funksjonen for automatisk synkronisering støtter UC18GS-serien enkel synkronisering av flere ultralydgivere uten parameterisering. Siden hver ultralydgiver har en synkroniseringsinngang for demping av gjensidig ultralydinterferens (krysstale), kan flere ultralydgivere (opptil 10) synkroniseres ved å koble sammen de tilhørende synkroniseringsinngangene. I dette tilfellet overfører hver ultralydgiver vekselvis ultralydpulser i en modus for selvmultipleksing. Flere synkroniseringsmodi er også tilgjengelige (fellesmodus / eksternt utløst).
Omfattende programmeringsalternativer
Med UC18GS-ultralydgivere har brukere maksimal frihet når det gjelder programmeringsalternativer, enten det dreier seg om tradisjonelle trykknapper eller interfacer som IO-Link eller IrDA. Mens IrDA-interfacet gir tilgang til sanntidsdata i applikasjoner som kjører, for vedlikehold eller analyse, utføres sømløs og detaljert konfigurasjon for hver enkelt applikasjon via IO-Link Master eller DTM. Utgangskonfigurasjonen og bredden på lydstrålen kan også stilles inn direkte på ultralydgiveren ved hjelp av programmeringsknappene.

360°

Feilsikker registrering av flasker i påfyllingsmaskiner

UC18GS-ultralydgivere for feilsikker registrering av flasker

Ultralydgivere i UC18GS-serien registrerer flasker i endeposisjonene på en pålitelig måte. I stedet for å foreta en punktvis måling treffer lydstrålen beholderens overflate over et bredt område. Dette sikrer registrering selv med varierende konturer og posisjonsavvik og gjør at fargen og teksturen på beholderoverflatene ikke spiller noen rolle. Utgangskonfigurasjonen og radiusen til lydstrålen kan stilles inn med trykknapper på enheten.

IO-Link-interfacet muliggjør omfattende parameterisering via kontrolleren uten fysisk tilgang til ultralydgiveren. Dette gir svært enkel idriftsetting, men det gjør det også mulig med raskt produktbytte uten tidkrevende ny parameterisering. Selv fullstendig persontilpasning av produkter – automatisert produksjon i batchstørrelse 1 – er mulig via IO-Link.

Eksempler på applikasjoner

Justerbar nivåmåling på trange steder

Justerbar nivåmåling med UC18GS-ultralydgivere

Ultralydgivere i UC18GS-serien registrerer fyllenivået til væsker og granuler på en pålitelig måte, uavhengig av farge og andre optiske egenskaper. En liten åpning i tanklokket er tilstrekkelig for installasjon. Diameteren på den kjegleformede lydstrålen kan justeres for målområdet. Den treffer overflatene til materialet over et bredt område. Hvis overflatene er ujevne eller i bevegelse, bestemmer ultralydgiveren en gjennomsnittsverdi og angir dermed det faktiske nivået i stedet for en punktverdi som kan gi et uriktig bilde.

Programvaren (PACTware) demper forstyrrelser fra eksempelvis støtter eller andre gjenstander som kommer inn i målefeltet. Nivået detekteres nøyaktig selv i det dempede området. Lydstråleradiusen kan enkelt justeres med trykknapper på selve instrumentet eller med programvare. Området påvirkes ikke av dette, og nivået detekteres alltid pålitelig i måleområdet.

IO-Link: Den intelligente kommunikasjonsteknologien

IO-Link er et internasjonalt standardisert, leverandøruavhengig, åpent interface og en integrert del av Pepperl+Fuchs’ Sensorik4.0®-løsninger. Det er standardisert i henhold til IEC 61131-9 og kompatibelt med alle feltbusser på markedet.

IO-Link-ultralydgivere som UC18GS kan konfigureres via kontrollsystemet. Dette forenkler idriftsetting og gjør det mulig å endre instruksjoner raskt uten lang nedetid. Fullstendig tilpasning er til og med mulig, i form av batchstørrelse 1-produksjon. Strålebredden til en UC18GS-ultralydgiver kan for eksempel justeres for å passe til ulike beholderformer i en applikasjon for nivåmåling.

IO-Link: Den intelligente kommunikasjonsteknologien

Stol på ekspertene på ultralydgivere

Intern kvalitet du kan stole på

Intern kompetanse på ultralydgivere

Ultralydgivere fra Pepperl+Fuchs bygges i vårt eget teknologisenter, der utvikling og produksjon av omformere finner sted. I mer enn 30 år har våre eksperter jobbet kontinuerlig for å fremme ultralydteknologi for morgendagens løsninger. Det betyr at våre kunder alltid får de beste produktene på markedet.

Denne tilnærmingen har gitt den bredeste porteføljen i bransjen, støttet av flere patenter og nyskapninger, for maksimal fleksibilitet i produktutvalg og optimale applikasjonsløsninger. I tillegg til vår standardportefølje har Pepperl+Fuchs kunnskapen og infrastrukturen for å svare på kundekrav på en rask og fleksibel måte.

I tillegg har vårt omfattende utvalg av tilbehør de riktige modulene for tilpasset integrering, enten det gjelder vanskelige installasjonsbetingelser eller spesialbruk, tilpasset programmering eller koordinert tilkoblingsteknologi. De gjør alle ultralydgiverapplikasjoner til fremtidssikre systemløsninger med høy ytelse.


Ultralydteknologiveiledninger – last ned gratis nå!

Teknologiveiledninger for ultralydgivere

Vi deler vår ekspertise med deg gjennom våre nedlastbare dokumenter – registrer deg nå for å få gratis digitale utgaver av våre teknologiveiledninger for ultralydgivere! De hjelper deg med å velge den ideelle ultralydgiveren for dine applikasjoner og få mest mulig ut av enheten.

Kontakt oss