Blijf in Beweging!

Nauwkeurige navigatie, betrouwbare omgevingsdetectie en efficiënte goederenafhandeling.

Sensoren en Systemen voor Automatisch Geleide Voertuigen

Uitgebreid Productassortiment

Uitgebreid Productassortiment

Van navigatie en aansturing tot goederenafhandeling en omgevingsdetectie: Pepperl+Fuchs beschikt over een ruime keuze aan sensoren en technologieën om naadloze processen te realiseren in een scala aan AGV-toepassingen.
Op Maat Gemaakte Oplossingen

Op Maat Gemaakte Oplossingen

Betrouwbaar en uitermate nauwkeurig: Dankzij haar jarenlange ervaring op het gebied van automatisch geleide voertuigen beschikt Pepperl+Fuchs over tal van krachtige sensoren, technologieën en oplossingen die ook in uw toepassing passen.
Een Marktleider met Ervaring

Een Marktleider met Ervaring

Met haar meer dan 70 jaar lange ervaring in industriële automatisering heeft Pepperl+Fuchs met succes tal van toepassingsproblemen opgelost en ook nu blijft de onderneming continu nieuwe technologieën ontwikkelen om uw processen nog betrouwbaarder en efficiënter te maken.
Sensorik4.0®

Sensorik4.0®

Uw succes is belangrijk voor ons: Creëer veilige en efficiënte processen, en breng uw materialhandlingstoepassing op peil voor Industrie 4.0 met Pepperl+Fuchs’ intelligente sensortechnologie!
Goederenafhandeling

Goederenafhandeling

Het optillen, beveiligen en vervoeren van ladingen biedt tal van uitdagingen voor automatisch geleide voertuigen. Eerst moet de AGV op de juiste plaats in het juiste overslagstation dokken. Tijdens het laden en lossen, moet worden gegarandeerd dat de goederendragers op betrouwbare wijze worden gedetecteerd en correct worden gepositioneerd. Bovendien moeten zowel de goederendragers als de vervoerde goederen snel en accuraat worden geïdentificeerd.

Van docking over ladingpositionering en -detectie tot ladingidentificatie, Pepperl+Fuchs biedt een ruime keuze aan compacte en robuuste sensoren die ideaal zijn voor gebruik in automatisch geleide voertuigen.

Ontdek de ideale oplossing voor uw specifieke materialhandlingstoepassing met behulp van de juiste sensortechnologie!

Navigatie en Aansturing

Om de hoogst mogelijke doorvoer in material handling te realiseren, moeten automatisch geleide voertuigen (AGV’s) veilig en betrouwbaar worden genavigeerd in diverse situaties. Of het nu via contournavigatie, navigatie op basis van kleurstroken op de grond of motion trackingis—Pepperl+Fuchs biedt krachtige, geavanceerde technologieën op het gebied van navigatie en aansturing.

Ongeacht zware industriële omgevingsomstandigheden of veiligheidskritische zones: afhankelijk van de vereisten van de specifieke toepassing, beschikken we over de juiste systemen om vlotte en efficiënte processen te verzekeren.

Navigeer uw AGV’s op betrouwbare wijze met de sensoren en oplossingen van Pepperl+Fuchs!

Navigatie en Aansturing
Omgevingsdetectie

Omgevingsdetectie

Of het nu in logistieke centra, op de fabrieksvloer of in kantoorgebouwen is—AGV’s moeten hun omgeving continu nauwgezet aftasten om botsingen te voorkomen en mensen en voorwerpen te beschermen.

Dit vereist het gebruik van speciale technologieën. Pepperl+Fuchs biedt hiervoor betrouwbare sensoren en systemen, zoals o.a. het ultrasone USi-veiligheidssysteem met certificatie conform ISO 13849-1 categorie 3/ PL d, of de R2300 3D-LiDAR-sensor met de hoogste hoekresolutie in zijn klasse. Deze en andere sensoren dragen bij tot een nauwkeurige en betrouwbare omgevingsdetectie, en garanderen zo probleemloze processen bij het gebruik van AGV’s.

Bescherm uw werknemers en installaties tegen botsingen met Pepperl+Fuchs’ unieke sensoren en technologieën voor omgevingsdetectie!

Enkele Opvallende Toepassingen

Betrouwbare Ladingdetectie bij Goederenoverdracht

Bij het laden en lossen van automatisch geleide voertuigen op overdrachtstations, moet de positie van de lading op nauwkeurige wijze worden gedetecteerd. Om een correcte overdracht te garanderen, wordt een R2300 3D-LiDAR-sensor op de mast van het voertuig gemonteerd. Deze levert meetwaarden bij nadering van de AGV en wanneer de lading wordt geladen, informatie die vervolgens ter beschikking van het besturingssysteem wordt gesteld in de vorm van een 3D-puntenwolk.

Meer hierover
Correcte Uitlijning van Autonome Robots bij het Optillen van Goederen

Bij het vervoer van wagentjes of rekken, bewegen de robots zich tot in de opening onder de goederendrager om deze op te tillen. Een PGV-leesapparaat bovenop het voertuig identificeert de goederendrager aan de hand van een data matrix-tag. Tegelijk bepaalt de oriëntatie van de leeskop ten opzichte van de tag de relatieve positie van het voertuig. Zo garandeert het PGV-positioneringssysteem een nauwkeurige uitlijning van het voertuig en een veilig transport van de goederen.

Meer hierover
Nauwkeurige Uitlijning van Automatisch Geleide Voertuigen

Bij het vervoeren van goederen zouden AGV’s met grote precisie van één punt naar een ander moeten navigeren. De R2000 LiDAR-sensoren met Pulse Ranging Technology (PRT) die hiervoor worden ingezet, zijn ‘s werelds toonaangevende oplossing voor een nauwkeurige navigatie: met de grootste hoekresolutie in hun klasse, bieden ze 360° zichtbaarheid rondom. Daarom leveren ze uiterst precieze meetresultaten voor een bepaling van de absolute voertuigpositie.

Meer hierover
Nauwkeurige Positionering en Snelheidsmeting voor AGV’s

Om hun eigen positie accuraat te kunnen bepalen, hebben AGV’s meer informatie nodig dan die verstrekt door optische sensoren. Voor deze taak worden twee meetsystemen gecombineerd: een roterende encoder en een 2D-LiDAR-sensor. Incrementele, roterende encoders van de ENI58IL-, TVI40- of MNI-serie worden op de wielen gemonteerd en leveren relatieve bewegingsgegevens, die worden afgezet tegen de absolute positie-informatie van de 2D-LiDAR-sensor. Dit maakt een exacte positiebepaling mogelijk.

Meer hierover
Veilig Goederentransport in Logistieke Centra

Om ervoor te zorgen dat werknemers vanuit alle mogelijke richtingen worden beschermd tegen botsingen, moeten AGV’s zoals autonome hoogstapelaars worden beveiligd in overeenstemming met ISO 13849-1 categorie 3/ PL d-niveau. USi-safety, het enige ultrasone sensorsysteem ter wereld dat over deze veiligheidsgoedkeuring beschikt, bevordert een betrouwbare bewaking van driedimensionale ruimtes.

Meer hierover

Contact

Heeft u vragen over onze sensoroplossingen voor automatisch geleide voertuigen?
Wij helpen u graag! Stuur ons een bericht of maak een afspraak met één van onze experts om meer informatie te krijgen over de producten die u interesseren.